Queen Elizabeth II heeft nooit een rijexamen afgelegd

Queen Elizabeth reed als enige rond in VK zonder rijbewijs

Queen Elizabeth II heeft nooit een rijexamen afgelegd Foto: Pixabay

Koningin Elizabeth II was vaak te zien in een van haar vele auto’s. Maar in tegenstelling tot alle andere chauffeurs in het Verenigd Koninkrijk was ze de enige die volgens de wet geen rijbewijs nodig had.

Opvallend genoeg was de koningin niet verplicht om een rijexamen af ​​te leggen, aangezien de rijbewijzen uit haar naam werden afgegeven. Ze heeft volgens de Daily Express dan ook nooit een rijexamen gedaan.

Achter het stuur

Elizabeth leerde volgens het dagblad voor het eerst autorijden tijdens de Tweede Wereldoorlog. En hoewel ze koninklijke medewerkers had om haar naar verschillende plekken te brengen, bracht ze zelf ook graag tijd door achter het stuur. Van autoritten op privéterrein, zoals op haar landgoed Balmoral in Schotland, tot autoritjes naar bijzondere gelegenheden en evenementen. Vaak in opvallend auto’s, waaronder merken als Bentley en Land Rover.

Koningin Elizabeth overleed donderdag 8 september op 96-jarige leeftijd in haar Schotse kasteel Balmoral. Haar zoon Charles is nu de nieuwe monarch.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.