Update: rijles wél toegestaan na 18.00 uur, theorielessen niet

mondkapjes, foto van Unsplash

Rijscholen mogen na 18.00 nog steeds rijles geven. Dat heeft het ministerie van I&W bevestigd aan RijschoolPro. De theorielessen zijn vanwege de nieuwe coronamaatregelen echter niet toegestaan na 18.00 uur. In eerder bericht stond dat de rijinstructeurs geen les mogen geven ’s avonds, omdat het een contactberoep is. Toch blijkt er een uitzondering te zijn voor rijscholen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

19 reacties op “Update: rijles wél toegestaan na 18.00 uur, theorielessen niet”

Els van Voren|12.11.21|22:25

Bekijk het positief om 18.00 uur thuis en klaar! Rustig met elkaar eten eindelijk een keertje zelf de kids op bed doen en verhaaltje voorlezen. Gezellig samen aan de koffie of thee kortom 3 weken quality time met je gezin. Het zou zomaar eens kunnen dat er veel rijscholen na deze 3 weken erachter komen dat het best wel fijn is om op tijd thuis te zijn.
Fijn weekend en blijf gezond!

Ron van Maaren|13.11.21|00:11

Beste Els, fijn dat bij jou het glas altijd half vol is.
Mij ontgaat de logica van deze maatregel. Leerling X heeft na 18:00 rijles en is ineens een enorm veiligheids risico heeft dezelfde leerling voor 18:00 rijles dan kan het allemaal gewoon en is er geen vuiltje aan de lucht.
Blijft toch een vreemde manier van redeneren. Maar ja we hebben al vreemdere zaken gezien van dit kabinet.

Gert-Jan van Meggelen|13.11.21|08:03

BESTE RIENEKE, BEDANKT VOOR DEZE UPDATE.

Marcel Witman|13.11.21|13:04

Ron van Maaren heeft helemaal gelijk en ga daar mee in!! Wat een onzin vertellen ze toch. Ik geef maar 1 avond in de week les, dus ben genoeg thuis. Els heeft ook wel een beetje gelijk, want sommige mensen rijden gewoon veel te veel in de lesauto. Je moet ook scherp kunnen blijven en op een leuke manier les blijven geven….
Ik wens iedereen succes komende tijd.

Piet|13.11.21|13:12

Deze hele Coshit rits van maatregelen ellende is een grote BS.
Het word tijd dat Nederland wakker word enin opstand komt tegen deze nep regering.

Piet|13.11.21|13:15

Ik stapte om 1 minuut over 6 uit de auto, ik kreeg accuut Coshit.

Rob Schevers|13.11.21|13:21

Belachelijke actie weer van die 2 clowns van de regering. Heb binnenkort veel leerlingen die op examen moeten en die overdag werken. Dus niet lessen en zo op examen. Goed voor de verkeersveiligheid

Patrick J. Mailuhu|13.11.21|16:07

Volgens mij klopt er iets niet. Ik kan in de persconferentie of op Rijksoverheid.nl niets terugvinden over een contactberoepsverbod, alleen over essentiële of niet essentiële winkels of dienstverleningen….Ja, wij zijn een contactberoep, maar van een niet essentiële bedrijfstak.Dus als ik dit zó lees, mag A of AM dus NIET na 18:00 zoals hier wordt beweerd…. Ik kán mij vergissen, wie kan mij dat uitleggen?

Patrick J. Mailuhu|13.11.21|16:14

Klopt dit artikel wel? Ik lees in de persconferentie of op Rijksoverheid.nl miéts over ‘contactberoepen’, wel over niet essentiële- winkels of dienstverlening(en)… Aangezien onze bedrijfstak volgens mij valt onder ‘niet essentiële dienstverlening’ mag dus A en AM óók niét gegeven worden na 18:00….
Of Verkeerspro mij dat even wilt uitleggen, en ook waar er in de persconferentie of op Rijksoverheid gisteren gesproken werd over ‘contactberoepen’… (Dat werd voorheen wél duidelijk vermeld…)

Rob Schevers|13.11.21|19:09

Ja, rijinstructeurs in een auto behoren tot de contactberoepen en ja, niet-essentiële winkels en -dienstverlening waaronder kappers, zijn open tot 18.00 uur en moeten daarna sluiten. Maar zoals wel eerder heeft de rijksoverheid in deze branche weer eens onnodig verwarring gezaaid. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft namelijk vandaag laten weten dat rijinstructeurs wél na 18.00 uur mogen lesgeven.

Sahied Khealiram|13.11.21|23:28

Beste Rob, kun jij aangeven waar ik de informatie kan terugvinden dat de ministerie van I&W toestaat rijlessen te geven na 18.00? Volgens Bovag geldt dit alleen voor beroepsopleidingen (lessen en cursussen voor het vrachtauto-, bus of trekkerrijbewijs of een instructeursbewijs). Graag zie ik je reactie tegemoet.

Sahied Khealiram|13.11.21|23:34

Waar kan ik de informatie terugvinden dat Ministerie van I&W toestaat om rijlessen na 18.00 toch te mogen geven? Volgens Bovag geldt alleen voor lessen en cursussen voor het vrachtauto-, bus of trekkerrijbewijs of een instructeursbewijs.

Sahied Khealiram|13.11.21|23:35

Waar kan ik de informatie terugvinden dat Ministerie van I&W toestaat om rijlessen na 18.00 toch te mogen geven?

Rob Schevers|14.11.21|00:22

VRB en LBKR: ‘Rijles geven na 18.00 is toegestaan’
za 13 nov 2021, 14:41

Dit melden brancheverenigingen VRB en LBKR op hun pagina op Facebook. “Rijlesgeven na 18:00 uur is toegestaan. Net bevestigd door I&W. Dus alweer onrust veroorzaakt voor niets!”, laat de VRB weten. En ‘Zojuist bericht ontvangen van I&W dat wij gewoon na 18.00 uur rijles mogen geven”, meldt de LBKR.

Rob Schevers|14.11.21|00:23

Maar waarom reageert Rijschool Pro niet hierop. ??

Jeroen Hamelink|14.11.21|15:34

omdat rijpro een pro bedrijf is

Komal Rambaratsingh-Jhingoer|15.11.21|11:57

Waarom is hier op de website van jet RIVM nog niks over terug te vinden?

Frits Colenbrander|15.11.21|22:35

Rob Schevers
Dank voor uw alertheid.

Ram Bihari|21.12.21|19:08

Het is waanzinnig. Ben je een contactberoep of een essentieele beroep. Heleboel gelul. Laat een keertje duidelijk weten wie wat wel mag en wie niet. Als je belasting moet betalen zijn ze wel heel duidelijk, vooral als je even laat bent. Vaak wordt vergeten dat mensen op een nette manier aan inkomsten willen komen om hun gezin te onderhouden. Hou je aan de regels ????

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Update: rijles wél toegestaan na 18.00 uur, theorielessen niet | RijschoolPro

Update: rijles wél toegestaan na 18.00 uur, theorielessen niet

mondkapjes, foto van Unsplash

Rijscholen mogen na 18.00 nog steeds rijles geven. Dat heeft het ministerie van I&W bevestigd aan RijschoolPro. De theorielessen zijn vanwege de nieuwe coronamaatregelen echter niet toegestaan na 18.00 uur. In eerder bericht stond dat de rijinstructeurs geen les mogen geven ’s avonds, omdat het een contactberoep is. Toch blijkt er een uitzondering te zijn voor rijscholen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Onderwerpen: ,

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

19 reacties op “Update: rijles wél toegestaan na 18.00 uur, theorielessen niet”

Els van Voren|12.11.21|22:25

Bekijk het positief om 18.00 uur thuis en klaar! Rustig met elkaar eten eindelijk een keertje zelf de kids op bed doen en verhaaltje voorlezen. Gezellig samen aan de koffie of thee kortom 3 weken quality time met je gezin. Het zou zomaar eens kunnen dat er veel rijscholen na deze 3 weken erachter komen dat het best wel fijn is om op tijd thuis te zijn.
Fijn weekend en blijf gezond!

Ron van Maaren|13.11.21|00:11

Beste Els, fijn dat bij jou het glas altijd half vol is.
Mij ontgaat de logica van deze maatregel. Leerling X heeft na 18:00 rijles en is ineens een enorm veiligheids risico heeft dezelfde leerling voor 18:00 rijles dan kan het allemaal gewoon en is er geen vuiltje aan de lucht.
Blijft toch een vreemde manier van redeneren. Maar ja we hebben al vreemdere zaken gezien van dit kabinet.

Gert-Jan van Meggelen|13.11.21|08:03

BESTE RIENEKE, BEDANKT VOOR DEZE UPDATE.

Marcel Witman|13.11.21|13:04

Ron van Maaren heeft helemaal gelijk en ga daar mee in!! Wat een onzin vertellen ze toch. Ik geef maar 1 avond in de week les, dus ben genoeg thuis. Els heeft ook wel een beetje gelijk, want sommige mensen rijden gewoon veel te veel in de lesauto. Je moet ook scherp kunnen blijven en op een leuke manier les blijven geven….
Ik wens iedereen succes komende tijd.

Piet|13.11.21|13:12

Deze hele Coshit rits van maatregelen ellende is een grote BS.
Het word tijd dat Nederland wakker word enin opstand komt tegen deze nep regering.

Piet|13.11.21|13:15

Ik stapte om 1 minuut over 6 uit de auto, ik kreeg accuut Coshit.

Rob Schevers|13.11.21|13:21

Belachelijke actie weer van die 2 clowns van de regering. Heb binnenkort veel leerlingen die op examen moeten en die overdag werken. Dus niet lessen en zo op examen. Goed voor de verkeersveiligheid

Patrick J. Mailuhu|13.11.21|16:07

Volgens mij klopt er iets niet. Ik kan in de persconferentie of op Rijksoverheid.nl niets terugvinden over een contactberoepsverbod, alleen over essentiële of niet essentiële winkels of dienstverleningen….Ja, wij zijn een contactberoep, maar van een niet essentiële bedrijfstak.Dus als ik dit zó lees, mag A of AM dus NIET na 18:00 zoals hier wordt beweerd…. Ik kán mij vergissen, wie kan mij dat uitleggen?

Patrick J. Mailuhu|13.11.21|16:14

Klopt dit artikel wel? Ik lees in de persconferentie of op Rijksoverheid.nl miéts over ‘contactberoepen’, wel over niet essentiële- winkels of dienstverlening(en)… Aangezien onze bedrijfstak volgens mij valt onder ‘niet essentiële dienstverlening’ mag dus A en AM óók niét gegeven worden na 18:00….
Of Verkeerspro mij dat even wilt uitleggen, en ook waar er in de persconferentie of op Rijksoverheid gisteren gesproken werd over ‘contactberoepen’… (Dat werd voorheen wél duidelijk vermeld…)

Rob Schevers|13.11.21|19:09

Ja, rijinstructeurs in een auto behoren tot de contactberoepen en ja, niet-essentiële winkels en -dienstverlening waaronder kappers, zijn open tot 18.00 uur en moeten daarna sluiten. Maar zoals wel eerder heeft de rijksoverheid in deze branche weer eens onnodig verwarring gezaaid. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft namelijk vandaag laten weten dat rijinstructeurs wél na 18.00 uur mogen lesgeven.

Sahied Khealiram|13.11.21|23:28

Beste Rob, kun jij aangeven waar ik de informatie kan terugvinden dat de ministerie van I&W toestaat rijlessen te geven na 18.00? Volgens Bovag geldt dit alleen voor beroepsopleidingen (lessen en cursussen voor het vrachtauto-, bus of trekkerrijbewijs of een instructeursbewijs). Graag zie ik je reactie tegemoet.

Sahied Khealiram|13.11.21|23:34

Waar kan ik de informatie terugvinden dat Ministerie van I&W toestaat om rijlessen na 18.00 toch te mogen geven? Volgens Bovag geldt alleen voor lessen en cursussen voor het vrachtauto-, bus of trekkerrijbewijs of een instructeursbewijs.

Sahied Khealiram|13.11.21|23:35

Waar kan ik de informatie terugvinden dat Ministerie van I&W toestaat om rijlessen na 18.00 toch te mogen geven?

Rob Schevers|14.11.21|00:22

VRB en LBKR: ‘Rijles geven na 18.00 is toegestaan’
za 13 nov 2021, 14:41

Dit melden brancheverenigingen VRB en LBKR op hun pagina op Facebook. “Rijlesgeven na 18:00 uur is toegestaan. Net bevestigd door I&W. Dus alweer onrust veroorzaakt voor niets!”, laat de VRB weten. En ‘Zojuist bericht ontvangen van I&W dat wij gewoon na 18.00 uur rijles mogen geven”, meldt de LBKR.

Rob Schevers|14.11.21|00:23

Maar waarom reageert Rijschool Pro niet hierop. ??

Jeroen Hamelink|14.11.21|15:34

omdat rijpro een pro bedrijf is

Komal Rambaratsingh-Jhingoer|15.11.21|11:57

Waarom is hier op de website van jet RIVM nog niks over terug te vinden?

Frits Colenbrander|15.11.21|22:35

Rob Schevers
Dank voor uw alertheid.

Ram Bihari|21.12.21|19:08

Het is waanzinnig. Ben je een contactberoep of een essentieele beroep. Heleboel gelul. Laat een keertje duidelijk weten wie wat wel mag en wie niet. Als je belasting moet betalen zijn ze wel heel duidelijk, vooral als je even laat bent. Vaak wordt vergeten dat mensen op een nette manier aan inkomsten willen komen om hun gezin te onderhouden. Hou je aan de regels ????

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.