RijschoolPro https://www.rijschoolpro.nl Het vakblad voor de rijschoolbranche Thu, 13 Aug 2020 16:10:59 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4.2 https://www.rijschoolpro.nl/wp-content/uploads/2017/09/cropped-Rlogotransparant3-32x32.png RijschoolPro https://www.rijschoolpro.nl 32 32 Mondkapje of niet: na rijles met besmet persoon altijd in quarantaine https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/14/mondkapje-of-niet-na-rijles-met-besmet-persoon-altijd-in-quarantaine/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/14/mondkapje-of-niet-na-rijles-met-besmet-persoon-altijd-in-quarantaine/#comments Fri, 14 Aug 2020 06:47:17 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=90669 Wat zijn de gevolgen als je rijles hebt gegeven aan een persoon die later besmet blijkt met het coronavirus? Rijlessen vallen onder nauw contact, je bent langer dan 15 minuten op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar. En dus: twee weken in (thuis)quarantaine. Het maakt niet uit of er tijdens de les voorzorgsmaatregelen zijn genomen zoals het dragen van een mondkapje. Vooralsnog is in quarantaine gaan niet verplicht, wel geldt een ‘dringend advies’.
De definitie van nauw contact in een coronacontext is dat je langer dan 15 minuten op minder dan anderhalve meter afstand van elkaar bent geweest. Een rijles geldt als nauw contact. Wanneer er sprake is van een besmetting met het coronavirus, dan gaat de besmette persoon in isolatie. De GGD neemt vervolgens in het bron- en contactonderzoek contact op met de nauwe contacten. Zij krijgen het dringende advies om veertien dagen in quarantaine te gaan en af te wachten of zij ook besmet zijn geraakt.

Vanwege privacyredenen krijg je niet zomaar de naam door van degene die besmet is, die persoon moet zelf aangeven of hun naam mag worden gebruikt.

Mondkapje

Als je er zeker van bent dat het om iemand gaat bij wie je in de lesauto hebt gezeten, dan maakt het voor het quarantaine-advies niet uit of er voorzorgsmaatregelen zoals het dragen van mondkapjes zijn genomen. Een woordvoerster van de RIVM legt uit dat dat is omdat de kwaliteit van mondkapjes sterk wisselt. Ook de GGD bevestigt dit. “Goede hygiënemaatregelen helpen zeker, maar zorgen er niet voor dat quarantaine-advies wordt aangepast”, aldus een woordvoerster van GGD Rotterdam-Rijnmond.

De boodschap blijft: twee weken binnen blijven en dus ook twee weken niet lessen.

Verplichting

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid kondigde deze week aan quarantaine verplicht te willen stellen op straffe van een boete. Op dat plan is hij teruggekomen, eerst wil hij nog advies inwinnen bij het Outbreak Management Team over de noodzaak van de maatregel. Over ‘enkele weken’ wordt het onderwerp van verplichte quarantaine opnieuw besproken in de Tweede Kamer.

Vanwege de incubatietijd van het coronavirus worden veertien dagen quarantaine aangehouden. Mogelijk wordt die periode binnenkort verkort, omdat in de meeste gevallen met tien dagen al duidelijk is of besmetting heeft plaatsgevonden.

Lees ook: 

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/14/mondkapje-of-niet-na-rijles-met-besmet-persoon-altijd-in-quarantaine/feed/ 1
Het CBR gaf in juli duizenden extra theorie-examens vrij https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/14/het-cbr-gaf-in-juli-duizenden-extra-theorie-examens-vrij/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/14/het-cbr-gaf-in-juli-duizenden-extra-theorie-examens-vrij/#respond Fri, 14 Aug 2020 04:44:57 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=90679 Wie theorie-examen bij het CBR wil doen moet negen tot dertien weken wachten. Toch? Niet helemaal. Het rijvaardigheidsbureau geeft steeds capaciteit vrij, ook op korte termijn. In juli ging het om duizenden extra examens. Het is niet transparant hoeveel capaciteit er bij het CBR voor het theorie-examen is, hoeveel plekken er zijn geboekt en hoeveel capaciteit mogelijk nog vrijkomt.
Regelmatig wordt er door het CBR nieuwe capaciteit voor theorie-examens vrijgegeven, ook op korte termijn. In de maand juli ging het om duizenden extra examens. Het vrijgeven van capaciteit gebeurt ‘random’, laat het CBR weten.

Voor opleiders en kandidaten is het niet inzichtelijk hoeveel capaciteit er is, hoeveel daarvan bezet is en hoeveel er mogelijk nog vrijkomt, zoals bijvoorbeeld bij een concert of een voetbalwedstrijd. Het kan voorkomen dat je om 8.00 uur ‘s ochtends inlogt en uitsluitend een theorie-examen in oktober kunt boeken, terwijl je om 8.15 inlogt en nog in augustus terecht zou kunnen.

Honderdduizenden examens

CBR-directeur Alexander Pechtold zocht onlangs de landelijke media op met de boodschap dat de wachttijd voor een theorie-examen enorm is opgelopen. Normaal gezien moet je binnen vier weken terecht kunnen. Nu zou de wachttijd tussen de negen en dertien weken liggen. Die opgelopen wachttijden komen door de coronalockdown, legt het rijvaardigheidsbureau uit. Het CBR is lange tijd dicht geweest en heeft alles bij elkaar honderdduizenden examens opnieuw moeten inplannen.

Opleiders die beweren dat je eerder terecht kunt, worden door Pechtold weggezet als cowboys, hij gebruikt de term voor rijscholen die iets beloven wat ze niet waar kunnen maken. Maar tegelijkertijd is er wel extra capaciteit vrijgegeven, in juli was dat ook ruim binnen de periode van negen tot dertien weken die de CBR-directeur noemt.

Black box

Omdat het CBR de enige partij is die over het vrijgeven van examens gaat, is het makkelijk om te geloven dat de schuld bij de opleiders ligt, terwijl uit de cijfers blijkt dat dit niet het geval is. Het CBR dwingt opleiders hun aanbod te baseren op verwachtingen, in plaats van op de daadwerkelijke beschikbaarheid. En dat zorgt weer voor de nodige onvrede bij de klant.

Hoe het nu precies zit met de beschikbaarheid en capaciteit blijft onduidelijk. Navraag bij het CBR leert dat de capaciteit random wordt ingezet, willekeurig dus. “Dat is een continu proces en bovendien hebben onze planners op dit moment hun handen vol om onze klanten zo goed mogelijk te helpen”, laat de woordvoering desgevraagd weten. “Het klopt ook dat er in juli veel capaciteit is bijgezet. Tegelijkertijd is de vraag door corona erg groot. De nieuw ingezette capaciteit wordt direct door kandidaten en rijscholen geboekt, is onze ervaring.”

De extra capaciteit is deels te verklaren door het openstellen van een extra locatie in Rijswijk en verruimde openingstijden van andere locaties. Verder is het systeem voor opleiders en kandidaten een black box.

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/14/het-cbr-gaf-in-juli-duizenden-extra-theorie-examens-vrij/feed/ 0
Stel nu je vragen aan het IBKI over de nieuwe WRM https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/13/stel-nu-je-vragen-aan-het-ibki-over-de-nieuwe-wrm/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/13/stel-nu-je-vragen-aan-het-ibki-over-de-nieuwe-wrm/#respond Thu, 13 Aug 2020 14:39:01 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=90675 Hoe zit het nou met die VOG? En wat zijn de gevolgen als ik te laat ben met inleveren? Hoe ziet de praktijkbegeleiding bij het IBKI er nu uit? Sinds 1 april geldt de nieuwe WRM. In de uitzending van RijschoolProTV van 19 augustus beantwoordt Marcel Disselkötter van het IBKI vragen over die nieuwe WRM. Heb je een vraag? Stuur het dan alvast in. 
WRM staat voor Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. Hierin staat alles vastgelegd waarom rijinstructeurs moeten voldoen om bevoegd te worden en te blijven. De wet is net vernieuwd, de nieuwe regels zijn sinds 1 april van kracht. De nieuwe wetgeving heeft voor de rijinstructeur nogal wat gevolgen. Zo verlies je zonder VOG je lesbevoegdheid en er moet een ‘echte rijbewijsleerling’ mee met de praktijkbegeleiding.

In de branche leven veel vragen over dit onderwerp, merkt het IBKI. RijschoolProTV neemt de tijd om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Stuur nu alvast je vragen op, in de nieuwsuitzending van woensdag 19 augustus nemen we alles door met Marcel Disselkötter van het IBKI. De uitzending is live te zien via de website vanaf 16.00 uur. Daarna is de uitzending terug te zien wanneer het jou uitkomt.

Laat dan je vragen achter in het reactieveld onderaan dit bericht, via social media of per mail: redactie@rijschoolpro.nl

Lees ook: 

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/13/stel-nu-je-vragen-aan-het-ibki-over-de-nieuwe-wrm/feed/ 0
Zomerinterview: Geerlig van Olst lest met expats in een Tesla https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/13/zomerinterview-geerlig-van-olst-lest-met-expats-in-een-tesla/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/13/zomerinterview-geerlig-van-olst-lest-met-expats-in-een-tesla/#respond Thu, 13 Aug 2020 07:46:51 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=90547 De broers Geerlig en Abel van Olst runnen samen Driving School Lima in Amsterdam. De rijschool heeft vooral buitenlandse rijbewijsleerlingen en is gespecialiseerd in Engelstalige lessen. Dat doen ze in een automaat: de Tesla Model 3.
Wat is het specialisme van Driving School Lima? Ik run de rijschool samen met mijn broer Abel van Olst. We geven hoofdzakelijk les aan expats in de regio Amsterdam. We geven les in het Engels. Zo’n 90 procent van onze leerlingen is expat. Zij komen vanuit de hele wereld en zijn werkzaam in allerlei disciplines. De grootste groep zijn, denk ik, Amerikanen.

Je geeft les in een Tesla? Sinds een jaar rijden we met een Tesla Model 3. Bij Driving School Lima geven we hoofdzakelijk les aan expats in de regio Amsterdam. De vraag naar rijden met een automaat is altijd al aanwezig in deze groep. Voordat we de Tesla hadden, reden we alleen handgeschakeld. We rijden veel kilometers en ook veel in de stad, bij het uitzoeken van een nieuwe auto vonden we daarom ook de uitstoot een belangrijk argument. Net als de actieradius. Tesla kwam net met Model 3 toen wij aan vervanging toe waren. De auto’s zijn wel kostbaar, maar je rijdt wel met bak met uitstraling op de weg. We hebben ook een handgeschakelde Volvo, daar rijdt mijn broer Abel voornamelijk mee. De verhouding tussen leerlingen die automaat en geschakeld rijden is zo’n beetje 50-50.

Ben je al lang rijinstructeur? Ik ging de opleiding tot rijinstructeur volgen met als plan een eigen rijschool te beginnen. Dat was in 2008, het beginjaar van de financiële crisis. Het was voor mij daarom zaak om goed te bedenken wat het onderscheidende vermogen van de rijschool zou zijn, hoe ik het anders kon doen dan anderen. Voordat ik aan de instructeursopleiding begon, was ik planner en procesverbeteraar in de logistiek, ik werkte veel met internationale bedrijven. Engels spreken is geen probleem voor me en ik merkte dat daar het gat in de markt voor mij zat, juist ook in Amsterdam.

Wie zijn jouw leerlingen? Dat loopt erg uiteen. Het zijn internationale studenten die nog helemaal geen rijervaring hebben, maar we krijgen ook veel mensen die hun rijbewijs hebben gehaald in hun land van herkomst. Dat is wel een andere tak van sport. Die mensen kunnen redelijk rijden, maar hebben gewoontes die niet overeenkomen met Nederlandse manier van rijden. Dan moeten wij dat om zien te buigen naar wat hier nodig is. In je spiegels kijken, de straten inkijken bij een gelijkwaardig kruispunt… Het is lastiger om iemand iets af te leren dan om ze iets bij te leren. En we moeten die leerlingen er ook nog van overtuigen dat ze aan de bak moeten, dat het halen van een Nederlands rijbewijs niet alleen een formaliteit is.

Geerlig van Olst: “Het is lastiger om iemand iets af te leren dan om hem iets aan te leren.”

Zijn er leerlingen die je altijd zijn bijgebleven? Omdat we in het Engels lesgeven hebben we klanten uit alle hoeken van de wereld. Dat maakt rijles geven wat mij betreft extra leuk omdat je andere gesprekken heb. Ik heb al heel wat expats op weg geholpen in de Nederlandse huizenmarkt of bij de aankoop van de eerste auto Je krijgt door de verhalen in de auto ook wat van hun wereld mee. We worden bijvoorbeeld wel eens uitgenodigd voor een concert, tentoonstelling of lezing. Als het even kan ga ik er naartoe. Het is extra leuk als het iets onverwachts is, of iets wat ik niet ken of nooit uit mezelf zou bezoeken. Dankzij twee leerlingen sponsort de rijschool al een paar jaar de lezingenserie TEDx van het Amsterdam University College. Daar gaan we dan ook naar toe en dan heb je een dag vol interessante presentaties. We worden ook wel eens uitgenodigd door een leerling om te komen eten, dan krijg je een keer echt authentiek Indiaas. Daar geniet ik van. In tien jaar tijd heb ik heel veel verschillende mensen leren kennen en dat is handig: onze klusjesman, onze vormgever, de fotograaf, de eigenaar van de empanadabar om de hoek… Het zijn allemaal oud-leerlingen.

Hoe word je gevonden door nieuwe leerlingen? Dat gaat vooral van horen zeggen en natuurlijk via onze site. Het helpt ook dat we in een facebookgroep voor expats goede referenties krijgen van oud-leerlingen.

In de auto moeten we nog veel uitleg geven over de theorie

Geef je ook theorieles? Nee, dat doen we niet meer. In het begin hebben we het wel gedaan om een compleet pakket te kunnen bieden. Er wordt nu door leerlingen veel gevraagd naar de eendaagse cursussen, dat is een speelveld waar we ons niet in willen begeven. Onze ervaring is dat er niet veel kennis blijft hangen en dat we in de auto alsnog veel uitleggen over theorie.

Vind je dat professionalisering van de rijschoolsector nodig is? Professionalisering is een breed begrip. De ontwikkelingen van de lesprijzen vind ik wel een thema waar we sectorbreed iets mee moeten. Als we kwaliteit willen bieden, dan moet de lesprijs omhoog. Het rijbewijs wordt misschien duurder, maar kwaliteit en veilig rijden is toch het belangrijkste argument? Wij rekenen 50 euro per uur, dat is in de regio aan de hoge kant. Maar bedenk eens wat je er allemaal van moet doen?

Hoe loopt het met de rijschool sinds de herstart na de coronastop? Voor de stop was het al druk, maar nu zeker. De vraag is echt geëxplodeerd. Mensen willen het OV mijden en ineens een rijbewijs gaan halen. De bottleneck is nu de theorie-examens bij het CBR. Leerlingen moeten ontzettend lang wachten tot ze op examen kunnen en kiezen er daarom soms zelfs voor om te minderen met praktijklessen.

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/13/zomerinterview-geerlig-van-olst-lest-met-expats-in-een-tesla/feed/ 0
CBR verscherpt opnieuw coronamaatregelen https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/13/cbr-verscherpt-coronamaatregelen/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/13/cbr-verscherpt-coronamaatregelen/#comments Thu, 13 Aug 2020 07:46:12 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=90666 Nu het aantal coronabesmettingen weer toeneemt, scherpt het CBR een aantal maatregelen aan voor de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers. Het rijvaardigheidsbureau vraagt alle examenkandidaten en bezoekers die in een gebied met code oranje zijn geweest om het bezoek uit te stellen. Als de omstandigheden aanleiding daartoe geven, vraagt het CBR aan bezoekers om bij een locatie een mondkapje te dragen. 
Pas terug uit een code-oranjegebied? Dan geen examen, cursus, toets of rijtest. Kandidaten, klanten en opleiders die recent (dus korter dan twee weken) terug zijn uit gebied dat code oranje heeft, verzoekt het CBR met klem om niet te komen. Voor kandidaten die dat vooraf laten weten, wordt het examen uitgesteld. “In het belang van ons allemaal hopen we het hen hiermee gemakkelijker te maken”, schrijft het CBR. Ook worden opleiders die pas zijn teruggekomen uit een code oranjegebied nadrukkelijk gevraagd om niet naar het CBR te komen. Ook dan moet het examen of de toets worden uitgesteld.

De oproep om vooral niet te komen na een bezoek in een risicogebied geldt ook voor de deelnemers aan een cursus bij het CBR. Vanaf maandag 17 augustus wordt iedere bezoeker van een CBR-locatie gevraagd of hij onlangs in een code oranjegebied is geweest.

Maatregelen per locatie

Als de omstandigheden aanleiding geven, treft het CBR per examenlocatie aanvullende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het verplicht dragen van een mondkapje in een examencentrum. Het kan voorkomen dat niet op alle CBR-locaties dezelfde regels gelden. De aanvullende maatregelen worden steeds bekend gemaakt.

Luchten van het voertuig

Goed luchten van het examenvoertuig helpt tegen verspreiding van het virus. Voor het examen wordt het voertuig ten minste zeven minuten gelucht door ramen en/of portieren open te laten staan. Er mogen dan geen mensen in het voertuig zitten. Als het examenvoertuig niet goed gelucht is, kan de examinator besluiten om het examen niet door te laten gaan.

Annuleren van een examen

Annuleren vanwege coronaklachten of verblijf in een code oranjegebied kan vanaf nu alleen door de kandidaat zelf worden gedaan. Dat kan alleen als de examendatum niet verder dan drie weken later is (één week voor test en uitslag plus twee weken voor de quarantaine). Daarvoor nemen examenkandidaten contact op met de klantenservice. Het CBR neemt vervolgens contact op met de rijschool voor verdere afstemming.

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/13/cbr-verscherpt-coronamaatregelen/feed/ 5
RijschoolProTV: Miranda Huiberts over de verdiepingstraining autisme voor rijinstructeurs https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/12/rijschoolprotv-miranda-huiberts-over-de-verdiepingstraining-voor-rijinstructeurs-over-autisme/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/12/rijschoolprotv-miranda-huiberts-over-de-verdiepingstraining-voor-rijinstructeurs-over-autisme/#respond Wed, 12 Aug 2020 13:28:31 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=90662 Miranda Huiberts van MH-Rijvaardigadvies is rijcoach en gespecialiseerd in rijangst, faalangst, autisme, ADD en ADHD. Daarnaast is ze docent WRM-bijscholingen. Huiberts was te gast bij RijschoolProTV om te praten over de verdiepingstraining over rijbewijsleerlingen met autisme die zij heeft opgezet.
Hoe ziet jouw bedrijf eruit? Ik heb een gespecialiseerde rijschool waar ik veelal mensen begeleid met rijangst ook autisme, ADD en faalangst. Ik heb twee auto’s: een automaat en ook een schakelauto. Ik werk met deze groep mensen omdat ik het leuk vind hen te coachen en begeleiden met hun hulpvraag rondom autorijden. Die hulpvraag is heel divers. Iemand kan zich aanmelden omdat hij de diagnose autisme heeft, ik help ook mensen die moeilijk leren of wie het rijden niet zo makkelijk afgaat.

Wat trekt jou aan in dit vak? Het dagelijks bezig zijn met allerlei mensen en al hun verschillende karakters vind ik mooi. Bij mij stappen jongvolwassenen tot volwassenen in. Laatst had ik nog een meneer van 65 die met pensioen ging en nog geen rijbewijs had. Hij wilde graag aan de slag op de automaat, inmiddels is hij geslaagd.

Je bent Rijinstructeur+, wat houdt dat in? Ik heb een aantal jaar geleden de opleiding NLP practitioner gevolgd, een opleiding gespecificeerd op verkeersangst. NLP staat voor neuro-linguïstisch programmeren, het gaat heel erg over taal en communicatie. Dankzij die opleiding kan je een leerling beter ondersteunen en begeleiden, omdat je meer middelen in je gereedschapskist hebt. Het helpt bijvoorbeeld bij mensen met rijangst of bij mensen met complexe en fobie-achtige klachten.

Ben je ook coach buiten de lesauto? Ja. Maar dat ben ik wel veelal voor leerlingen die bij mij in de auto zitten en die ik daarbuiten ook begeleid met een hulpvraag. Ik richt me vooral op de rijschool en het coachen en begeleiden.

Zijn er leerlingen die je altijd bij zijn gebleven? Alle leerlingen blijven me wel bij! Wat ik heel bijzonder vond is dat ik een paar weken na het slagen van een leerling met een diagnose een appje kreeg van zijn ouders. Daarin stond dat ik niet half wist hoeveel ik voor hun zoon heb betekend. Naast dat hij een rijbewijs heeft is hij zelfstandiger geworden en heeft hij ontwikkelingsstappen gemaakt. Dat deed me echt goed, dat blijft wel bij.

Naast je werk als instructrice geef je ook WRM-bijscholingen. Welke cursussen geef je? Dat zijn de bijscholingen die het dichtst bij me staan: autisme, rijangst, faalangst, coaching en feedback. Ik kan ook wel RVV geven, maar dat staat verder van me vandaan.

Er klinkt momenteel een roep om meer kwaliteit in de sector. Dat doe jij met een verdiepingstraining. Hoe draagt dat bij? Toen corona uitbrak en we allemaal een paar weken stilstonden heb ik de tijd genomen voor reflectie. Ik ben gaan kijken hoe ik instructeurs kan helpen die een stapje verder willen. Daar is een verdiepingstraining rondom autisme uitgekomen, de eerste vindt plaats op 26 september in Lisse. Het richt zich met name op de praktijk, het is een doelgerichte training. Op voorhand krijg je een e-learning waarmee je het theoretische stuk alvast kunt doornemen. De dag zelf draait om de praktijk. Elke opdracht geeft een indruk van hoe mensen met autisme de wereld zouden kunnen ervaren. Je ervaart wat een intense prikkeling van je zintuigen met je doet, en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw eigen manier van denken. Dit confronteert je met je eigen denkpatronen en opvattingen, het geeft je inzicht in belastbaarheid en (on)mogelijkheden van je leerlingen.

Je geeft de training niet alleen, met wie werk je samen? Ik doe dit samen met Ontdek Autisme. Zij hebben de training ook in hun eigen programma zitten. We hebben het gezamenlijk nu zo gemaakt dat het de aansluiting vindt naar rijinstructeurs. Hoe kan je een leerling geconfronteerd met veel prikkels in de lesauto begeleiden? En juist de praktijk vinden we daarin belangrijk.

Dit is een basistraining, komt er vervolg? Bij voldoende animo kan het zomaar zijn dat er op dit vlak een vervolg komt. Tegelijkertijd ben ik ook bezig met andere workshops en masterclasses op weer andere vlakken binnen mijn specialisme of de onderwerpen waarin interesse is vanuit de rijinstructeurs.

Voor wie is deze opleiding? Dit is voor instructeurs die méér willen dan alleen de verplichte WRM-bijscholing. Er zit een groot gat tussen die aantal uren en opleidingen die bijvoorbeeld een jaar duren. Ik kan me voorstellen dat een masterclass net dat stukje extra kan bieden zonder dat het een investering van heel veel tijd en kosten is. En wie weet is het een opstapje naar meer. Ik denk dat het belangrijk is om jezelf te blijven ontwikkelen zodat je ook je leerlingen kan helpen zich te ontwikkelen.

Zou een verplichting van meer uren WRM-bijscholing zinvol zijn om een kwaliteitsslag in de sector te maken? Ik vind het vooral belangrijk dat de motivatie vanuit de instructeur zelf komt. Anders gaan mensen er tegenop kijken om iets te leren.

Volg je de ontwikkelingen rondom de Alliantie Samen Sterk? Zij willen ook een kwaliteitsslag maken. Ik vind het mooi dat verschillende partijen bij elkaar komen en dat ze alle plannen ten goede willen laten komen van de gehele branche. Daarnaast ben ik ook van mening dat er meer vanuit de instructeurs zelf kan komen en dat dat los kan staan van de politiek. In het kader van ‘ontwikkel je leerling, ontwikkel eerst jezelf’.

Bekijk hier het gesprek met Miranda Huiberts op RijschoolProTV. 

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/12/rijschoolprotv-miranda-huiberts-over-de-verdiepingstraining-voor-rijinstructeurs-over-autisme/feed/ 0
Kandidaten moeten voortaan de rijschool per categorie machtigen https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/12/kandidaten-moeten-voortaan-de-rijschool-per-categorie-machtigen/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/12/kandidaten-moeten-voortaan-de-rijschool-per-categorie-machtigen/#comments Wed, 12 Aug 2020 09:44:09 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=90660 Kandidaten moeten de rijschool machtigen om een praktijkexamen te reserveren. Sinds begin augustus gebeurt dat machtigen per rijbewijscategorie. Voorheen kon een kandidaat slechts één rijschool tegelijk machtigen. 
Sinds maandag 3 augustus 2020 moeten examenkandidaten een rijschool per examencategorie machtigen om praktijkexamens voor hen te reserveren. Hierbij gaat het om auto (B), auto met aanhangwagen (BE), lichte motor (A1), middelzware motor (A2) en zware motor (A). Bij de drie motorcategorieën geldt het machtigen voor het examen voertuigbeheersing (AVB) en het examen verkeersdeelneming (AVD).

Bij het machtigen van een rijschool voor motorexamens moeten examenkandidaten dan kiezen voor A1, A2 of A. Afhankelijk van hun leeftijd, kunnen deze examens rechtstreeks worden gedaan of getrapt (eerst A1, dan na minimaal twee jaar A2 en tot slot na minimaal twee jaar A)..

Eerlijke verdeling

Sinds 2009 moeten kandidaten hun rijschool machtigen om examens voor hen te reserveren voor de auto. Samen met het quotumregeling zorgt dit voor een eerlijke verdeling van de examenplekken. Doel hiervan is een eerlijke verdeling van examenplekken. Rijscholen kunnen zo alleen de examens inkopen die ze echt nodig hebben.

Op dit moment kan een kandidaat maar één rijschool tegelijk machtigen. Daardoor ontstaat een probleem als hij bij bijvoorbeeld bij een andere rijschool een motorexamen wil doen naast een examen voor auto of auto met aanhangwagen. Om dit probleem op te lossen, moet hij vanaf 3 augustus 2020 dus per examencategorie een rijschool machtigen.

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/12/kandidaten-moeten-voortaan-de-rijschool-per-categorie-machtigen/feed/ 4
Vlaams voorlopig rijbewijs is langer geldig https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2020/08/11/vlaams-voorlopig-rijbewijs-is-langer-geldig/ https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2020/08/11/vlaams-voorlopig-rijbewijs-is-langer-geldig/#respond Tue, 11 Aug 2020 09:24:08 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=90650 Goed nieuws voor de kandidaat-bestuurders in België die binnenkort hun praktisch rijexamen moeten inplannen. Er is groen licht komt voor de verlenging van de geldigheid van de voorlopige rijbewijzen. 
Wie in Vlaanderen slaagt voor het theorie-examen kan een voorlopig rijbewijs aanvragen en zelf met een begeleider gaan oefenen. Vanaf 18 jaar kan je ook de variant gaan zonder begeleiding, dan moet je wel ten minste twintig rijlessen bij een rijschool volgen en een bekwaamheidattest afleggen. Een verlopen voorlopig rijbewijs betekent opnieuw theorie-examen doen en ten minste zes uur rijles volgen.

Vanwege van de coronacrisis besliste mobiliteitsminister Lydia Peeters eerder dit jaar dat kandidaten van wie de geldigheid van het voorlopig rijbewijs vervalt voor 30 december, hun praktijkexamen tot 31 december 2020 kunnen afleggen. De geldigheid van de rijbewijzen is echter een federale bevoegdheid. Minister François Bellot bepaalde in het KB van 23 april 2020 dat de voorlopige rijbewijzen, waarvan de geldigheid verviel vanaf 16 maart, slechts tot 30 september 2020 werd verlengd.

Extra tijd

“Hierdoor zou een absurde situatie ontstaan waarin kandidaten, na 30 september, niet langer onder dekking van hun voorlopig rijbewijs kunnen oefenen op de openbare weg, terwijl ze in Vlaanderen wel tot 31 december 2020 het praktijkexamen mogen afleggen”, aldus Lydia Peeters. “Ik heb dit aangekaart bij mijn collega en we zijn nu dus tot een overeenkomst gekomen waarbij ook de geldigheid van de voorlopige rijbewijzen, waarvan de geldigheid verviel vanaf 16 maart, wordt verlengd tot 31 december 2020. Concreet betekent dit dat kandidaten reglementair kunnen blijven oefenen na 30 september tot het einde van het jaar.”

Deze aanpassing is goed nieuws voor kandidaat-bestuurders die extra tijd krijgen om zich voor te bereiden op hun praktijkexamen en om een afspraak te boeken bij een examencentrum. Daar kunnen de wachttijden voor praktijkexamens, na de sluiting tussen maart en mei, immers oplopen tot enkele weken.

Lees ook: 

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2020/08/11/vlaams-voorlopig-rijbewijs-is-langer-geldig/feed/ 0
Nederlander mist kennis van verkeersborden in vakantieland https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2020/08/11/nederlander-mist-kennis-van-verkeersborden-in-vakantieland/ https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2020/08/11/nederlander-mist-kennis-van-verkeersborden-in-vakantieland/#respond Tue, 11 Aug 2020 08:02:53 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=90645 Nederlanders hebben er vaak geen idee van wat een verkeersbord in hun vakantieland betekent. Ook zijn ze slecht op de hoogte van de regels die er gelden in het verkeer, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden en tot een bekeuring. Dat wordt gesteld in een onderzoek van de ANWB waarover De Telegraaf schrijft.
Opvallend is vooral het gebrek aan kennis over voorrangsregels in de populaire vakantielanden. Zo zijn de lokale varianten op onze haaientanden amper bekend. Van Duitsland kent 87 procent ze niet, terwijl ze ook voor 80 procent van onze landgenoten in Spanje (beiden dikke onderbroken streep) onbekend zijn. In Frankrijk weet 21 procent niet goed dat je bij dikke witte blokken voorrang moeten verlenen. Borden met buitenlandse teksten leiden tot verwarring en veel mensen kennen de maximum snelheid buiten de bebouwde kom niet.

Afwijkende regels en borden

De cijfers komen naar voren uit een analyse van de ANWB Vakantie Verkeersquiz die door 120.000 landgenoten werd ingevuld. “Dat landgenoten niet elk verkeersbord of van Nederland afwijkende verkeersregel in hun vakantieland kennen, is logisch. Het is wel verstandig om je te verdiepen in afwijkende verkeersregels en de verkeersborden. Dat hoort ook bij het voorbereiden van je vakantie”, zegt ANWB-onderzoeker Joris van Drooge.

(Bron: ANP)

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2020/08/11/nederlander-mist-kennis-van-verkeersborden-in-vakantieland/feed/ 0
Praat mee: hoe kan het beter in de rijschoolbranche? https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/10/praat-mee-hoe-kan-het-beter-in-de-rijschoolbranche/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/10/praat-mee-hoe-kan-het-beter-in-de-rijschoolbranche/#respond Mon, 10 Aug 2020 14:23:02 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=90640 Anthony Boeijink (van Verjo) en Ruud Rutten (van de FAM) nodigen iedereen in de rijschoolsector uit om met elkaar in gesprek te gaan over wat er allemaal beter kan in de branche. Deze week sturen ze een open uitnodiging voor een serie bijeenkomsten waarin ze om input vragen voor verbetering.
Eind juni werd het zogeheten startdocument van de Alliantie Samen Sterk in Den Haag overhandigd aan de politiek. In het document staan allerlei verbeterpunten voor de rijschoolbranche. Lees daarover hier meer. Het document kan rekenen op enthousiasme, maar het stuitte ook op weerstand en veel vragen.

Nu komen Ruud Rutten (kartrekker van de Alliantie en voorzitter van branchevereniging FAM) en Anthony Boeijink (van uitgever Verjo en ook betrokken bij de Alliantie) met een gezamenlijke uitnodiging voor inputbijeenkomsten. Ze schrijven: “We willen graag in een zinvolle inputbijeenkomst, op persoonlijke titel, in gesprek gaan met iedereen die vragen heeft of informatie wil over Samen Sterk, maar met name ook zelf input heeft voor de gehele branche. Ook respectvolle kritiek is welkom.”

Data voor de bijeenkomsten zijn nog niet geprikt. Nu wordt eerst een inventarisatie gemaakt.

Alle input welkom

In de uitnodiging wordt benadrukt dat Boeijink en Rutten de bijeenkomsten op persoonlijke titel houden en niet vanuit hun rol binnen Samen Sterk of binnen de organisatie waar ze voor werken. Boeijink zegt erover: “Samen Sterk is één van meerdere thema’s die besproken gaan worden, immers vragen wij om branchegerelateerde input. Er spelen meerdere zaken in onze branche waarbij iedereen input kan geven, graag zelfs. Als iets een onderdeel van meerdere thema‘s is, moet je dat als gastheren blanco doen en niet vanuit een positie als persoon of organisatie binnen dat ene thema, vandaar. Gewoon onbevangen en respectvol sparren.”

Onderdeel van de plannen van Samen Sterk is om een koepel op te richten waaronder alle rijscholen in Nederland verenigd zijn. Mede daarom vinden de gastheren van de bijeenkomsten het belangrijk dat iedereen in de branche zich gehoord voelt. Ook over die koepel willen ze tekst en uitleg geven. “Immers niets ligt vast, echter is toelichting op dit onderdeel als voorbeeld van vele noodzakelijk, alvorens de branche, een deel van de branche of individuen dit wel of niet willen oppakken.”

Geen ledenwerving

Afhankelijk van de belangstelling worden meerdere bijeenkomsten gehouden van steeds maximaal veertig mensen. De gastheren benadrukken dat de bijeenkomsten niet zijn bedoeld om leden te werven voor Samen Sterk. Het moeten constructieve bijeenkomsten worden met ‘hoor en wederhoor over alle thema’s die alle deelnemers in gaan brengen. Geen oude koeien maar constructieve ideeën. Kritiek, input, alles kan, mits respectvol en niet als aanval op personen.’

Aanmelden kan via de mail bij Boeijink: a.boeijink@gmail.com. Vermeld bij je aanmelding je naam, de naam van de rijschool en schrijf alvast drie ideeën plus één kritiekpunt plus oplossing op. Data, tijdsduur, input en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Lees ook:

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2020/08/10/praat-mee-hoe-kan-het-beter-in-de-rijschoolbranche/feed/ 0