Alleen elektrische auto nog als lease

Den Haag wil dat vanaf 2025 alle nieuwe leaseauto’s elektrisch zijn. Dat melden goed ingevoerde Haagse bronnen aan De Telegraaf.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) bereidt regelgeving voor om het zakelijke wagenpark versneld te vergroenen met veel meer stekkerauto’s. Dat melden goed ingevoerde Haagse bronnen aan de Telegraaf.

Opvallend is dat het eigen wagenpark van de overheid pas in 2028 groen hoeft te zijn. Alle nieuwe auto’s moeten emissievrij zijn in 2030, is het streven van de Nederlandse overheid. Deze week meldde de staatssecretaris al dat het kabinet op het gebied van vervoer flink tekortschiet op de doelen van het Klimaatakkoord. Daarin werd de ambitie uitgesproken dat 100 procent van alle nieuw verkochte auto’s in 2030 elektrisch zou zijn. Maar in werkelijkheid gaat dat nu richting 42 procent.

De plannen worden nu tot in detail uitgewerkt. Uiteindelijk zal het besluit volgend voorjaar genomen worden. Dan wordt ook beslist over subsidies en stimuleringsregelingen, wordt gemeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.