innstyle, workshop, ruimte

Workshops

Tijdens de Lesauto Testdag 2014 worden er doorlopend workshops aangeboden die u als rijschoolhouder of rijinstructeur gratis kunt bijwonen.

Sessie: Het nieuwe individuele theorie-examen

Door: Harold Bekhuis, CBR
Tijd: 11:00 tot 11:50 uur
Zaal: Inn Vorm

In deze sessie wordt dieper ingegaan op het nieuwe individuele theorie-afnamesysteem van het CBR. Rijschoolhouders en rijinstructeurs krijgen informatie over onder meer:

 • Hoe werkt het systeem?
 • Wat gaat er concreet veranderen?
 • Mogelijkheden van het systeem
 • Wat betekent het voor de theorie-opleiding?

Sessie: De nieuwe rijschoolvergelijker: vriend of vijand?

Door: Nard Gilsing, Stichting TeamAlert
Tijd: 13:00 tot 13:50 uur
Zaal: Inn Vorm 

Tijdens deze workshop geeft Stichting TeamAlert uitleg over de nieuwe rijschoolvergelijker. De stichting kreeg vorig jaar september van minister Schultz van Haegen de opdracht tot het ontwikkelen van een onafhankelijke vergelijkingswebsite voor rijscholen en heeft inmiddels het nodige in de stijgers staan.

De vergelijker moet het voor aspirant-automobilisten gemakkelijker en overzichtelijker maken om een goede, betrouwbare rijschool te kiezen. Omdat iedere rijschoolhouder in Nederland met de website te maken gaat krijgen, wordt er tijdens deze sessie dieper ingegaan op:

 • De inhoud van de website
 • Hoe worden verschillende rijscholen vergeleken?
 • Hoe worden gegevens gewogen?
 • Is de rijscholenvergelijker vriend of vijand voor uw onderneming?

Sessie: Brancheverenigingen reageren op actuele rijschool-onderwerpen

Met: Frank Hoornenborg (Bovag), Peter van Neck (VRB) en Ruud Rutten (FAM)
Tijd: 16:00 tot 16:50 uur
Zaal: Inn Vorm

Tijdens deze workshop gaan afgevaardigden van de verschillende brancheverenigingen in op stellingen over actuele onderwerpen die binnen de rijschoolbranche spelen. De sessie geeft u als rijschoolhouder of rijinstructeur een overzicht van de overeenkomende of verschillende standpunten van de partijen met betrekking tot de aangekaarte onderwerpen.

Actuele onderwerpen die behandeld zullen worden:

 • Reële lesprijzen
 • BTW-tarieven
 • WRM-bijscholingen
 • Kwaliteit binnen de branche
 • Parttime en fulltime rijscholen
 • Ondernemerschap

Ook is er gelegenheid voor rijschoolhouders en -instructeurs om vragen aan de verenigingen te stellen. Dus mocht u uw vraag niet langs hebben horen komen, dan kunt u toch nog op een antwoord rekenen.

 

 

Workshop: ‘Verkeersangst de baas’

Door: Sjaak de Coninck, DCTM
Tijd: 10:00 tot 10:50 uur
Zaal: Inn Vorm 

DCTM is een organisatie die zich al jarenlang bezighoudt met verkeersveiligheid in de breedste zin van het woord. Zij wil met producten, opleidingen, individuele begeleidingen en advies actief bijdragen aan een verkeersveiliger Nederland. In dit kader heeft DCTM de opleiding tot Rijinstructeur+ ontwikkeld. Om een hoge kwaliteit te garanderen werkt zij hierbij actief samen met BGL & partners en BOVAG rijscholen.

Inhoud van de workshop:

Sjaak de Coninck geeft in deze workshop voorlichting over verkeersangst en over de opleiding Rijinstructeur+. De Rijinstructeur+ opleiding heeft tot doel rijbewijsbezitters met complexe en/of fobische rijangst gericht te kunnen helpen bij het overwinnen van hun belemmeringen. Er wordt uitleg gegeven over de NLP-principes (Neurolinguïstisch programmeren) waarop de opleiding is gebaseerd. NLP levert technieken zodat mensen de benodigde competenties of vaardigheden in kunnen zetten, die ze in andere situaties wel toepassen, maar niet altijd toegankelijk zijn op de momenten dat men ze nodig heeft.

Workshop: ‘Theorieles 3.0: challenges & solutions’

Door: Chris Verstappen, Verjo
Tijd: 10:00 tot 10:50 uur / 14:00 tot 14:50 uur
Zaal: Uit Zicht 

Verjo is uitgever voor leermiddelen op gebied van verkeer en vervoer. Verjo streeft ernaar de theorie, voor welk vakgebied dan ook, leesbaar, helder en begrijpbaar te maken. Met ruim 30 jaar ervaring heeft Verjo veel kennis in huis op het gebied van de rijschoolbranche.

Tijdens deze workshop wordt gekeken naar de toekomst van klassikaal theorieles geven en hoe op een boeiende en interactieve manier de leerstof aan leerlingen overgebracht kan worden. Er wordt uitgelegd hoe u door het geven van interactieve theoriecursussen zelf het leertempo en de diepgang kan bepalen. En zo de cursus af te stemmen op de wensen en mogelijkheden van de leerlingen.

Workshop: Lescam

Door: Bever autoaanpassingen
Tijd: 11:00 tot 11:50 uur / 15:00 tot 15:50 uur
Zaal: Inn Overleg

Bever autoaanpassingen is al sinds 1973 gespecialiseerd in het aanpassen van auto’s voor mensen met een lichamelijke beperking. De rijschool van Bever beschikt over een aantal aangepaste lesauto’s; met daarin aanpassingen van gaspedaal links tot complete joystickbesturing. Ook voor de inrichting van een lesauto kunnen rijschoolhouders bij Bever terecht: dubbele bediening, speciale autostoelen, extra spiegels en Lescam.

Inhoud van de workshop:

 • Wat is het camerasysteem Lescam
 • Wat zijn de voordelen van Lescam t.o.v. andere dashcam recorders
 • Waarom Lescam
 • Toepasbaarheid in de lesauto
 • Met Lescam onderscheidend t.o.v. andere rijscholen
 • Publicitaire waarde van Lescam

Workshop: ‘Een kijkje in de keuken bij ANWB Rijopleiding’

Door: ANWB Rijopleiding
Tijd: 14:00 tot 14:50 uur
Zaal: Inn Vorm

ANWB Rijopleiding is met 25 franchisenemers een van de grootste opleiders van Nederland in het B-segment. De branche zit in zwaar weer en ook ANWB Rijopleiding heeft daar last van gehad. Echter door een strategische heroriëntatie op de aanpak hebben we de afgelopen anderhalf jaar een forse groei kunnen realiseren in ons marktaandeel.

Inhoud van de workshop:

We nemen u graag mee in hoe we deze groei hebben gerealiseerd en welke toekomst we voor ogen hebben. Ons uitgangspunt met betrekking tot klantgerichtheid en verkeersveiligheid is namelijk nog precies hetzelfde als 27 jaar geleden. We praten met consumenten, bestuderen data, analyseren cijfers en innoveren.

Workshop: ’10 tips om succesvol te ondernemen’

Door: Dation
Tijd: 15:00 tot 15:50 uur
Zaal: Uit Zicht

Dation is de toonaangevende leverancier van planning en administratiesoftware voor de verkeersbranche. Momenteel werken dagelijks ruim 450 rijscholen (gezamenlijk meer dan 1500 instructeurs en nog eens honderden administratief medewerkers) met de administratie software van Dation om hun dagelijks activiteiten te ondersteunen.

Inhoud van de workshop:

 • Gamification van uw rijopleiding
 • Vijf ijzersterke USP’s voor uw rijschool
  o    Ouder betrokkenheid
  o    RijbewijsApp
  o    Tientje voor een Vriendje
  o    Unieke betaalmethoden en transparantie
  o    Review tools
 • Meer service naar uw leerlingen
 • Het imago van uw rijopleiding verbeteren
 • Administratie vereenvoudigen
 • De papierwinkel verkleinen

Workshop: ‘Hoe geef ik professioneler theorieles en verhoog ik mijn slagingspercentage?’

Door: Smit Rijschoolservice
Tijd: 15:00 tot 15:50 uur
Zaal: Inn Vorm

Al jarenlang is Smit Rijschoolservice een betrouwbare leverancier van verkeersleer- en hulpmiddelen die u als rijschoolhouder nodig heeft om professioneel les te kunnen geven. Smit Rijschoolservice levert leermiddelen van Uitgeverij Smit, Edudrive en Den Boer.

Smit Rijschoolservice is een van de grondleggers van ‘Train de Opleider’. Het initiatief leert theoriedocenten voor de rijbewijscategorieën B, A en AM en de code 95-nascholing om kandidaten meer bij de lessen te betrekken en daarmee de leskwaliteit te verbeteren. Onder meer het effectief overbrengen van de lesstof, gespreks- en prestatietechnieken en het geven van aantrekkelijk onderwijs komen aan bod. Tijdens de workshop ‘Hoe geef ik professioneler theorieles en verhoog ik mijn slagingspercentage’ geeft Smit Rijschoolservice meer uitleg over het initiatief.

Workshop: ‘Zorgeloos ondernemen via NXXT Franchise’

Door: NXXT Franchise
Tijd: 16:00 tot 16:50 uur
Zaal: Uit Zicht

NXXT Franchise krijgt door haar professionele marketingstrategie een steeds groter marktaandeel. Het motto: alleen het beste is goed genoeg. De franchisegever belooft haar ondernemers vanaf het begin van de samenwerking binnen twee maanden gegarandeerd een volle agenda en verzorgt de gehele marketing voor de aangesloten partijen. Dit met de achterliggende gedachte dat franchisenemers zich dan kunnen focussen op waar zij goed in zijn: rijles geven.

Bij ons kunnen franchisenemers dus zorgeloos ondernemen. Tijdens de workshop gaan we dieper in op hoe wij dat zorgeloos ondernemen precies mogelijk maken.