Laatst verlengde verlopen coronarijbewijzen nog 1 dag geldig

Rijbewijzen code 95 die in de coronaperiode verliepen, mochten tien maanden langer gebruikt worden. De regeling liep tot t/m 30 juni 2021, rijbewijzen met de code 95 die toen verliepen zijn dus uiterlijk tot en met 30 april 2022 geldig. “Vraag op tijd een nieuw rijbewijs aan bij uw gemeente. Doe dit zo snel mogelijk en wacht niet tot het laatste moment”, aldus het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. 

Het C-rijbewijs of D-rijbewijs met code 95 dat verliep in juli, augustus, september of oktober 2021 was nog tien maanden geldig na de einddatum. Dit gold ook voor de andere rijbewijscategorieën op uw rijbewijs met code 95, zoals auto en motor. Voor beroepschauffeurs met code 95 gold dat het groot rijbewijs (CDE) en/of code 95 nog10 maanden langer geldig bleef het verliep in de periode van 1 juli 2021 t/m 31 oktober 2021. Deze laatst verlopen rijbewijzen vervallen dus pas in augustus.

Vanuit de Europese Unie werd deze coulanceregeling getroffen, omdat veel Europese burgers hun rijbewijs niet op tijd konden verlengen door coronamaatregelen. Als het rijbewijs in 2022 verloopt, wordt het niet verlengd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.