Test je verkeerskennis met korte verkeerstest

Hoe langer het rijbewijs, des te beter men rijdt. Dat is misschien waar, maar de kennis van de verkeersregels kan vaak een update gebruiken. Het verkeer verandert en wordt steeds drukker wordt met nieuwe gebruikers als scootmobiels, elektrische fietsers en steppen. Een korte verkeerstest kijkt of alle kennis nog paraat is. 

De verkeerstest is ontwikkeld door de ANWB. Deze korte verkeersquiz is om jezelf te testen én je verkeerskennis bij te spijkeren.

De kennis gaat bijvoorbeeld over de positie van een scootmobiel in het verkeer. Het is een motoriseerd voertuig, maar valt onder de categorie gehandicaptenvoertuig. Daarom mag ermee gereden worden op voetpad, fiets- of bromfietspad en rijbaan, maar niet op de auto(snel)weg. Veel mensen schijnen niet te weten dat de maximumsnelheid 6 km/uur is op de stoep. Een scootmobielbestuurder mag dus niet harder dan andere voetgangers rijden.

Andere vragen gaan over de speedpedelec en voorrangsregels. Doe de test van de ANWB hier.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.