Activiteiten

De Lesmotor Testdag is dé instructeursdag voor alle motorinstructeurs van Nederland. Op zondag 13 april vindt de eerste editie van dit evenement plaats op het Politie Circuit in Lelystad. Er is volop gelegenheid om deel te nemen aan de vele activiteiten die gedurende de dag plaatsvinden op en rond het circuit.     

Nederlands Kampioenschap Behendigheid

De Lesmotor Testdag is het decor van het derde NK Behendigheid voor motorinstructeurs. Hier kunt u strijden om de beste tijd en behendigheid op een motorparcours. Op het Politie Circuit wordt een parcours van oefeningen uitgezet, uiteenlopend van het rijden van achtjes tot de slalom.Het wordt het moment bij uitstek om aan uw collega’s te laten zien wat u aan vaardigheden in huis heeft.           

Parcours Bijzondere Verrichtingen

Precisiestops, achtjes rijden, halve draaien in parkeervakken maken en het uitvoeren van een snelle of langzame slalom: deze oefeningen zijn onderdeel van het parcours voor bijzondere verrichtingen. Hier kunt u met zowel de testmotoren als uw eigen motor de wendbaarheid van het voertuig én uw eigen behendigheid testen.

Les- en volgmotoren testen

Honda, BMW, KTM en Harley Davidson stellen tijdens de Lesmotor Testdag hun nieuwste modellen beschikbaar. Zo kunt u als motorinstructeur de verschillende motoren uitgebreid testen op de geschiktheid als les- of volgmotor.

Circuitrijden

De vaste omloop van het circuit is de hele dag beschikbaar voor u om de verschillende merken en modellen testmotoren uit te proberen. VerkeersPro heeft de hele baan afgehuurd zodat u ook de gelegenheid heeft om met uw eigen motor het circuit op te gaan.           

Motoroefenplaats

De motoroefenplaats, ook wel ‘de speeltuin’ genoemd, heeft pittige oefeningen waarvoor de nodige precisie en kundigheid vereist is. Op de eigen motor kunt u hindernissen zoals de behendigheidswip, de slalom, kamelenbulten, dijkrijden en de lengtebalk nemen.