Nieuwe verkeersveiligheidscampagne ‘Met elkaar overweg’

Omdat het steeds drukker wordt op de weg, lanceert de regio Amsterdam een speciale campagne om rekening met elkaar te houden. De nieuwe verkeersveiligheidscampagne ‘Met elkaar overweg’ wordt woensdag 18 mei gepresenteerd. De campagne is speciaal ontwikkeld voor de Vervoerregio Amsterdam en zal van half mei tot half juli te zien zijn in de 14 gemeenten van de Vervoerregio Amsterdam.

Het is steeds drukker op onze wegen en paden. En er is een steeds grotere verscheidenheid aan weggebruikers die vaak tegelijk op weg zijn. Dit leidt regelmatig tot onderlinge frustraties, irritaties en in het ergste geval zelfs tot ongelukken.

Op initiatief van de Vervoerregio Amsterdam is daarom een campagne ontwikkeld met als doel het aansporen van verkeersdeelnemers om rekening met elkaar te houden. “We moeten met elkaar overweg, letterlijk en figuurlijk, daar draait deze campagne om. Goed met elkaar overweg gaan houdt in dat we rekening houden met andere weggebruikers, respect tonen, elkaar de ruimte gunnen en regels naleven. Iedereen verdient een plekje op de weg”, aldus de organisatie.

De lancering van de nieuwe campagne vindt plaats op woensdag 18 mei, 14:30 – 15:30 uur, op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp. De lancering is tevens vrij toegankelijk voor publiek.

Gerard Slegers (vicevoorzitter van de Vervoerregio Amsterdam) en Marja Ruigrok (wethouder Verkeer & Vervoer, gemeente Haarlemmermeer) zijn aanwezig bij deze kick-off. Na een introductie door beiden, lanceren zij de campagne met een startschot op het zogenaamde bumperbal-parcours. Het publiek kan hier zelf ervaren hoe belangrijk het is om rekening met elkaar te houden en elkaar de ruimte te gunnen.

Praktische informatie

Datum: woensdag 18 mei, 14:30 tot 15:30 uur

Locatie: Burgemeester van Stamplein, Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tessa Heerschop

1 reactie op “Nieuwe verkeersveiligheidscampagne ‘Met elkaar overweg’”

Hans Jeanson|19.05.22|12:02

Campagnes, campagnes, pak eerst die huftergedrag piloten. Die hebben echt niks met campagnes.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.