Tesla zelfrijdende auto

Twee keer zo veel elektrische auto’s in USA

Amerikanen kunnen binnenkort over twee keer zo veel elektrische auto’s kiezen dan nu het geval is. Uit een analyse blijkt dat in 2024 de Amerikanen uit minstens 134 verschillende modellen kunnen kiezen. Omdat er meer aanbod is, zal de aanschafprijs waarschijnlijk ook drastisch dalen.

Autofabrikanten merken dan de vraag naar elektrische voertuigen groeit, zo stelt een onderzoek van StockApps. Marktleider Tesla zal steeds meer druk voelen vanuit de markt, de gemiddelde prijzen voor elektrische voertuigen zullen aanzienlijk dalen naarmate de concurrentie toeneemt. Tesla is de gevestigde marktleider op de Amerikaanse elektrische automarkt met een marktaandeel van ongeveer 66%.

De meeste productie van elektrische voertuigen zal de reguliere automarkt zijn, maar analisten verwachten ook een verschuiving naar trucks en SUV’s. Deze type auto’s leveren een hogere marge op voor autofabrikanten, maar zijn nu nog typische diesel- en benzineslurpers.

Merken

Tesla blijft voorlopig marktleider, maar Volkswagen, Ford en G.M. brengen steeds meer elektrische auto’s op de Amerikaanse markt. De laadinfrastructuur en batterijtechnologiën lijken wel nog achter te lopen. Wil heel Amerika over op elektrisch rijden, dan moeten eerst die twee zaken in orde zijn.

Helft elektrisch

Het onderzoek verwacht dat tegen 2035 minstens 45% van alle auto’s op de Amerikaanse wegen elektrisch zullen zijn. Tegen 2050 is minstens de helft van alle voertuigen elektrisch aangedreven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.