Honda zet in op motorfietsen voor A2-rijbewijs

Honda heeft deze week de line-up van nieuwe motorfietsen voor 2014 bekendgemaakt. Er komen meer modellen die geschikt zijn voor het A2-rijbewijs en het aantal motorfietsen uitgerust met Dual Clutch Transmission (DCT) wordt vergroot, zo laat het bedrijf weten. De huidige reeks modellen wordt uitgebreid met zes nieuwe motorfietsen. Daarnaast vernieuwt Honda zeven bestaande machines. 

De interesse in Honda’s schakelsysteem is volgens de fabrikant sterk gestegen. In 2013 koos 30 procent van de klanten een motorfiets mét DCT indien beschikbaar op het model van keuze. Het systeem maakt zowel automatisch als handgeschakeld rijden mogelijk.

Motorfietsen

De zeven motorfietsen die op verschillende punten verbeterd werden zijn de VFR800F, Crosstourer, CBR1000RR Fireblade, Integra, NC750X, NC750S en CBR300R. Nieuw in Europa per 2014 zijn de CBR1000RR Fireblade SP, CB650F, CBR650F, CTX1300 en CTX700N. De verbreding van het totale aanbod moet voornamelijk jonge motorliefhebbers aantrekken.

De nieuwe CTX1300 en de CTX700N leggen zich vooral toe op comfort en techniek. De voor het A2-rijbewijs geschikte CTX700N is daarnaast standaard uitgerust met Honda’s schakelsysteem. De CBR650F en CB650F zijn modellen die gebruik maken van een viercilinder in-lijn motorblok. Volgens de fabrikant staat deze bekend om zijn efficiency en bruikbaar vermogen.

Verfijnd

Het motorblok van de vernieuwde CBR1000RR Fireblade is naar zeggen van de fabrikant verder verfijnd. De nieuwe SP-editie is uitgerust met onder andere Öhlins-ophanging en Brembo-remmen voor betere prestaties op het circuit. Ook de motorinhoud van de drie in 2011 geïntroduceerde modellen, de Intefra, NC750X en NC750S, wordt vergroot voor meer koppel en kracht. Het brandstofverbruik moet daarnaast lager liggen dan voorheen.

De Crosstourer heeft een technische update gekregen met onder meer Honda’s nieuwe 3-mode Selectable Torque Control systeem. De VFR800F Sport Tourer heeft een nieuwe look en is uitgebreid met onder meer tractiecontrole dat doordraaien van de wielen moet voorkomen zodra de bestuurder gas geeft. Daarnaast zijn handvatverwarming, een verstelbare zitting en automatisch afslaande richtingaanwijzers toegevoegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.