Minister Visser: geen reden voor noodmaatregelen CBR

cbr rijswijk, foto van promedia

Demissionair minister Barbara Visser ziet geen reden om noodmaatregelen te nemen bij het CBR. De wachttijden zijn volgens het nieuwe maandverslag nog binnen de perken. 

De wachttijden bij het CBR lopen sinds kort weer sterk op, maar die zijn volgens de minister niet zodanig lang dat extra maatregelen nu nodig zijn. Mochten de wachttijden toch uit de hand lopen, dan worden mogelijk examens voor 17-jarigen geschrapt. Ook faalangstexamens of tussentijdse toetsen kunnen dan worden geannuleerd.

Maar partijen in de Tweede Kamer zijn hier allerminst enthousiast over. De SP vindt het “onredelijk” om het faalangstexamen te schrappen, en veel partijen sluiten zich daar bij aan. Visser heeft toegezegd eerst de Kamer te informeren, voordat er maatregelen komen. Haar voorganger Cora van Nieuwenhuizen noemde de stap “een uiterste redmiddel”.

Vooral voor theorie-examens moet men weer aanzienlijk langer wachten, vanwege de geldende coronamaatregelen. In examenzalen moest men de afgelopen tijd 1,5 meter afstand houden, wat de capaciteit flink beperkte. Veel theorie-examens zijn hierdoor geschrapt. Ondanks de lockdown die afgelopen weekend werd afgekondigd, mogen theorie- en praktijkexamens en rijlessen doorgaan.

(Bron: ANP)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Minister Visser: geen reden voor noodmaatregelen CBR”

Mart Kuiper|24.12.21|15:17

Wachttijden voor de motor in regio West : Voor AVD medio April. Voor AVB zijn al weken totaal GEEN examens te krijgen in de Randstad. Valt inderdaad best mee met die wachttijden. Maar goed wat verwachten we van een minister die in het vorige kabinet niet anders heeft geleerd dan problemen negeren, ontkennen en voor zich uit schuiven en eromheen draaien. Kun je de branche open laten tijdens deze lock-down, zorg je er op een andere manier wel voor dat het spaak loopt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.