Gazelle Speed Pedelec

Onderzoek naar opgevoerde e-bikes in het verkeer

Gazelle Speed Pedelec

De overheid vermoedt dat er steeds meer opgevoerde e-bikes in het Nederlandse verkeer rondrijden. Omdat er steeds meer ongelukken zijn met e-bikes, komt er in opdracht van Rijkswaterstaat nog voor de zomer een onderzoek naar opgevoerde e-bikes. Als er door het opvoeren van de e-bike harder wordt gereden dan is toegestaan, dan vergroot dat de kans op ongevallen en ernstig letsel bij ongevallen. 

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil ook door middel van metingen op fietspaden onderzoeken hoe snel e-bikes en andere gebruikers van het fietspad rijden in de praktijk. De resultaten van het onderzoek worden eind 2022 verwacht. Hoe er dan verder wordt gehandhaafd op (te) snelle e-bikes wordt dan ook verder uitgewerkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.