Veel aandacht voor A-, A1- en A2-motoren op Motorbeurs

De jaarlijkse Motorbeurs in Utrecht is minder bezocht dan de editie van vorig jaar. Kwamen in 2012 nog 93.000 motorliefhebbers naar de Jaarbeurs, de editie van de afgelopen dagen trok 87.000 bezoekers. De organisatie wijt de terugval aan parkeerproblemen rondom de Jaarbeurs en het koude weer.

De Motorbeurs is de traditionele opening van het jaarlijkse motorseizoen. Ook dit jaar hadden deelnemende partijen alles uit de kast getrokken om de bezoekers te inspireren en te vermaken.

Jonge motorrijder

Vooral de grote motorfietsenmerken hadden een aanzienlijk deel van de beursvloer in beslag genomen en toonden de laatste motoren die voor de verschillende rijbewijscategorieën A, A1 en A2 in aanmerking komen. Daar ging ook de meeste aandacht van de jonge motorrijder (in spe) naar uit.

Voor degenen zonder motorrijbewijs had BOVAG Rijscholen de inmiddels vertrouwde Try the Bike opstelling, waar deelnemers onder professionele begeleiding van een BOVAG-rijinstructeur op het buitenterrein de eerste rondjes mochten maken. Voor deze mogelijkheid hadden vrijwel alle grote motormerken als Kawasaki, Honda, Yamaha, BMW en KTM verschillende modellen beschikbaar gesteld.

Veel vrouwen

Aan Try the Bike namen ongeveer 400 rijders deel, iets minder dan vorig jaar. Daaronder waren opmerkelijk veel vrouwen. Ook konden enkele gehandicapten het motorrijden ervaren middels speciaal hiervoor ontworpen motoren.

In 2014 is er een jublileumeditie. De Motorbeurs wordt dan voor de de 30e keer gehouden.

Motorbeurs 2013

Motorberus 2013

camera

Motorbeurs

Honda 125

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.