Krijg inzicht in je rijgedrag met de online Rij Bewust Test

Wegens succes hebben het CBR en Veilig Verkeer Nederland (VVN) weer de online Rij Bewust Test gelanceerd. Hiermee kunnen rijbewijsbezitters inzicht krijgen in hun eigen rijgedrag en ontvangen vervolgens tips om veiliger en ontspannen te rijden.

De anonieme en gratis test bestaat uit vier onderdelen: ontspannen rijden, soepel bedienen en manoeuvreren, voorkomen van fouten en mijden van situaties. Bij elk onderdeel kun je aangeven hoe je een verkeerssituatie ervaart. Dit is van rijden in het donker, in een drukke stad tot rijden in de sneeuw.

Tips

Na de test krijg je te zien hoe je hebt gescoord op de onderdelen. Aan de hand hiervan krijg je tips die je moeten helpen om zekerder en veiliger te rijden. Denk aan het plannen van je route vooraf, het opfrissen van je verkeerskennis of het aanpassen van je auto. Met de test willen CBR en VVN op een positieve manier bijdragen aan een zeker, bewust en daardoor veiliger verkeersgedrag.

Succes vorige test

Het CBR meldt dat de vorige campagne, die liep van eind 2020 tot begin 2021, met veel succes is ontvangen. In vijf maanden tijd bereikte deze campagne 513.000 65-plussers en 283.000 kinderen van 65-plussers. Maar liefst 90.000 keer werd de online test ingevuld.

Maak hier de test.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.