KNMV, KGI, Gediplomeerd Motor-rijinstructeur, opleiding

Nieuwe ronde opleiding KNMV Gediplomeerd Motor-rijinstructeur

KNMV, KGI, Gediplomeerd Motor-rijinstructeur, opleiding

Om motor-rijinstructeurs nog beter in hun vak te maken, heeft de KNMV het eigen opleidingspredicaat KGI ontwikkeld (KNMV Gediplomeerd motor-rijinstructeur) die aansluit op het A-instructiebewijs. Op 4 september start de nieuwe opleidingsronde voor rijinstructeurs. De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.

Met de opleiding wil de vereniging een actieve bijdrage leveren aan het bevorderen van het (veilig) motorrijden.

Cursisten

De KNMV gaat ervan uit dat de cursisten uitgebreide ervaring hebben als motorrijder. Ze zijn motorrijinstructeurs die bij voorkeur hun leerlingen op de motor volgen. Elementaire zaken als verkeersinzicht en voertuigbeheersing zijn vanzelfsprekende vaardigheden. Een goede motorrijinstructeur begeleidt zijn leerlingen in het verkeer, geeft het goede voorbeeld, verzorgt demonstraties en bewaakt de veiligheid van zijn leerlingen.

De motorrijinstructeur beheerst zelf zijn motor tot in de finesses. Het hoge rijvaardigheidsniveau vormt de basis, waaraan de KNMV-docenten tijdens de cursusdagen nog het nodige zullen toevoegen.

Programma KGI-opleiding

De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Voor het theoretische deel ligt het eindniveau voor de vakgebieden verkeerskunde, wetgeving, regeling voertuigen, voertuigdynamica en onderwijskunde aanmerkelijk hoger dan de eisen die aan de instructeur worden gesteld bij de WRM-examens. Het praktische deel van de cursus wordt gegeven op de KNMV-locatie in Lelystad (het oefencentrum van de Politieacademie) en op de openbare weg gegeven.

Tijdens de openbare weg trainingen ligt de focus op ‘ongevalmijdend’ rijgedrag. De daarop afgestemde gedragskeuzes in het verkeer worden verder uitgewerkt. Deze cursus is een opleiding voor vakgenoten door vakgenoten! De verschillende vakdocenten beschikken allen over een zeer uitgebreide, praktische instructeurservaring. Zij leveren volop ondersteuning om het hoge eindniveau van de KGI-cursus te bereiken.

Bijscholen

Om de eenmaal opgedane kennis en kwaliteit te handhaven – en waar mogelijk uit te breiden – worden jaarlijks verplichte bijscholingen gehouden. Deze theoretische én praktische bijscholingen bieden gelegenheid om waardevolle informatie uit te wisselen met collega’s. Tevens voldoen bijna alle bijscholingen aan de WRM-norm, zodat ze ook meetellen in de 5 jaarscyclus.

De KNMV heeft naast het bijscholingsprogramma nog een afstemmings-begeleidingsprogramma, waarbij een speciale groep vakdocenten van de KNMV de aangesloten rijinstructeur in zijn dagelijkse werkpraktijk bij hem of haar in de rijschool ondersteunt.

Praktijkdagen

De cursus KGI bestaat opeenvolgend uit twee theoriedagen en drie praktijkdagen. Op de een van de twee theoriedagen zal ook de avond worden benut. De eerste praktijkdag wordt op een oefenterrein gegeven en dient ter bevordering van uw voertuigbeheersing.

De tweede en derde praktijkdag wordt op de openbare weg gehouden, en start bij het KNMV bondsbureau in Arnhem. Tevens wordt tijdens de derde praktijkdag aandacht besteed aan de praktische didactische vaardigheden.

Meld je nu aan voor de opleiding KNMV Gediplomeerd Motor-rijinstructeur (start 4 september) via de VerkeersPro Academy en ontvang 50 euro korting. Ga naar: www.verkeerspro.nl/academy/opleiding/?course_id=28

Cursusdata:

Cursudata, KGI, KNMV

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Nieuwe ronde opleiding KNMV Gediplomeerd Motor-rijinstructeur”

Youran van Ark|20.08.14|15:13

Wat leer ik dan?
Wat heeft mijn leerling hieraan?

Corine Toirkens|21.08.14|12:11

Wat zijn de kosten?

rijschool twice|21.08.14|22:18

Kijk op KNVM denk ik zo of bel. Als je je vak serieus neemt krijg je het niet op een presenteerblaadje maar zal je je zelf moeten verdiepen in de branche en diens mogelijkheden maar ook onmogelijkheden. Veel instructeurs doen dat niet en hebben helaas wel een oordeel over diegene die zich wel verdiepen in alles. Niks is waar, over alles een oordeel en alles is goed tenzij het hen niet bevalt dan schreeuwen ze hoog van de daken. De branche ten top.

rijschool twice|21.08.14|22:21

Klasse weer een nieuwe ronde KGI! KNVM maakt zich wel hard voor kwaliteitsverbetering!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe ronde opleiding KNMV Gediplomeerd Motor-rijinstructeur | RijschoolPro
KNMV, KGI, Gediplomeerd Motor-rijinstructeur, opleiding

Nieuwe ronde opleiding KNMV Gediplomeerd Motor-rijinstructeur

Om motor-rijinstructeurs nog beter in hun vak te maken, heeft de KNMV het eigen opleidingspredicaat KGI ontwikkeld (KNMV Gediplomeerd motor-rijinstructeur) die aansluit op het A-instructiebewijs. Op 4 september start de nieuwe opleidingsronde voor rijinstructeurs. De KGI-opleiding is voor de rijinstructeur die aspirant-motorrijders meer wil meegeven dan alleen de basisvereisten die nodig zijn om het motorrijbewijs te halen.

Met de opleiding wil de vereniging een actieve bijdrage leveren aan het bevorderen van het (veilig) motorrijden.

Cursisten

De KNMV gaat ervan uit dat de cursisten uitgebreide ervaring hebben als motorrijder. Ze zijn motorrijinstructeurs die bij voorkeur hun leerlingen op de motor volgen. Elementaire zaken als verkeersinzicht en voertuigbeheersing zijn vanzelfsprekende vaardigheden. Een goede motorrijinstructeur begeleidt zijn leerlingen in het verkeer, geeft het goede voorbeeld, verzorgt demonstraties en bewaakt de veiligheid van zijn leerlingen.

De motorrijinstructeur beheerst zelf zijn motor tot in de finesses. Het hoge rijvaardigheidsniveau vormt de basis, waaraan de KNMV-docenten tijdens de cursusdagen nog het nodige zullen toevoegen.

Programma KGI-opleiding

De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Voor het theoretische deel ligt het eindniveau voor de vakgebieden verkeerskunde, wetgeving, regeling voertuigen, voertuigdynamica en onderwijskunde aanmerkelijk hoger dan de eisen die aan de instructeur worden gesteld bij de WRM-examens. Het praktische deel van de cursus wordt gegeven op de KNMV-locatie in Lelystad (het oefencentrum van de Politieacademie) en op de openbare weg gegeven.

Tijdens de openbare weg trainingen ligt de focus op ‘ongevalmijdend’ rijgedrag. De daarop afgestemde gedragskeuzes in het verkeer worden verder uitgewerkt. Deze cursus is een opleiding voor vakgenoten door vakgenoten! De verschillende vakdocenten beschikken allen over een zeer uitgebreide, praktische instructeurservaring. Zij leveren volop ondersteuning om het hoge eindniveau van de KGI-cursus te bereiken.

Bijscholen

Om de eenmaal opgedane kennis en kwaliteit te handhaven – en waar mogelijk uit te breiden – worden jaarlijks verplichte bijscholingen gehouden. Deze theoretische én praktische bijscholingen bieden gelegenheid om waardevolle informatie uit te wisselen met collega’s. Tevens voldoen bijna alle bijscholingen aan de WRM-norm, zodat ze ook meetellen in de 5 jaarscyclus.

De KNMV heeft naast het bijscholingsprogramma nog een afstemmings-begeleidingsprogramma, waarbij een speciale groep vakdocenten van de KNMV de aangesloten rijinstructeur in zijn dagelijkse werkpraktijk bij hem of haar in de rijschool ondersteunt.

Praktijkdagen

De cursus KGI bestaat opeenvolgend uit twee theoriedagen en drie praktijkdagen. Op de een van de twee theoriedagen zal ook de avond worden benut. De eerste praktijkdag wordt op een oefenterrein gegeven en dient ter bevordering van uw voertuigbeheersing.

De tweede en derde praktijkdag wordt op de openbare weg gehouden, en start bij het KNMV bondsbureau in Arnhem. Tevens wordt tijdens de derde praktijkdag aandacht besteed aan de praktische didactische vaardigheden.

Meld je nu aan voor de opleiding KNMV Gediplomeerd Motor-rijinstructeur (start 4 september) via de VerkeersPro Academy en ontvang 50 euro korting. Ga naar: www.verkeerspro.nl/academy/opleiding/?course_id=28

Cursusdata:

Cursudata, KGI, KNMV

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Nieuwe ronde opleiding KNMV Gediplomeerd Motor-rijinstructeur”

Youran van Ark|20.08.14|15:13

Wat leer ik dan?
Wat heeft mijn leerling hieraan?

Corine Toirkens|21.08.14|12:11

Wat zijn de kosten?

rijschool twice|21.08.14|22:18

Kijk op KNVM denk ik zo of bel. Als je je vak serieus neemt krijg je het niet op een presenteerblaadje maar zal je je zelf moeten verdiepen in de branche en diens mogelijkheden maar ook onmogelijkheden. Veel instructeurs doen dat niet en hebben helaas wel een oordeel over diegene die zich wel verdiepen in alles. Niks is waar, over alles een oordeel en alles is goed tenzij het hen niet bevalt dan schreeuwen ze hoog van de daken. De branche ten top.

rijschool twice|21.08.14|22:21

Klasse weer een nieuwe ronde KGI! KNVM maakt zich wel hard voor kwaliteitsverbetering!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.