Dit zijn de goedkoopste tankstations per provincie

Foto: Multitankcard

Over heel 2021 genomen tankte je de goedkoopste benzine in de provincie Groningen. Bij Sietsema-Sakko in het dorp Uithuizen waren klanten gemiddeld 1,67 euro kwijt voor een liter Euro 95/E10. Waar moet je verder zijn voor goedkope brandstof?

Wie het afgelopen jaar een liter Euro 98/E5 tankte, moest prijstechnisch gezien in Amsterdam zijn. Bij Makro Amsterdam bedroeg de literprijs gemiddeld 1,83 euro. In de categorie diesel/B7 is de winnaar in Gelderland te vinden: de ESSO Express in Beek rekende 1,32 euro voor de brandstof.

TankPro zette, met behulp van MultiTankcard, de goedkoopste tankstations van Nederland per brandstofsoort op een rij. 

Volgens Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard, zijn de grote verschillen in een klein landje als Nederland opvallend. Het goedkoopste tankstation in de goedkoopste provincie (Groningen) rekent 1,669 euro per liter Euro 95. De goedkoopste locatie in de duurste provincie (Limburg) rekent 1,745 euro: een verschil van bijna 8 cent.

Duurste tankstations

Wie in Utrecht of Limburg woont, is over het algemeen het duurst uit voor benzine. Volgens Roozeman hebben de lage prijzen in het noorden mogelijk te maken met de ‘geringe bevolkingsdichtheid en de daarmee gepaard gaande lage vastgoedprijzen’, vertelde hij eerder. “Dat maakt ook meteen duidelijk waarom de provincie Utrecht het duurst is qua tanken. Utrecht heeft veel snelwegpompen, die te maken hebben met relatief hoge vierkantemeterprijzen.”

Bekijk hieronder in welke provincies en gemeenten je het duurst uit bent voor een liter Euro 95, de meest getankte brandstof. 

Bekijk hieronder wat de goedkoopste tien tankstations (voor E10) per provincie zijn. 

Tot slot: voor alle brandstofsoorten gingen de prijzen in december weer licht omlaag, blijkt uit de gegevens van de tankkaartaanbieder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.