RijschoolPro https://www.rijschoolpro.nl Het vakblad voor de rijschoolbranche Tue, 15 Oct 2019 09:06:20 +0200 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.3 https://www.rijschoolpro.nl/wp-content/uploads/2017/09/cropped-Rlogotransparant3-32x32.png RijschoolPro https://www.rijschoolpro.nl 32 32 ‘Geen voorrang voor jongeren met gezondheidsaantekening bij het CBR’  https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/15/geen-voorrang-voor-jongeren-met-gezondheidsaantekening-bij-het-cbr/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/15/geen-voorrang-voor-jongeren-met-gezondheidsaantekening-bij-het-cbr/#respond Tue, 15 Oct 2019 08:53:55 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=88334 Er worden geen extra maatregelen genomen om jongeren met een medische indicatie sneller te helpen bij het CBR. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in antwoord op Kamervragen. De geldigheidsduur van het theoriecertificaat wordt niet aangepast om hen tegemoet te komen. Naar financiële compensatie wordt nog gekeken. 

Voor het halen van het rijbewijs is een gezondheidsverklaring nodig. Wie daarop invult bijvoorbeeld ADHD of een autismespectrumstoornis te hebben, komt te staan voor een lange wachttijd van de verwerking van hun dossier. Mede hiervoor staat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen onder verscherpt toezicht van de politiek.
In een uitzending van het online programma Boos van 19 september bezet een groep van 23 jongeren de ingang van het CBR. Zij hebben alle 23 extra kosten moeten maken vanwege de opgelopen wachttijden van het rijvaardigheidsbureau. De jongeren hebben een medische indicatie zoals ADHD, autisme of Asperger. Door die indicatie moeten zij zich laten keuren en een rijtest doen, daar hangen kosten aan. De verwerking van hun dossier bij het CBR duurt veel langer dan zou moeten; de jongeren blijven in de tussentijd rijlessen volgen, met de daarbij behorende kosten. Het kan zelfs voorkomen dat het theoriecertificaat verloopt en een rijbewijsleerling opnieuw dit examen moet afleggen – ook dat kost geld.
De jongeren zijn #boos en gaan verhaal halen bij het CBR. Woordvoerster Patricia Arkesteijn legt in de uitzending uit dat het bureau er alles aan doet om de boel zo snel mogelijk op de rit te krijgen en wijst op de mogelijkheid online een formulier in te vullen om extra kosten op te voeren. En wiens theoriecertificaat dreigt te verlopen, wordt met voorrang geholpen.
Het CBR deed kort nadat de uitzending online kwam de oproep om zo vroeg mogelijk in de rijopleiding de gezondheidsverklaring in te vullen, zodat je niet voor teleurstellingen en extra kosten komt te staan. 

Compensatie 

De uitzending was voor Kamerleden Rutger Schonis (D66) en Wytske De Pater-Postma (CDA) reden om vragen te stellen aan minister Cora van Nieuwenhuizen. Kan er voor jongeren die in deze situatie zitten niets worden gedaan?
Van Nieuwenhuizen geeft geen uitsluitsel in haar antwoord op de vraag naar de mogelijkheden voor financiële compensatie. ‘Daar wordt naar gekeken na de begrotingsbehandeling’, schrijft ze. Die behandeling staat eind november op de agenda.
Aanpassen van de geldigheidsduur van het theoriecertificaat is niet wenselijk, laat de bewindsvrouw weten. Het certificaat is nu anderhalf jaar geldig. ‘De achterliggende reden is dat men kan beginnen met rijles op 16,5 jaar en op dat moment ook een theorie-examen kan aanvragen. Vanaf 17 jaar is een praktijkexamen mogelijk in het kader van 2ToDrive. De geldigheidsduur is gebaseerd op een periode die acceptabel is om voldoende kennis te bezitten om een rijopleiding te volgen en een praktijkexamen af te leggen. Beide examens zouden idealiter kort na elkaar moeten plaatsvinden. Voor C en D rijbewijzen is het theoriecertificaat twee jaar geldig vanwege een mogelijke langere opleidingstijd. Een verlenging van de geldigheidsduur is gelet op de kennis van de verkeersregels in relatie tot beginnende bestuurder niet wenselijk.’

Prioriteiten 

Niet alleen jongeren met een medische indicatie hebben te maken met opgelopen wachttijden voor de verwerking van hun dossier, ook 75-plussers die zich vanwege hun leeftijd verplicht moeten laten keuren zijn in afwachting van goedkeuring. Voor deze groep treedt uiterlijk 1 december een administratieve verlenging in werking. Daarmee behouden de senioren hun rijbewijs. De maatregel geeft het CBR de ruimte om prioriteit te verlenen aan andere groepen. Van Nieuwenhuizen schrijft dat de helft van de jongeren voor maart volgend jaar is geholpen.
Bovendien wordt de lijst met aandoeningen waarbij een keuring en rijtest wordt gevraagd zorgvuldig doorgenomen om te kijken of er niet een en ander kan worden geschrapt. Daardoor komen in de toekomst minder mensen in het medische traject terecht. 

Lees ook:

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/15/geen-voorrang-voor-jongeren-met-gezondheidsaantekening-bij-het-cbr/feed/ 0
Pechtold: ‘Eerst wil ik me rustig inwerken’  https://www.rijschoolpro.nl/rijexamen/2019/10/15/pechtold-eerst-wil-ik-me-rustig-inwerken/ https://www.rijschoolpro.nl/rijexamen/2019/10/15/pechtold-eerst-wil-ik-me-rustig-inwerken/#comments Tue, 15 Oct 2019 05:45:54 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=88327 Alexander Pechtold zegt zin te hebben in zijn nieuwe baan als directeur van het CBR. Per 1 november gaat hij aan de slag. Hij heeft al ‘ideeën’ over de invulling van de directeursfunctie, maar wil daar inhoudelijk nog niets over zeggen. “Eerst wil ik me rustig inwerken.”

Alexander Pechtold gaat per 1 november 2019 aan de slag als algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) benoemde hem vorige week na voordracht door de Raad van Toezicht van het rijvaardigheidsbureau. Samen met operationeel directeur Jan Jurgen Huizing, die in januari 2019 aantrad, gaat de voormalig D66-fractievoorzitter een collegiaal bestuur vormen.

Selectieprocedure

Pechtold solliciteerde zelf naar de baan en heeft een uitgebreide selectieprocedure doorlopen. ‘Zijn politieke ervaring, verbindende persoonlijkheid en drive om orde op zaken te stellen’ waren redenen voor de Raad van Bestuur om Pechtold aan te dragen als nieuwe directeur. De voormalig fractievoorzitter zegt het ‘leuk’ te vinden de functie te gaan vervullen. Gevraagd naar wat de eerste actiepunten zijn bij zijn start, laat Pechtold via de woordvoerster weten daar nog niks over te kunnen zeggen. Eerst wil hij zich dus nog inwerken.

Nevenfuncties

Pechtold gaat fulltime aan de slag bij het rijvaardigheidsbureau, maar zijn nevenfuncties hoeven niet te worden neergelegd. Sinds juni dit jaar is de oud-politicus procesbegeleider bij de verbouwing van het Binnenhof. Volgens de woordvoerster kost dit niet zoveel tijd dat zijn directeursfunctie in het geding komt.
De functie van directeur van het CBR is bij zijn aantreden al drie maanden vrij. Oud-directrice Petra Delsing vertrok per 1 augustus. Tot 1 november is de directeur bedrijfsvoering Jan Jurgen Huizing belast met de dagelijkse aansturing. Delsing gaf in februari dit jaar aan af te zien van herbenoeming voor een tweede termijn, die in 2020 zou moeten ingaan.

Verscherpt toezicht

Pechtold krijgt het direct flink voor z’n kiezen bij het CBR. Het bureau staat onder verscherpt toezicht vanwege de achterstanden bij de divisie Rijgeschiktheid. Wie zich medisch moet laten keuren voor het behoud of aanvragen van een rijbewijs, kan rekenen op wachttijden tussen de negen en twintig weken. Het gaat nog wel even duren voor het CBR de opgelopen wachttijden weer de baas is. In het ergste geval kan het bureau mensen pas in de zomer van 2021 weer op tijd helpen. De vraag is of de oud-politicus het proces kan versnellen en orde op zaken kan stellen.

Lees ook: 

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijexamen/2019/10/15/pechtold-eerst-wil-ik-me-rustig-inwerken/feed/ 1
‘Snelweg wordt veiliger bij gerichte radarcontroles’ https://www.rijschoolpro.nl/verkeerskunde/2019/10/14/snelweg-wordt-veiliger-bij-gerichte-radarcontroles/ https://www.rijschoolpro.nl/verkeerskunde/2019/10/14/snelweg-wordt-veiliger-bij-gerichte-radarcontroles/#respond Mon, 14 Oct 2019 09:56:30 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=88322 Meer controles op te hard rijden en op telefoongebruik achter het stuur moeten leiden tot minder ongevallen op de Nederlandse snelwegen. Dat blijkt uit een rapport van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

Het aantal ongevallen op autosnelwegen is de afgelopen vijf jaar ruim verdubbeld: van 17.000 in 2014 naar ruim 38.000 in 2018. Daarbij vielen ook meer doden. De belangrijkste oorzaken van die ongevallen zijn een te hoge snelheid en afleiding, vooral door gebruik van smartphones en het gebruik van alcohol of drugs. Een andere oorzaak is de afgenomen handhaving door de politie, vermoedt SWOV. Van de 678 dodelijke slachtoffers in het verkeer in 2018, vielen er 81 op snelwegen. In 2014 waren dat er 19 minder.

Meer surveillance

Handhaving door de politie op onveilig gedrag heeft een positief effect op de verkeersveiligheid, blijkt nu uit onderzoek van de stichting in opdracht van het Onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap. Het gaat dan onder meer om een gerichte inzet van radarcontroles op wegen waar vaker ongevallen zijn geweest. De veiligheid verbetert eveneens door intensievere surveillance met controle op overtredingen zoals appen achter het stuur, alcohol- en drugsgebruik en te hard rijden. Een betere terugkoppeling van de effecten van radarcontroles moet bovendien leiden tot een snellere bijsturing van die controles. De meeste weggebruikers zouden begrip hebben voor geïntensiveerde verkeershandhaving op risicovolle overtredingen, vanwege het positieve effect op de veiligheid.
De conclusie van het onderzoek is kortom dat gerichte handhaving op risicovol rijgedrag kan leiden tot veiliger verkeersgedrag en minder ongevallen. In 2017 werden radarcontroles vooral ingezet om algemene criminaliteit op te sporen en in niet om de verkeersveiligheid te verbeteren. Door de radarcontroles anders in te zetten, moet het verkeer voor iedereen veiliger worden.

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/verkeerskunde/2019/10/14/snelweg-wordt-veiliger-bij-gerichte-radarcontroles/feed/ 0
Minister wil geen verplichte autoloze zondag  https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2019/10/14/minister-wil-geen-verplichte-autoloze-zondag/ https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2019/10/14/minister-wil-geen-verplichte-autoloze-zondag/#respond Mon, 14 Oct 2019 09:10:04 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=88319 Minister Cora van Nieuwenhuizen van IenW wil geen verplichte autoloze zondag instellen. Ze reageert op een voorstel van de ChristenUnie en GroenLinks die de dag graag terug zien keren. De partijen dienden vorige week een gezamenlijk voorstel hiervoor in. Autoloze zondag is volgens hen bedoeld als feest, maar dient ook ter bewustwording. 

De politici deden hun voorstel tijdens het debat over de begroting van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het plan geeft het ministerie de opdracht om het voor gemeenten makkelijker te maken een autoloze zondag te organiseren. De Kamerleden Carla Dik-Faber (CU) en Suzanne Kröger (GL) hopen dat volgende jaar september de eerste Nederlandse gemeenten meedoen aan de wereldwijde autovrije zondag.
Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur is geen voorstander van een verplichte autoloze zondag. Volgens de bewindsvrouw staat het elke gemeente al vrij om zo’n dag te organiseren. “Maar ik ben er niet voor om mensen te verplichten om specifiek op een dag hun auto niet te kunnen gebruiken. Het zal maar net de verjaardag van je 80-jarige oma zijn”, zei ze in het tv-programma WNL op Zondag.

Jaren ’70

Autoloze zondagen kwamen in het verleden vaak voor. Voor zover bekend was de eerste keer in 1956, toen Egypte het Suezkanaal nationaliseerde en er problemen met de doorvoer van olie dreigden te ontstaan. Ook in de jaren ’70 waren er regelmatig zondagen dat mensen de auto moesten laten staan. In het buitenland worden zulke dagen nog regelmatig georganiseerd. Op 22 september dit jaar werd de autoloze dag nog gehouden nog in steden als Londen, Parijs en Brussel. Dik-Faber en Kröger waren ‘onder de indruk’ van de beelden.

Teruggeven

“De beelden zagen er feestelijk en ontspannen uit”, zegt Dik-Faber. “Mensen ontmoetten elkaar op plekken waar anders auto’s staan te ronken. Het is goed voor mens en natuur om één keer per jaar gas terug te nemen, tot rust te komen en te laten zien dat we best wat vaker zonder de auto kunnen”.
“Auto’s nemen ontzettend veel plek in”, vult Kröger aan. “Stel je voor wat een feest het wordt als we de stad teruggeven aan spelende kinderen, voetgangers en fietsers?”

Bewustwording

Autoloze zondag is volgens de politici bedoeld als feest, maar dient ook ter bewustwording. Ze benadrukken dat de auto bijdraagt aan het klimaatprobleem en dat de luchtkwaliteit in grote delen van Nederland niet is goed. Autoloze zondag toont volgens hen dat er alternatieven zijn voor de auto. De fiets, de trein of elektrische bussen bijvoorbeeld.

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2019/10/14/minister-wil-geen-verplichte-autoloze-zondag/feed/ 0
Alexander Pechtold nieuwe algemeen directeur CBR https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/11/alexander-pechtold-nieuwe-algemeen-directeur-cbr/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/11/alexander-pechtold-nieuwe-algemeen-directeur-cbr/#comments Fri, 11 Oct 2019 16:10:43 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=88314 Alexander Pechtold (53) is per 1 november 2019 benoemd als algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) benoemde hem na voordracht door de Raad van Toezicht van het rijvaardigheidsbureau. Samen met operationeel directeur Jan Jurgen Huizing, die in januari 2019 aantrad, gaat de voormalig D66-fractievoorzitter een collegiaal bestuur vormen.

Alexander Pechtold zal, aldus het CBR, ‘van grote toegevoegde waarde zijn’ om de organisatie door ‘de huidige moeilijke fase’ bij de medische beoordelingen heen te loodsen. Daarna zal hij samen met alle medewerkers verder bouwen aan ‘versterking’ van de organisatie en de dienstverlening. Hij heeft volgens het rijvaardigheidsbureau vanuit zijn ‘langdurige politieke ervaring’ een ‘uitstekend gevoel’ voor de rol van het CBR in de samenleving.

Verbindend

Het CBR kampt al enige tijd met ernstige problemen. Zo duurt onder meer het verlengen van rijbewijzen voor 75-plussers veel langer dan gebruikelijk. Onlangs stelde Van Nieuwenhuizen voormalig ProRail-directeur Pier Eringa al aan om de directie te ondersteunen bij het wegwerken van de achterstand.

“Ik ben verheugd dat na een uitvoerige selectie Alexander Pechtold de nieuwe algemeen directeur van het CBR wordt”, zegt Jan Mengelers, voorzitter Raad van Toezicht, in een verklaring. “Pechtold is een verbindende persoonlijkheid die zowel binnen als buiten het CBR de rust en het vertrouwen terug kan brengen. En zo met de organisatie richting kan geven aan de verbetering van de dienstverlening en aan de opgaven voor het CBR op gebied van de verkeersveiligheid in het steeds complexere verkeer.”

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/11/alexander-pechtold-nieuwe-algemeen-directeur-cbr/feed/ 2
Autobedrijven verkopen recordaantal occasions https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2019/10/11/autobedrijven-verkopen-recordaantal-occasions/ https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2019/10/11/autobedrijven-verkopen-recordaantal-occasions/#respond Fri, 11 Oct 2019 05:30:01 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=88292 Autobedrijven verkochten in de eerste drie kwartalen van 2019 een recordaantal van 955.958 gebruikte personenauto’s. Dat is 1,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, terwijl de handel tussen particulieren onderling juist op een dieptepunt is beland.

De cijfers komen van de Bovag en RDC. Bijna de helft van de occasionverkoop door autobedrijven komt op conto van Bovag-leden, schrijft de vereniging. De ruim 5.000 aangesloten merkdealers en onafhankelijke autobedrijven verkochten van januari tot en met september 460.386 gebruikte auto’s en dat is 1,6 procent meer dan in de eerste drie kwartalen van 2018. Particulieren onderling verhandelden dit jaar met 512.032 stuks maar liefst 10,9 procent minder occasions dan in dezelfde periode vorig jaar.

Zekerheid en garanties

Ondanks de opkomst van digitale advertentiemogelijkheden daalt de particuliere handel al jaren. In heel 2007 kochten consumenten nog in ruim 845.000 gevallen hun auto van een andere particulier, vorig jaar lag dat aantal op 743.500 en met de ontwikkelingen dit jaar zal het eindtotaal voor 2019 waarschijnlijk op minder dan 670.000 uitkomen. De verkoop van occasions door autobedrijven bedroeg in 2007 ruim 1.053.000 stuks en afgelopen jaar was dat bijna 1.250.000.

Lees ook: Autoverkoop blijft bijna 8 procent achter op vorig jaar

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2019/10/11/autobedrijven-verkopen-recordaantal-occasions/feed/ 0
Column Frank Hoornenborg (Bovag): ‘Meer nieuwe chauffeurs, maar lang niet genoeg’ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/10/column-frank-hoornenborg-bovag-meer-nieuwe-chauffeurs-maar-lang-niet-genoeg/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/10/column-frank-hoornenborg-bovag-meer-nieuwe-chauffeurs-maar-lang-niet-genoeg/#respond Thu, 10 Oct 2019 13:16:59 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=88310 De transportsector schreeuwt om vers bloed, het aantal chauffeurs neemt al jaren af. Dit jaar zijn er voor het eerst weer meer dan 10.000 nieuwe chauffeurs bijgekomen. De toenemende vraag betekent ‘alle hens aan dek bij de rijscholen’, schrijft Frank Hoornenborg van Bovag Rijscholen in zijn maandelijkse column voor RijschoolPro. 

Opvallende cijfers in de nieuwste uitgave van Mobiliteit in Cijfers van Bovag en RAI Vereniging. Dat het aantal mensen met een autorijbewijs in Nederland voortdurend gestaag toeneemt, dat wisten we. Dat er langzaamaan ook steeds meer Nederlanders een motorrijbewijs hebben, dat wisten we ook. En dat het aantal personen met een groot rijbewijs jaar op jaar afneemt, dat staat bij velen ook wel op het netvlies. Maar de cijfers tonen toch wel een verontrustend beeld, want op 1 januari van dit jaar waren er nog geen 260.000 bezitters van een busrijbewijs en nog maar iets meer dan 555.000 met de bevoegdheid om een vrachtwagen te besturen.

De transportsector schreeuwt om vers bloed

Vijf jaar geleden waren er voor beide categorieën nog ruim 100.000 Nederlanders méér die over deze rijbewijzen beschikten. Sterker nog: in 1980 behaalden nog ruim 25.000 mensen het rijbewijs voor de bus en / of de vrachtwagen, maar de laatste jaren zijn dat er tussen de 5.000 en 10.000 per jaar. De redenen voor deze terugloop zijn evident: de opkomst van kantoor- en computerbanen en daarmee ook het imago van het vak, vergrijzing, transporteurs die hun heil bij buitenlandse chauffeurs zoeken en dan ook nog eens de vele barrières die worden opgeworpen om überhaupt beroepschauffeur te kunnen worden en blijven. En dan hebben we ook nog de -noodzakelijke, maar voor velen hinderlijke- internationale regelgeving, die het vak er ook niet bepaald aantrekkelijker op maken.

Intussen zit de complete Nederlandse transportsector wel te springen om vers bloed en dat hebben wij in onze branche de afgelopen jaren maar al te goed kunnen merken. Bijna 16.000 examens voor het C-rijbewijs werden in 2018 afgenomen, waarvan 65 procent met een voldoende werd voltooid. Oftewel een dikke 10.000 nieuwe beroepschauffeurs erbij en die symbolische grens hebben we vele jaren niet in zicht gehad. Exact tien jaar geleden werd dat aantal voor het laatst behaald. Alle hens aan dek dus bij de rijscholen, maar uit de eerder genoemde cijfers blijkt dat de uitstroom van beroepschauffeurs niet kan worden bijgebeend. Afgelopen jaar nam het totaal aantal mensen met een rijbewijs C en / of D namelijk met 25.000 af. Aanwas vanuit het buitenland (en dan met name vanuit Oost-Europa) zal voor veel Nederlandse transporteurs dus bittere noodzaak blijven. In verre oorden heeft men echter een andere kijk op rijopleidingen en het beeld beklijft van landen als Polen waar je gewoon een rijbewijs online kunt kopen. Ik vraag me dus af of deze ontwikkelingen bijdragen aan een veiliger verkeersbeeld. Ik denk juist het tegenovergestelde.

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/10/column-frank-hoornenborg-bovag-meer-nieuwe-chauffeurs-maar-lang-niet-genoeg/feed/ 0
VRO geeft aan rijinstructeurs bijscholing over ‘Talking Traffic’  https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/10/vro-geeft-aan-rijinstructeurs-bijscholing-over-talking-traffic/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/10/vro-geeft-aan-rijinstructeurs-bijscholing-over-talking-traffic/#respond Thu, 10 Oct 2019 07:38:57 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=88303 Weggebruikers, borden naast en boven de weg, verkeerscentrales en verkeerslichten staan allemaal in verbinding met elkaar. Bij de nieuwe WRM-bijscholing ‘Talking Traffic’ leer je als rijinstructeur in twee dagdelen wat dit betekent voor het verkeer. De Veldhovense Rijinstructeurs Opleiding (VRO) is de eerste en enige opleider die deze bijscholing aanbiedt.

Het doel van de bijscholing ‘Talking Traffic’ is om rijinstructeurs te informeren over alle vernieuwingen in reisinformatie. De bijscholing zoomt ook in op hoe dit is toe te passen tijdens de rijles. De cursus van de Veldhovense Rijinstructeurs Opleiding is deze maand door examineringsinstituut IBKI gecertificeerd.
Instructeurs zijn verplicht elke vijf jaar minimaal zes dagdelen bijscholing te volgen om hun WRM-certificaat te behouden. WRM staat voor Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. De cursus van VRO telt voor twee dagdelen, ofwel zes uur, mee voor de verplichte bijscholing.
Wilbert van Beersum is eigenaar van de Veldhovense Rijinstructeurs Opleiding. Samen met vijf medewerkers leidt hij rijinstructeurs op voor onder meer personenauto, motorfiets, vrachtauto, bus en tractor. Zijn achtergrond ligt in de militaire wereld. Hij gaf onder meer leiding aan een militaire rijschool met 45 instructeurs en 15 examinatoren. Sinds kort zit ook zijn zoon Robbert in de zaak.

Detectielussen in het wegdek

Regio’s, bedrijven en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maken onder de noemer Talking Traffic afspraken over de informatie die ze nu minimaal beschikbaar maken, verrijken en vervolgens aanbieden aan weggebruikers: van de maximumsnelheid, informatie over incidenten en wegwerkzaamheden tot een vrije parkeerplaats nabij je bestemming.
Van Beersum legt uit wat Talking Traffic in de praktijk betekent: “Vroeger had je detectielussen in het wegdek, daarmee sprong het verkeerslicht sneller op groen. Dat was in zekere zin al Talking Traffic, de auto communiceert met het verkeerslicht.”
Na de detectielus volgde het KAR systeem in voertuigen van hulpdiensten. KAR staat voor korteafstandsradio; hiermee zijn hulpdiensten sneller ter plaatse te communiceren met de verkeerslichten en meer groen licht te krijgen.
De communicatie in het verkeer gaat steeds verder. Van Beersum: “Als er ergens een ongeluk gebeurt, dan wordt dat opgepikt. Voor de ambulance wordt de weg vrijgemaakt, bijvoorbeeld door het regelen van verkeerslichten en door andere weggebruikers te waarschuwen. Zij krijgen bijvoorbeeld een melding dat een ambulance over 150 meter van links komt, zodat zij snelheid kunnen minderen.”

Groen licht

Dankzij Talking Traffic weet je straks ook in welke baan op de weg je sneller af bent en hoe je je snelheid kunt aanpassen om zonder te remmen of te stoppen door een groen licht kunt rijden. “Ik verwacht dat het over een paar jaar standaard is in het verkeer en dat heel veel mensen er gebruik van maken”, zegt opleider Van Beersum. “Denk eens aan vrachtverkeer met gevaarlijke stoffen wat je snel de stad uit wilt hebben, of een bus die achterloopt op schema en dankzij communicatie met andere voertuigen en verkeerslichten weer in kan lopen.”

Toepasbare kennis

Wat leer je bij de cursus? Het doel van de bijscholing Talking Traffic is rijinstructeurs te informeren over noodzakelijke vernieuwingen in reisinformatie en hen hierop voor te bereiden. Van Beersum. “Als je het gebruik van de techniek van Talking Traffic meeneemt in je lessen, dan betekent dat wel het een en ander. Het vraagt onder meer om méér lesuren om de kennis over te brengen. En natuurlijk moet je het eerst jezelf eigen maken voordat je het overbrengt. Het is belangrijk dat de rijinstructeur zich bewust is van wat er in de toekomst gaat veranderen op het gebied van reisinformatie, en wat de impact is op het instructie geven en coachen. Het gaat om een theoretische bijscholing met opdrachten, informatieverstrekking en de aanpak die je nu al kunt toepassen.”

Dynamische bijscholing

De bijscholing is dynamisch, verzekert de opleider. “Je zit niet alleen maar in de lesbanken te luisteren naar de docent. Er wordt via video veel visueel uitgelegd en je gaat het gesprek aan met medecursisten om te bespreken hoe de techniek van invloed is op het verkeer en hoe je dat kunt integreren in je les. Dit is iets waarmee je als rijschool je voordeel mee kunt doen.” De eerste cursus wordt op 29 november gegeven in Waalre, deze zit al vol. De belangstelling is groot, merken ze bij VRO, daarom worden momenteel nieuwe data ingepland voor de bijscholing.

Opfrissen

De bijscholing is volledig nieuw, dat maakt het voor rijinstructeurs interessant, meent Van Beersum. “Het is een actueel thema en het is echt nieuwe leerstof. Maar laten we de bestaande bijscholingen niet vergeten. Ik krijg van instructeurs wel eens de vraag waarom die verplichte bijscholing nou nodig is. Als een kandidaat zijn rijbewijs haalt, hoeft hij ook geen bijscholing te volgen om het pasje te behouden. Ik ben ervan overtuigd dat het goed is om je kennis op te frissen. Ook met materie die je al eerder eens hebt behandeld.”

Lees ook:

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/10/vro-geeft-aan-rijinstructeurs-bijscholing-over-talking-traffic/feed/ 0
Honderden Duitsers verliezen rijbewijs door rijden onder invloed op een e-step https://www.rijschoolpro.nl/special/2019/10/09/honderden-duitsers-verliezen-rijbewijs-door-rijden-onder-invloed-op-een-e-step/ https://www.rijschoolpro.nl/special/2019/10/09/honderden-duitsers-verliezen-rijbewijs-door-rijden-onder-invloed-op-een-e-step/#respond Wed, 09 Oct 2019 08:37:01 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=88298 Tijdens het Oktoberfest in Duitsland is het rijbewijs van 254 mensen direct ingevorderd vanwege rijden onder invloed op een elektrische step. Nog eens 215 autobestuurders raakten ter plekke hun rijbewijs kwijt omdat ze te veel alcohol ophadden. 

Het Oktoberfest in München trok dit jaar bijna 6,5 miljoen mensen. Er werd weliswaar minder bier gedronken dan vorig jaar, toch raakten veel mensen bij alcoholcontroles ter plekke hun rijbewijs kwijt vanwege rijden onder invloed. De cijfers komen van nieuwssite Deutsche Welle. Dit jaar controleerde de politie niet alleen autobestuurders, maar ook mensen die met de e-step naar het festival waren gekomen. In Duitsland gelden voor het besturen van zo’n elektrische step wat alcohol betreft dezelfde regels als voor het besturen van een auto.

Rijbewijs kwijt

Het zestiendaagse festival verliep vrij rustig. Het aantal strafbare feiten liep iets terug en de politie werd maar weinig ingeschakeld. De grootste uitdaging in vergelijking met voorgaande edities was de aanwezigheid van de elektrische steps. Dat laat de politie weten aan Deutsche Welle. In totaal werden 414 mensen staande gehouden die te veel hadden gedronken om te rijden, daarvan moesten er 254 direct hun rijbewijs inleveren. Overigens was het niet toegestaan om de stepjes mee het festivalterrein op te nemen. Nog eens 360 automobilisten hadden teveel gedronken om achter het stuur te kruipen, daarvan moesten 215 direct hun rijbewijs inleveren.
In Nederland wordt het rijbewijs ingenomen bij een alcoholgehalte in het bloed van meer dan 1,3 promille. Voor beginnende bestuurders is dit 0,8 promille. In Duitsland is een promillage tot 0,5 toegestaan. Wie boven de 1,1 promille komt is direct zijn rijbewijs kwijt.

Bijzondere bromfiets

In veel Europese landen zijn elektrische steps toegestaan op de openbare weg, zo ook in Duitsland. In Nederland is dat niet het geval. Wie toch de weg opgaat riskeert een boete van 380 euro. Na de vakantieperiode waarschuwde het Verbond voor Verzekeraars al eens voor het gebruik. “Veel Nederlanders komen terug met een elektrische step die ze op vakantie gewoon konden gebruiken, maar hier niet meer.”
Er is geen Europese richtlijn voor het gebruik van e-steps. In Nederland mag een e-step alleen de weg op als deze is gekwalificeerd als een ‘bijzondere bromfiets’, zoals bijvoorbeeld de Segway. Om te mogen rijden op een goedgekeurde e-steps is een bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) nodig.

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/special/2019/10/09/honderden-duitsers-verliezen-rijbewijs-door-rijden-onder-invloed-op-een-e-step/feed/ 0
Praktijkexamencentrum Assen verhuist naar de Aziëweg https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/09/praktijkexamencentrum-assen-verhuist-naar-de-azieweg/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/09/praktijkexamencentrum-assen-verhuist-naar-de-azieweg/#respond Wed, 09 Oct 2019 05:30:19 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=88295 Vanaf maandag 25 november worden de praktijkexamens van het CBR in Assen afgenomen vanaf de nieuwe locatie aan de Aziëweg 25a.

Het nieuwe praktijkexamencentrum ligt aan de noordkant van Assen en heeft voldoende parkeergelegenheid voor de examens, toetsen en rijtesten. Vanaf de locatie verzorgt het CBR de praktijkexamens en toetsen voor auto, motor, bromfiets, auto met aanhangwagen en taxi. Ook worden op de locatie rijtesten afgenomen voor mensen met een medische beperking. Het CBR verbouwt het nieuwe onderkomen zodat het ook voldoet aan de huidige locatie-eisen. Tot 25 november vinden de examens nog plaats aan de Overcingellaan 13 in Assen.

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2019/10/09/praktijkexamencentrum-assen-verhuist-naar-de-azieweg/feed/ 0