Mini, Cooper, One, Countryman, Holland Street

MINI debuteert op Lesauto Testdag met vijfdeurs Countryman

Het automerk MINI maakt dit jaar haar debuurt op de VerkeersPro.nl Lesauto Testdag op 23 september in Maarssen.  MINI komt met de vijfdeurs Countryman. Bijzonder aan dit voertuig is dat hij straks in Nederland gemaakt wordt. Na de zomer van 2014 rollen de eerste MINI’s van de band in het Limburgse Born. Om dit te vieren introduceert MINI het optiepakket Holland Street.

“Met de productie in Born begint een nieuw hoofdstuk in de Nederlandse autoproductie: goed voor MINI, goed voor de Nederlandse maakindustrie en goed voor de werkgelegenheid in de regio”, vindt MINI. “Het is een unieke combinatie van British heritage en Nederlands vakmanschap. We zijn er trots op dat BMW Group dit icoon van de Engelse automobielindustrie bij VDL Nedcar in Nederland gaat bouwen.

4 portieren

De Countryman is een meer dan 4 meter lange MINI met 4 portieren. Toch is ook dit een echte MINI, met hoog opgetrokken plaatwerk, unieke proporties en de kenmerkende voorzijde. Door de lengte is er ruim voldoende ruimte voor een leerling die achterin plaatsneemt.

De MINI One Countryman is er als benzineversie met 72 kW/98 pk en als diesel met 66kW/90 pk. Hij heeft altijd een dak in carrosseriekleur en een achterspoiler in dezelfde tint. Andere details die de MINI One/D Countryman herkenbaar maken zijn de dakrailing in een matte zilverkleur, de side scuttles in mat zilver met oranje knipperlichten en de mat zwarte buitenspiegelkappen.

The Holland Street-editie bevat onder meer het systeem MINI Connected, 17 Inch lichtmetalen wielen, een lederen sportstuur en een chrome line interieur., noem maar op. De MINI Countryman Holland Street is een actiemodel op basis van de MINI Countryman One 72kw (98pk), de Countryman One D 66 kw (90pk), de Countryman Cooper 90kw (122pk), de Countryman Cooper D 82 kw (112 pk) en de Cooper D All4 82 kw (112 pk).

Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag is op 23 september in Maarssen. Rijschoolhouders en rijinstructeurs kunnen de hele dag door proefritten maken. De rijschoolbranche kan zo op een onafhankelijke en transparante manier allerlei lesauto’s naast elkaar testen. VerkeersPro.nl faciliteert deze dag en coördineert het testen.

lesautotestdagheader

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.