motor

‘Minimale vermogen motorfiets A (onbeperkt) is 50 kW na 2018’

motor

Het minimale vermogen voor de motorfiets categorie A (onbeperkt) na invoering van de Derde Rijbewijsrichtlijn is vastgesteld op 40 kW. Maar dit zal naar verwachting over 5 jaar verhoogd worden naar minimaal 50 kW. Hiertoe zal de Europese Commissie eind deze maand publiceren dat er een wijzigingvoorstel in procedure wordt gebracht. Dat meldt het CBR desgevraagd.

“In dit wijzigingsvoorstel wordt een overgangstermijn voorzien tot 1 januari 2018. Vanaf die datum zijn lidstaten dan verplicht een minimumvermogen van 50 kW te hanteren”, licht CBR-woordvoerder Coen Sleddering toe.

Vermogen

Als de plannen doorgang vinden, kunnen motoren die tussen 40 en 50 kW vermogen hebben dus tot 1 januari 2018 worden gebruikt voor de examinering. Daarna is een motor nodig met minimaal 50 kW voor de categorie A onbeperkt.

Een motor met minder dan 50 kW vermogen mag vervolgens wel worden ingezet in de rijopleiding echter niet voor het examen A. De Derde Rijbewijsrichtlijn gaat in op 19 januari 2013.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “‘Minimale vermogen motorfiets A (onbeperkt) is 50 kW na 2018’”

Youran van Ark|30.10.12|11:15

Heb gewoon 2 lesfietsen met 70Kw gekocht.
Weet je zeker dat je goed zit ;-)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.