NK behendigheid KNMV 2013

Kou of niet, nieuw motorseizoen gewoon ingeluid

Ondanks de extreme kou ging het jaarlijkse treffen van motorinstructeurs aan het begin van het nieuwe motorseizoen gewoon door. KNMV die het evenement voor de derde keer organiseerde, dit maal op zondag 24 maart in Lelystad, kijkt terug op een geslaagde middag.

“Echte bikkels”, zo omschrijft Arjan Everink, hoofd verkeer en rijopleidingen bij KNMV, de naar schatting 100 tot 125 deelnemers aan de middag op het terrein van Kemp Rijopleidingen. “We hebben wel even getwijfeld of het door moest gaan of niet. Normaal is het rond deze tijd lekker weer. Dit was wel heel extreem.”

Met de auto

Uiteindelijk had het evenement weinig last van de barre weersomstandigheden, al kwamen wat meer instructeurs met de auto in plaats van op de motor. In Lelystad lag in ieder geval geen sneeuw, zoals in delen van het zuiden van het land. Een deel van het programma speelde zich binnen af. Daar konden instructeurs elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Sommige instructeurs hadden hun hele gezin meegenomen naar Lelystad.

De NK Behendigheidswedstrijd voor instructeurs met zo’n 25 deelnemers trok net als voorgaande jaren veel bekijks. Stephan Moerkerken slaagde erin om in beide wedstrijdklassen (A1 en A2) die zijn gereden als beste te eindigen. Hij legde het parcours het snelste af. Moerkerken is rijinstructeur bij de overheid. Daarnaast geeft hij rijvaardigheidstrainingen bij Motorrijschool Hoek van Holland.

Niet later

KNMV ziet in de weersomstandigheden van dit jaar geen reden om het jaarlijkse inluiden van het nieuwe seizoen voortaan wat later in het jaar te houden. Het streven is om dat voor de Pasen te doen. De afgelopen twee jaar werd het evenement in Rosmalen gehouden. Dit jaar was het Lelystad vanwege de centralere ligging.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.