RijschoolPro https://www.rijschoolpro.nl Het vakblad voor de rijschoolbranche Tue, 13 Nov 2018 17:43:39 +0100 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 https://www.rijschoolpro.nl/wp-content/uploads/2017/09/cropped-Rlogotransparant3-32x32.png RijschoolPro https://www.rijschoolpro.nl 32 32 CBR-tarieven 2019 bekend: praktijkexamen 6 euro duurder https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/13/cbr-tarieven-2019-bekend-praktijkexamen-6-euro-duurder/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/13/cbr-tarieven-2019-bekend-praktijkexamen-6-euro-duurder/#respond Tue, 13 Nov 2018 17:32:28 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=84837 Het CBR heeft dinsdagmiddag de tarieven voor 2019 bekendgemaakt. Gemiddeld stijgen de prijzen met 5 procent; vorig jaar ging het nog om een stijging van slechts 1,5 procent. De verhoging van komend jaar heeft volgens het CBR onder andere met de nieuwe marktconforme cao te maken. 

Het praktijkexamen voor de personenauto kost volgend jaar 108 euro, dat is 6 euro duurder dan dit jaar. De Gezondheidsverklaring gaat 37,80 euro kosten (+3 euro) en de theorie-examens 33 euro (+1,50 euro). De tarieven bij CCV stijgen gemiddeld met 2 procent. Bij vorderingen stijgen de tarieven gemiddeld met 4,1 procent.

Nieuw cao

De gemiddelde stijging van 5 procent wordt onder andere veroorzaakt door de nieuwe marktconforme cao, zo meldt het CBR. Dit voorjaar is er een akkoord bereikt tussen de directie van het CBR en de medewerkers over een nieuw cao. Daarin is een loonsverhoging van 7 procent vastgelegd. Wel moeten medewerkers atv-dagen inleveren. Medewerkers vanaf 64 jaar hebben nu nog recht op 33 atv-dagen per jaar. Dit wordt in de nieuwe cao over een periode van tien jaar afgebouwd naar 12 atv-dagen.

Tijdens de onderhandelingen tussen de directie van het CBR en de vakbonden, stelde toenmalig financieel directeur René Verstraeten nog dat de kostenstijging als gevolg van de nieuwe cao niet mocht worden doorberekend aan de klanten. “Dit vindt het CBR, maar ook onze stakeholders, niet verantwoord”, schreef Verstraeten destijds in een brief aan de vakbonden. “De afgelopen jaren zijn onze tarieven al aanzienlijk verhoogd, waarbij wij telkens hebben verantwoord hoe dit ten goede kwam aan de dienstverlening aan de burger. We liggen in die zin onder een vergrootglas. En terecht.” Uiteindelijk kozen het CBR en de vakbonden voor een middenweg.

Gezondheidsverklaringen

Verder worden de hogere tarieven veroorzaakt door de stijging van de pensioenpremie, het toegenomen aantal nader te beoordelen gezondheidsverklaringen en de inflatiecorrectie. De volledige tarievenlijst is te vinden op de website van het CBR.

Lees ook:

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/13/cbr-tarieven-2019-bekend-praktijkexamen-6-euro-duurder/feed/ 0
‘Gebrekkige verkeerskennis toont noodzaak permanente educatie’ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/13/gebrekkige-verkeerskennis-toont-noodzaak-permanente-educatie/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/13/gebrekkige-verkeerskennis-toont-noodzaak-permanente-educatie/#respond Tue, 13 Nov 2018 13:21:02 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=84698 De kennis van verkeersregels onder Nederlandse weggebruikers is flink weggezakt. Veilig Verkeer Nederland heeft vorige week een nieuwe website geïntroduceerd om de automobilist bij te spijkeren. Volgens Chris Verstappen, directeur van Verjo verkeersleermiddelen, toont deze ontwikkeling aan hoe belangrijk permanente verkeerseducatie is.

Op de nieuwe VVN-website wordt het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens uitgelegd in begrijpelijke taal.  VVN wordt dagelijks gebeld met vragen over verkeerssituaties en regels, vertelt woordvoerder Rob Stomphorst. “Automobilisten bellen bijvoorbeeld vaak nadat ze een boete hebben gekregen. Ze vragen om opheldering over een bepaalde situatie. Nu hebben we ook een website waar we ze naar kunnen doorsturen.”

De nieuwe website is dus niet ontwikkeld als oefenportaal voor examenkandidaten, maar puur voor rijbewijsbezitters om hun kennis bij te spijkeren. Wie een vraag heeft, of meer wilt weten over een bepaalde verkeerssituatie, kan terecht op deze website. Verjo verkeersleermiddelen heeft daarnaast een speciaal bijscholingsboekje: ‘Wegwijzer vernieuwde verkeersregels’, Dat wordt al sinds 1991 jaarlijks up to date gehouden en uitgegeven.

Permanente verkeerseducatie

VVN wil met name de groeiende oudere doelgroep, voor wie het lang geleden is dat zij hun rijbewijs hebben gehaald, met deze verkeersregel-site bereiken. “Kinderen leren over het verkeer op de basisschool. Vervolgens leren ze voor hun rijbewijs, maar daarna is er niets meer. Ter vergelijking: piloten worden jaarlijks een paar keer door de mangel gehaald om hun kennis op peil te houden. Automobilisten moeten dat puur uit eigen initiatief doen.” Met de nieuwe website, en de online Opfriscursus die nu drie jaar bestaat, probeert VVN de bestuurders te motiveren om op de hoogte te blijven.

Het initiatief van VVN toont ook volgens Chris Verstappen, directeur van Verjo, de noodzaak aan van permanente verkeerseducatie. Verjo heeft deels het beeldmateriaal geleverd voor de nieuwe website. De komende tijd zal de beeldbank verder vernieuwd worden. “Ik vind het een goed initiatief van VVN en steun het met plezier. Wel vind ik het jammer dat deze site met name bezocht zal worden door de rijbewijsbezitters die al hun best doen en hierin hun verantwoordelijkheid nemen. De echte wegmisbruikers maken toch wel hun eigen regels, ze weten alles beter dan wie dan ook. Deze site is momenteel het maximaal haalbare: binnen de politiek is helaas onvoldoende draagvlak om bestuurders periodiek een theoriecursus te laten volgen, bijvoorbeeld bij het vernieuwen van het rijbewijs.”

Turbo-theorie

Hij ziet bovendien een grote invloed van de populaire turbo-theoriecursussen. “Voorheen bleven ouders zelf ook op de hoogte omdat ze met hun kinderen de leerstof doornamen voor het bromfietsexamen en vervolgens voor het auto-examen. Nu sturen zij hun kinderen vaker naar een turbo-theoriecursus. De discussies, uitleg en vragen aan de eettafel zijn grotendeels verdwenen. Kennis, toepassen en met name het begrijpen is niet belangrijk meer. Het gaat alleen om het slagen. ”

Opfriscursus

De website met verkeersregels is een aanvulling op de online opfriscursus die VVN en Verjo drie jaar geleden lanceerden. Inmiddels is deze website al door 700.000 mensen bezocht. Eerder liet VVN weten dat ongeveer 40 procent van de vragen uit de opfriscursus verkeerd wordt beantwoord. Die fouten zitten hem met name in de voorrangssituaties.

VVN organiseert ook zelf opfriscursussen door het land voor senoiren, eventueel aangevuld met een praktijkrit. Ook hiervoor heeft Verjo de lesmethode samen met de deskundigen van VVN samengesteld.

Lees ook: Opfriscursus VVN uitgebreid met nieuwe vragen

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/13/gebrekkige-verkeerskennis-toont-noodzaak-permanente-educatie/feed/ 0
Bovag en Rai Vereniging sturen brandbrief wegens hogere BPM https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/13/bovag-en-rai-vereniging-sturen-brandbrief-wegens-verhoging-bpm/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/13/bovag-en-rai-vereniging-sturen-brandbrief-wegens-verhoging-bpm/#respond Tue, 13 Nov 2018 09:08:42 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=84816 Bovag en RAI Vereniging hebben een brandbrief gestuurd aan de Tweede Kamer om de BPM-tabellen aan te passen naar aanleiding van de nieuwe typegoedkeuringstest WLTP.  Met de komst van de nieuwe emissietest gaat de Nederlandse consument ‘fors’ meer betalen voor zijn nieuwe auto. 

Sinds 1 september moeten alle nieuwe auto’s worden getest volgens de nieuwe WLTP-methode. Deze test, waarbij gekeken wordt naar de CO2-uitstoot, geeft een realistischer beeld van het praktijkverbruik dan de oude NEDC-methode. Gevolg is dat de uitstootwaardes hoger uitvallen dan voorheen. De BPM, de belasting op nieuwe auto’s en motoren, stijgt daardoor ook.

Niet de bedoeling

Bovag en Rai Vereniging zeggen de nieuwe typegoedkeuringstest van harte te omarmen. “De meetwaarden zijn waarheidsgetrouwer, waardoor de consument beter geïnformeerde keuzes kan maken. Wat wij betreuren is dat de Nederlandse consument nu de dupe wordt en in de meeste gevallen (fors) meer gaat betalen voor zijn nieuwe auto. Dit was niet de bedoeling van de Tweede Kamer, maar wordt door het besluit van de staatssecretaris wel de werkelijkheid.”

Kamerleden hebben inmiddels daarover vragen gesteld aan staatssecretaris Menno Snel van Financiën. Toch lijkt het onwaarschijnlijk dat de BPM per 1 januari 2019 wordt aangepast vanwege de WLTP-introductie. Het ministerie van Financiën erkent dat sommige modellen nu duurder zijn, maar bestrijdt dat dat komt door de nieuwe metingen. Een WLTP-geteste auto kan inderdaad op een andere CO2-uitstoot uitkomen dan een vergelijkbaar vorig model van die auto. Dat komt volgens het ministerie omdat het niet exact dezelfde auto’s zijn. WLTP-auto’s zouden gemiddeld zwaarder zijn en meer motorvermogen hebben, dat kan leiden tot een hogere CO2-uitstoot. Hoe hoger de CO2-uitstoot, hoe hoger de bpm.

Eerdere toezegging

Het besluit van staatssecretaris Snel om de BPM-tabellen niet aan te passen staat volgens Rai Vereniging en Bovag haaks staat op de toezegging van toenmalig staatssecretaris van Financiën Wiebes aan de Tweede Kamer. Hij schreef twee jaar geleden aan de Tweede Kamer dat het niet de bedoeling is dat automobilisten als gevolg van een nieuwe testmethode meer gaan betalen.

Bovag en Rai Vereniging blijven de komende tijd Kamerleden benaderen: “Om hen nóg eens nadrukkelijk toe te lichten hoe schadelijk de huidige situatie is voor zowel consument als branche, en -niet te vergeten- voor het gevoel over de betrouwbaarheid van de overheid. Het kan immers niet zo zijn dat een harde toezegging van de ene staatssecretaris door zijn opvolger grotendeels terzijde wordt geschoven. Dit zou het vertrouwen in de politiek in ieder geval geen goed doen.

Lees ook: Verkoop auto’s stagneert door nieuwe emissietest

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/13/bovag-en-rai-vereniging-sturen-brandbrief-wegens-verhoging-bpm/feed/ 0
Nederlandse automobilist rijdt met veel te lage bandenspanning rond https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2018/11/12/nederlandse-automobilist-rijdt-met-veel-te-lage-bandenspanning-rond/ https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2018/11/12/nederlandse-automobilist-rijdt-met-veel-te-lage-bandenspanning-rond/#respond Mon, 12 Nov 2018 11:33:36 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=84794 Zo’n 60 procent van de Nederlandse automobilisten rijdt rond met een te lage bandenspanning. Dat is nadelig voor de verkeersveiligheid, het milieu en de portemonnee, aldus het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Vandaag start daarom de campagne ‘Geef je banden lucht’, om automobilisten te wijzen op de voordelen van een ‘vers opgepompte band’.

Autorijden met banden op de juiste spanning is veiliger, zuiniger en beter voor het milieu, meldt het ministerie maandag. “De juiste spanning zorgt voor meer grip (een kortere remweg en kleinere kans op slip), minder brandstofverbruik en minder slijtage van de band. Dat levert automobilisten al snel 100 euro per jaar op.” De campagne ‘Geef je banden lucht’ wijst automobilisten op de voordelen van een vers opgepompte band.

Elke twee maanden

Volgens het ministerie is het controleren van de banden nog lang geen routine onder de Nederlandse automobilist. “De helft van alle Nederlanders checkt zijn bandenspanning minder dan 3 keer per jaar, terwijl iedere twee maanden wordt aanbevolen. 42 procent weet dat bandenspanning het best gemeten kan worden wanneer de banden koud zijn, maar 20 procent denkt onterecht dat dit het beste kan als de banden warm zijn.”

Volgens Chris Hottentot van de ANWB zorgt een garagebedrijf bij een beurt of APK voor de juiste bandenspanning. Maar de banden verliezen tussentijds hun spanning: “Voor de verkeersveiligheid is het daarom noodzakelijk dat iedere automobilist zijn banden regelmatig controleert en op de juiste spanning houdt.”

Klimaatdoelen

Volgens staatssecretaris Stientje Van Veldhoven draagt een juiste bandenspanning bovendien bij aan het halen van de Klimaatdoelen. “Als alle auto’s met de juiste bandenspanning zouden rondrijden, zouden we zo’n 0,4 Megaton CO2 per jaar aan uitstoot besparen. Dat is vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van alle huishoudens in de gemeente Groningen.”

De campagne ‘Geef je banden lucht’ is een initiatief van verschillende partijen, waaronder het ministerie I&W, VACO, RAI-vereniging, ANWB, BOVAG, RECYBEM, Band op Spanning, Milieu Centraal en VNA.

Lees ook: ‘Sommige truckers hebben geen flauw benul of ze veilig rijden’

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/autonieuws/2018/11/12/nederlandse-automobilist-rijdt-met-veel-te-lage-bandenspanning-rond/feed/ 0
‘Appen met Autopilot: net als een rijinstructeur tijdens de rijles’ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/09/appen-met-autopilot-net-als-een-rijinstructeur-tijdens-de-rijles/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/09/appen-met-autopilot-net-als-een-rijinstructeur-tijdens-de-rijles/#respond Fri, 09 Nov 2018 06:18:29 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=84782 “Mevrouw of meneer de rechter, even een demofilmpje, ik ben nu op de weg naar de rechtbank en wil laten zien hoe de Autopilot werkt”, vertelt Vincent Everts donderdagochtend in zijn nieuwste vlog, gemaakt vanaf de A2, rijdend in zijn Tesla. De Amsterdamse trendwatcher heeft een rechtszaak aangespannen omdat hij vindt dat hij zijn mobiel mag vasthouden tijdens het rijden met de Autopilot.

De zitting vond donderdag plaats in Utrecht. Everts vocht twee boetes aan die hem vorig jaar werden opgelegd toen hij zijn mobiele telefoon vasthield tijdens het rijden in zijn Tesla, terwijl de Autopilot stond ingeschakeld.

Feitelijke bestuurder

Tijdens de zitting bleek dat er een soortgelijke zaak loopt, waarbij eveneens een bestuurder van een Tesla betrokken is, meldt het ANP. In deze zaak heeft de kantonrechter in Utrecht onlangs bepaald dat ook de bestuurder van een Tesla met ingeschakelde Autopilot geen mobiele telefoon mag vasthouden. De uitspraak hiervan is nog niet gepubliceerd.

Beide automobilisten redeneren dat niet zijzelf, maar de Autopilot van Tesla de feitelijke bestuurder van de auto is.  Eerder heeft de rechter al bepaald dat er nog altijd een persoon noodzakelijk is die in noodsituaties ingrijpt en verantwoordelijk is voor wat de auto doet. Het Openbaar Ministerie stelde ook donderdag dat ‘er geen enkele twijfel mogelijk is’ over de bestuurder: de persoon die de macht heeft over het voertuig.

‘Als een rijinstructeur’

Everts’ advocaat Axel Mille betoogde dat Everts wel verantwoordelijk is als bestuurder, maar dat de juridische positie van de Tesla-rijder dezelfde moet zijn als die van een rijinstructeur. Die mag tijdens de rit met een leerling wel een telefoon gebruiken, terwijl de instructeur tegelijk ook toezicht moet houden. Uitspraak op 22 november.

De vlog van Vincent Everts van donderdagochtend:

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/09/appen-met-autopilot-net-als-een-rijinstructeur-tijdens-de-rijles/feed/ 0
Bijscholing voor rijinstructeurs in Zweden: oefenen op het ijs, onder het Noorderlicht https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/08/bijscholing-voor-rijinstructeurs-in-zweden-oefenen-op-het-ijs-onder-het-noorderlicht/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/08/bijscholing-voor-rijinstructeurs-in-zweden-oefenen-op-het-ijs-onder-het-noorderlicht/#respond Thu, 08 Nov 2018 09:58:41 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=84735 Het is even wat anders dan de meeste rijinstructeurs gewend zijn bij een WRM-bijscholing: theorie- en praktijkles volgen, maar dan midden in de sneeuw, tussen de rendieren en bij temperaturen ver beneden nul. Na een succesvolle eerste editie, organiseert Dutch Automotive Events BV, uit het Gelderse Doetinchem, in februari opnieuw WRM-bijscholingen in Zweeds Lapland.

Dutch Automotive Events (afgekort DAE) is organisator van verschillende nationale en internationale gemotoriseerde evenementen. Een ervan is het WRM-bijscholingsprogramma in Zweeds Lapland, Arvidsjaur om precies te zijn. Dit stadje is de tweede thuisbasis van DAE en waar dit bedrijf, net als Audi en Porsche, een eigen rijvaardigheidscentrum heeft op een groot bevroren meer.

In februari 2018 vond de eerste (in testfase) WRM-bijscholing plaats en dat onder auspiciën van een IBKI-examinator. Naar aanleiding van een uitgebreide evaluatie met hetzelfde IBKI heeft DAE een aantal onderdelen aangepast, zodat het programma voor komende editie nog meer geschikt is voor twee bijscholingen: ADAS en Voertuigbeheersing in de praktijk, in totaal goed voor 12 uur (4 dagdelen) bijscholing. De WRM Ice Drive Experience duurt in totaal vijf dagen, van maandag tot en met vrijdag. Met name de dinsdag en donderdag staan in het teken van de twee verschillende bijscholingen.

‘Dynamische bijscholingscursussen’

Wilfried Giesen is eigenaar en organisator van Dutch Automotive Events BV. Hij is, net als zijn andere collega’s van DAE, actief in de rijschoolwereld. “Mijn echtgenote heeft een eigen rijschool en buiten de Scandinavische winterperiode om, spring ik bij als rijinstructeur. Ik ben zelf niet heel erg enthousiast over de voornamelijk klassikale bijscholingen die in Nederland worden gegeven.” Volgens Giesen moet een theoretische bijscholing vooral ook dynamisch, oftewel vol beweging zijn.

Overigens ontkomen rijinstructeurs in Zweden ook niet aan klassikale theorieles, maar daarna volgt wel een rit in een van de acht Volvo’s. “Op droog wegdek, op het ijsmeer en in de sneeuw. En dat in een prachtige omgeving.” De organisatie heeft een eigen rijvaardigheidscentrum op een groot bevroren meer met daarop een twee kilometer lang circuit met maar liefst twintig verschillende soorten bochten. Daarnaast beschikt de organisatie over een ovaalbaan waarop onder meer getraind kan worden in situaties met onderstuur, overstuur en op basis van verschillende uitwijkmethodes.

DAE beschikt over een ijscircuit van 2 kilometer lang met 20 verschillende bochten

Giesen: “We hebben voldoende instructie-auto’s, allemaal nieuwe Volvo’s XC40, waar de instructeurs met twee personen tegelijk gebruik van maken. Ook is er een nieuwe Volvo XC60 met dubbele bediening beschikbaar. Wij kunnen daarmee bijvoorbeeld ‘als leerling’ bewust een stuurfout maken, die de instructeur naast ons, in een slecht weer situatie, dient op te lossen.”

Bovendien is de baan twee kilometer lang. Dat is een verschil met antislipcursussen in Nederland, vertelt de organisator. “Hoewel er hartstikke mooie banen zijn in Nederland blijft de ruimte om te oefenen beperkt. Bovendien moet je ook vaak op elkaar wachten. Onze baan is lang genoeg waardoor je elkaar niet ophoudt. En het enige wat er kan gebeuren, is dat je met de auto vast komt te zitten in de sneeuw. Dan wordt het graven.”

‘Comfortabel’

De combinatie van de rijvaardigheidstrainingen en de bijzondere weersomstandigheden, zorgt ervoor dat de deelnemers aan het eind van de middag met blosjes op de wangen de dag afsluiten, vertelt Giesen lachend. Daar staat wel een luxe hotel tegenover, inclusief sauna en een uitgebreid dinerbuffet. “Waar de instructeurs vaak tot de late uurtjes blijven hangen.” Met een beetje geluk vangen de deelnemers tijdens hun verblijf ook een glimp op van de rendieren, en misschien zelfs het Noorderlicht.

Optioneel is er een husky- en sneeuwscootertocht op woensdag. Dit uitstapje brengt deelnemers langs plaatsen waar ze met de auto beslist niet kunnen komen. “Een fantastische dag, waarop je je collega-rijinstructeurs weer op een andere manier leert kennen”, zegt Giesen. Voor de deelnemers die niet voor deze optie kiezen, zullen de instructeurs van Dutch Automotive Events een andere interessante invulling van de dag verzorgen, verzekert Giesen.

Optioneel is de sneeuwscooter- en huskytocht

Rijschoolhouder Rob Steuten uit Weert heeft begin dit jaar deelgenomen aan de WRM bijscholing Ice Drive Experience. Hij was zo enthousiast dat hij zich alweer heeft aangemeld voor de aankomende editie, februari 2019. “Dan doe ik het inderdaad niet meer voor de bijscholingsuren. Maar het was gewoon een super mooie ervaring”, zegt Rob Scheuten. “Bij iedere instructeur zou deze reis eigenlijk op de bucketlist moeten staan.”

De kennis en ervaring die hij tijdens de bijscholing in Zweeds Lapland heeft opgedaan, brengt hij nu over op zijn leerlingen tijdens de praktijk- en theorielessen. “Denk aan de uitleg over de werking van winterbanden: je vertelt het met veel meer enthousiasme als je het zelf hebt kunnen ervaren.” Bovendien heeft de rijschoolhouder uit Weert er een leuk netwerk met collega-rijschoolhouders op nagehouden. “Nog steeds hebben we een WhatsApp-groep met de deelnemers van de afgelopen editie. Ze komen uit heel Nederland. Er zijn er meer die al hebben aangegeven nog een keer te willen gaan.”

Komende data

De komende reizen staan gepland voor 4 tot en met 8 februari en van 11 tot en met 15 februari, 2019. Bij voldoende aanmeldingen wordt een derde reis georganiseerd, van 18 tot en met 22 februari. Op maandagochtend vertrekken de deelnemers via Amsterdam of Düsseldorf, met een korte overstap op Stuttgart, rechtstreeks naar Arvidsjaur. “Aangekomen op het kleine vliegveld van Arvidsjaur worden de deelnemers hartelijk verwelkomd door de Nederlandse instructeurs van Dutch Automotive Events BV en staan de warmgedraaide Volvo’s klaar voor het vertrek naar het prachtige Skogen Hotel”, aldus Giesen.

Het Skogen Hotel

Fiscaal aftrekbaar

Het ‘all-inclusive basis WRM Ice Drive Experience bijscholingsprogramma’ kost 1.995 euro per persoon op basis van een luxe tweepersoonskamer. In dit basisprogramma zit de vlucht, accommodatie (vier nachten Skogen Hotel), ontbijt, broodjeslunch, hotel avond dinerbuffet, bezoek ijshotel, bijscholing van vier dagdelen en gebruik instructieauto’s inclusief brandstof. Wie aan de husky- en/of sneeuwscootertocht wil deelnemen, kan deze activiteiten optioneel bijboeken, net als het eventueel reserveren van een eigen luxe éénpersoonskamer.

Aangezien de rijinstructeur bijscholing nodig heeft voor het uitoefenen het vak, is het WRM-programma in Zweden grotendeels fiscaal aftrekbaar. De organisatie raadt deelnemers aan om hiervoor te informeren bij hun accountant.
Ook eventuele partners van geïnteresseerde rijinstructeurs zijn volgens organisator Giesen ‘meer dan van harte welkom’. Op de twee theoretische bijscholingsmomenten krijgen zij een alternatief programma aangeboden. Het praktijkgedeelte daarentegen wordt door beiden gelijktijdig gevolgd.

Aanmelden voor de WRM-Ice Drive Experience kan via de website van Dutch Automotive Events BV | www.daevents.nl/wrm

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Dutch Automotive Events BV | Doetinchem.

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/08/bijscholing-voor-rijinstructeurs-in-zweden-oefenen-op-het-ijs-onder-het-noorderlicht/feed/ 0
Vraag over ADHD/ADD op Gezondheidsverklaring vaak onterecht met ‘ja’ beantwoord https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/08/vraag-over-adhd-add-op-gezondheidsverklaring-vaak-onterecht-met-ja-beantwoord/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/08/vraag-over-adhd-add-op-gezondheidsverklaring-vaak-onterecht-met-ja-beantwoord/#respond Thu, 08 Nov 2018 09:51:32 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=84742 Veel mensen die de Gezondheidsverklaring van het CBR invullen, melden onterecht dat zij ADHD of ADD hebben. Het CBR ziet een stijging van 30 procent sinds het moment dat bestuurders zelf hun verklaring moeten indienen. Het gaat in dit geval om mensen die inmiddels over ADHD of ADD heen zijn gegroeid. Het CBR heeft daarom het advies voor dit onderdeel aangepast.

Onlangs verscheen er een nieuwsbericht op de website van Impuls en Woortblind, waar het aangepaste advies werd aangekondigd. Dat advies luidt nu als volgt: een kandidaat vult ‘ja’ in als hij de diagnose ADHD of ADD op dit moment heeft. Hij vult ‘nee’ in als hij de diagnose als kind kreeg, maar de behandeling voor de 16e verjaardag door een arts is gestaakt, hij geen klachten meer heeft én geen medicijnen gebruikt. Als iemand twijfelt, adviseert het CBR om eerst contact op te nemen met de huisarts.

Zelf invullen

Een publicatie hierover op RijschoolPro leverde veel reacties op vanuit de branche: rijschoolhouders vroegen zich vooral af waarom dit nog niet officieel is aangekondigd door het CBR, en waarom het CBR hier ‘nu pas mee komt’. Het aangepaste advies heeft te maken met de Gezondheidsverklaring die bestuurders sinds een jaar zelf moeten invullen, laat het CBR vandaag weten. Eerder was het meestal de rijschool die de verklaring invulde, waarbij het regelmatig voorkwam dat alle vragen standaard met ‘nee’ werden beantwoord.

Nu bestuurders de verklaring zelf moeten invullen, is het aantal mensen dat ‘ja’ antwoordt op de ADHD-vraag sterk gestegen: “Op dit moment is de stijging in 2018 circa 30 procent ten opzichte van 2017”, aldus het CBR. “Positief is dat het nu minder vaak voorkomt dat pas bij het examen blijkt dat iemand ADHD of een andere aandoening heeft.”

Kosten besparen

De stijging was voor het CBR aanleiding voor een nader onderzoek. “Hoe kan het dat zoveel mensen invullen dat zij ADHD of ADD hebben? Uit data-onderzoek van dossiers blijkt dat een deel van de mensen die de vraag met ‘ja’ beantwoordt, geen ADHD– of ADD-diagnose meer heeft. Dit zijn vooral (jong)volwassenen die over ADHD of ADD zijn heen gegroeid.” Het onderzoek gaat ondertussen verder.

“Het CBR wil dat mensen alleen naar de psychiater gaan als dit echt nodig is”, laat de organisatie weten. “En dat iemand alleen een rijtest doet als hij of zij echt ADHD of ADD heeft. Zo bespaart iedereen kosten en blijven we zorgen dat iedereen veilig de weg op gaat. Het exameninstituut heeft daarom informatie toegevoegd in de Gezondheidsverklaring en worden mensen actief voorgelicht over hoe ze de vraag invullen.

Lees ook: Nieuw advies voor invullen Gezondheidsverklaring ADHD/ADD

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/08/vraag-over-adhd-add-op-gezondheidsverklaring-vaak-onterecht-met-ja-beantwoord/feed/ 0
Bestuurder reageert flink langzamer met ingeschakelde autopilot https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/07/chauffeur-reageert-flink-langzamer-met-autopilot/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/07/chauffeur-reageert-flink-langzamer-met-autopilot/#respond Wed, 07 Nov 2018 10:23:35 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=84721 Wanneer de autopilot-functie in een auto is ingeschakeld, duurt het twee keer zo lang voordat de chauffeur in geval van nood zelf ingrijpt. Dat blijkt uit onderzoek van het Australische bedrijf Seeing Machines. Als een chauffeur zelf de controle heeft over het stuur duurt het 1,5 seconde om in te grijpen, maar dit neemt toe naar 3,5 seconden als de autopilot is ingeschakeld.

Seeing Machines heeft proeven uitgevoerd met een camera die het gedrag van automobilisten registreerde. “Het valt niet te ontkennen dat het twee keer zo lang duurde om de controle van een voertuig over te nemen als de chauffeur zijn handen niet aan het stuur heeft en zijn ogen niet op de weg gericht heeft”, aldus onderzoeker Mike Lenne tegen het Australische dagblad The Nation.

Resultaten

De resultaten van het onderzoek werden vorige week gepresenteerd tijdens de International Driverless Vehicle Summit in Adelaide. Volgens Lenne worden autoproducenten zich steeds meer bewust van het probleem van de verslechterde reactietijd van chauffeurs in een (semi-)autonome auto en willen ze meer kennis over de manier van handelen van een chauffeur.

Overigens zijn de proeven niet uitgevoerd in auto’s die werkelijk op de openbare weg hebben gereden. Het bedrijf simuleerde levensechte situaties op een testbaan in de Australische hoofdstad Canberra met Tesla’s waarin de Autopilot was ingeschakeld. De Autopilot-functie van Tesla heeft dit jaar al onder vuur gelegen. De Amerikaanse Consumer Watchdog legde de schuld van enkele dodelijke ongevallen bij de Autopilot en de organisatie vond dat onrechtmatig de indruk werd gewerkt dat de Autopilot veiliger is dan in werkelijkheid blijkt.

Toezicht

Lenne waarschuwt voor het gevaar van het ontbreken van toezicht op het functioneren van de bestuurder bij de inzet van Autopilot. “Als je de bestuurder van een autonoom voertuig wel toelaat dit systeem te gebruiken op de openbare weg, in gemengd verkeer en op hoge snelheden, terwijl je niet kunt controleren hoe lang bestuurder wegkijkt of zijn handen van het stuur houdt – dat is bijna een perfecte storm.”

Volgens hem is de EU echter voornemens om monitoringssystemen in de auto verplicht te maken en de Australische overheid zou dat voorbeeld willen volgen.

Lees ook: 

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/07/chauffeur-reageert-flink-langzamer-met-autopilot/feed/ 0
Nieuw advies voor invullen Gezondheidsverklaring ADHD/ADD https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/06/nieuw-advies-voor-invullen-gezondheidsverklaring-adhd-add/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/06/nieuw-advies-voor-invullen-gezondheidsverklaring-adhd-add/#comments Tue, 06 Nov 2018 14:44:02 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=84713 Wie in samenspraak met een arts voor zijn 16e gestopt is met de behandeling van ADHD of ADD, mag ‘nee’ invullen op de Gezondheidsverklaring van het CBR bij de vraag ‘Heeft u ADHD/ADD?’. Er volgt dan geen rijbewijskeuring meer. Dat is het advies van het CBR.

Het CBR heeft onlangs extra informatie toegevoegd op de pagina voor bestuurders met ADHD of ADD: “Vul nee in als u de diagnose als kind kreeg, maar als de behandeling voor uw 16e verjaardag is gestaakt. Een arts heeft dan gezegd dat er geen behandeling meer nodig is. U heeft geen klachten meer en u gebruikt geen medicijnen. Twijfelt u? Dan adviseren we u om eerst te overleggen met uw huisarts.”

Onduidelijkheid

Belangenorganisatie Impuls en Woortblind is blij met dit advies. Volgens de vereniging was er veel onduidelijkheid over de procedure rond de rijbewijskeuring voor ADHD en ADD. “Oók voor de examenkandidaten die al lang geen last meer hebben van ADHD en ADD”, aldus de vereniging die de belangen behartigt van mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie.

“Al eerder paste het CBR daarvoor de vraag over ADHD/ADD in de Gezondheidsverklaring aan. Maar nog steeds vulden veel mensen hier ‘ja’ in, terwijl ze vaak al enkele jaren geen ADHD-behandeling en geen klachten meer hadden. Het was niet duidelijk wanneer je hier ‘nee’ kon invullen. Daar komt nu een einde aan.”

Enquête

Het CBR heeft onlangs een enquête uitgezet voor mensen met ADHD en ADD. Ook zijn er onderzoeken in het kader van autorijden met epilepsie en diabetes. Deze zijn bedoeld om in kaart te brengen wat de ervaringen zijn van autorijden met deze aandoeningen. Met de uitkomsten wil het CBR de dienstverlening verbeteren en mensen beter informeren en adviseren.

Lees ook: Vraag over ADHD/ADD op Gezondheidsverklaring vaak onterecht met ‘ja’ beantwoord

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/06/nieuw-advies-voor-invullen-gezondheidsverklaring-adhd-add/feed/ 4
CBR verlengt proef met theorie-examen in avond https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/05/cbr-verlengt-proef-met-theorie-examen-in-avond/ https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/05/cbr-verlengt-proef-met-theorie-examen-in-avond/#comments Mon, 05 Nov 2018 15:47:05 +0000 https://www.rijschoolpro.nl/?p=84692 Het CBR verlengt de proef waarbij kandidaten het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets ook in de avond kunnen doen. Volgens het CBR is er veel belangstelling voor deze avond-examens. Daarom loopt de testfase door tot eind februari 2019.

Sinds mei kunnen kandidaten op de locaties Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen het theorie-examen doen tussen 16.00 en 21.30 uur. Sinds juli kunnen ze in de avond ook terecht in de examencentra in Alkmaar, Breda, Eindhoven en Utrecht. Vanaf 18.00 uur betalen ze hiervoor een toeslag van 4,45 euro.

De proef liep in eerste instantie tot en met oktober, maar wordt dus een paar maanden doorgetrokken. In de tussentijd zal het CBR de avondexamens evalueren: “We verwachten de evaluatie in maart 2019 klaar te hebben en daarmee een goed besluit over de avondopenstelling te kunnen nemen.”

Zelf reserveren

Aan de proef doen alleen kandidaten mee die zelf het examen reserveren op Mijn CBR. Van alle kandidaten kiest  15 procent voor de avond, bleek eerder uit cijfers van het CBR. Tot 18.00 uur kunnen op de proeflocaties ook beroepsexamens worden gemaakt, die de kandidaat zelf of via zijn opleider reserveert.

Lees ook: 15 procent kiest voor theorie-examen in de avond

]]>
https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/11/05/cbr-verlengt-proef-met-theorie-examen-in-avond/feed/ 2