motorrijles, motorrijbewijs, examen, CBR

Motorexamens ‘oude stijl’ volledig uitverkocht in Engeland

motorrijles, motorrijbewijs, examen, CBR

De vraag is zo groot, dat alle motorexamens in Engeland zijn uitverkocht tot het moment van invoering van de Derde Rijbewijsrichtlijn. Dat meldt de Driving Standards Agency (DSA),  het Britse CBR. De dienst waarschuwt ervoor dat nieuwe reserveringen waarschijnlijk onder de nieuwe regels gaan vallen. Wanneer examens uitgesteld worden wegens slecht weer, dan zal een nieuw examen ná 19 januari afgenomen worden.

“Het begin van slecht weer betekent ook dat een aantal bestaande examen-afspraken niet kan doorgaan. Dit kan een impact hebben op de licentie-categorie die sommige kandidaten willen krijgen. Het is onwaarschijnlijk dat we in staat zijn om nieuwe afspraken aan te bieden vóór 19 januari 2013”, schrijft DSA.

Examinator

Indien examens worden geannuleerd door DSA, bijvoorbeeld wanneer een examinator niet beschikbaar is, belooft de dienst er alles aan te doen om een nieuwe afspraak te bieden vóór 19 januari, door bijvoorbeeld extra examinators in te plannen vanuit andere categorieën.

Indien examens worden geannuleerd wegens slecht weer, zal het examen ‘on hold’ worden geplaatst in het reserveringssysteem. Rijschoolhouders kunnen dan de reservering verzetten voor een datum na 19 januari of aanspraak maken op een terugbetaling.

Motorrijbewijs

In Nederland speelt hetzelfde probleem. Ook hier is een run op motorrijbewijzen onstaan. CBR was daarom genoodzaakt ‘reserveren op naam’ tijdelijk in te voeren. Daardoor is er nog wel ruimte beschikbaar voor zowel gewone examens als herexamens. Maar mochten de slechte weersomstandigheden van eind vorige week aanhouden, kunnen kandidaten ook hier kans lopen pas na 19 januari op examen te kunnen.

Het CBR heeft de motorkandidaten gewaarschuwd dat het niet slim is om te wachten met het examen tot de maanden december en januari, omdat men dan het risico loopt – naast grote drukte en geen tijd meer voor herexamen – op slecht weer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.