PCX stadsscooters Honda krijgen technische update

De stadsscooters PCX 125 en PCX 150 van Honda worden zowel qua styling als op technisch gebied vernieuwd. Door de update worden de voertuigen zuiniger en de actieradius wordt vergroot tot respectievelijk meer dan 375 en 350 kilometer op één tank. Daarnaast zijn de twee stadsrijders binnenkort uitgerust met onder andere vernieuwde LED-koplampen, -achterlichten en richtingaanwijzers. Dat laat de producent weten.

De nieuwe banden die onder de voertuigen worden gezet, maken dat er sprake is van een lagere rolweerstand en minder wrijving. Het benzineverbruik wordt hierdoor 47,4 km/l voor de PCX 125 en 44,00 km/l voor de 150-versie, aldus Honda. De vernieuwde modellen zijn vanaf mei van dit jaar leverbaar.

Scooter

Daarbij worden beide scooters voorzien van een grotere benzinetank. Van 5,9 liter naar 8 liter, zo stelt de producent. De start/stop-technologie die ook aan een lager verbruik bijdraagt, is bij de 2014-update voorzien van een functie die accuspanning ‘leest’ en zichzelf uitschakelt om ongewenst spanningsverlies te voorkomen.

Volgens Honda is de styling van de vernieuwde PCX 125 en PCX 150 naast dynamisch en sportief ook gericht op het vergroten van het gebruiksgemak. Naast de vernieuwde LED-verlichting wordt de rugsteun van de passagier verwijderd om meer bewegingsvrijheid te creëren. “In reactie op feedback van gebruikers uit heel Europa zijn daarnaast alarmlichten toegevoegd voor betere zichtbaarheid tijdens het filerijden”, zo laat de producent weten.

Gebruikersgemak

Andere toevoegingen die het gebruikersgemak moeten verhogen zijn onder andere een 12V AC-adapter. Die maakt het mogelijk om telefoons op te laden. Een vergroot vak in het dashboard zal plaats bieden voor een flesje water of een blikje frisdrank.

De modellen zijn vanaf mei 2014 beschikbaar in ‘cool white’, ‘nightstar black’, ‘siena red’ en ‘carbonium grey metallic’.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

PCX stadsscooters Honda krijgen technische update | RijschoolPro

PCX stadsscooters Honda krijgen technische update

De stadsscooters PCX 125 en PCX 150 van Honda worden zowel qua styling als op technisch gebied vernieuwd. Door de update worden de voertuigen zuiniger en de actieradius wordt vergroot tot respectievelijk meer dan 375 en 350 kilometer op één tank. Daarnaast zijn de twee stadsrijders binnenkort uitgerust met onder andere vernieuwde LED-koplampen, -achterlichten en richtingaanwijzers. Dat laat de producent weten.

De nieuwe banden die onder de voertuigen worden gezet, maken dat er sprake is van een lagere rolweerstand en minder wrijving. Het benzineverbruik wordt hierdoor 47,4 km/l voor de PCX 125 en 44,00 km/l voor de 150-versie, aldus Honda. De vernieuwde modellen zijn vanaf mei van dit jaar leverbaar.

Scooter

Daarbij worden beide scooters voorzien van een grotere benzinetank. Van 5,9 liter naar 8 liter, zo stelt de producent. De start/stop-technologie die ook aan een lager verbruik bijdraagt, is bij de 2014-update voorzien van een functie die accuspanning ‘leest’ en zichzelf uitschakelt om ongewenst spanningsverlies te voorkomen.

Volgens Honda is de styling van de vernieuwde PCX 125 en PCX 150 naast dynamisch en sportief ook gericht op het vergroten van het gebruiksgemak. Naast de vernieuwde LED-verlichting wordt de rugsteun van de passagier verwijderd om meer bewegingsvrijheid te creëren. “In reactie op feedback van gebruikers uit heel Europa zijn daarnaast alarmlichten toegevoegd voor betere zichtbaarheid tijdens het filerijden”, zo laat de producent weten.

Gebruikersgemak

Andere toevoegingen die het gebruikersgemak moeten verhogen zijn onder andere een 12V AC-adapter. Die maakt het mogelijk om telefoons op te laden. Een vergroot vak in het dashboard zal plaats bieden voor een flesje water of een blikje frisdrank.

De modellen zijn vanaf mei 2014 beschikbaar in ‘cool white’, ‘nightstar black’, ‘siena red’ en ‘carbonium grey metallic’.

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.