vrachtwagenles

Besluit overgangsregime btw ccv-examens ligt nu bij de fiscus

RIJSWIJK – Rijscholen die ccv-opleidingen verzorgen voor klanten die geen btw terug kunnen vragen, krijgen tot 1 januari hun betaalde btw over CBR-examens terug. Dat heeft het CBR voorgesteld aan de Belastingdienst.

Het keuzeregime voor rijopleidingen C(E) en D(E) vervalt vanaf 1 juli 2010. Verkeersscholen dienen verplicht btw in rekening te brengen. Sommige rijscholen werken echter in opdracht van klanten die de btw niet kunnen terugvragen bij de fiscus, zoals regionale opleidingscentra en gemeenten.

Voor deze klanten is de invoering van de btw heffing op de examentarieven nadelig, immers zij kunnen deze btw niet terugvragen. “Daarom bestaat er vanuit de wetgeving een mogelijkheid om voor deze klanten gebruik te maken van de overgangsregeling.”, laat een CBR-woordvoerster weten.

Het CBR heeft aan de Belastingdienst voorgesteld dat indien er sprake is van deze klanten en de rijschool hierover een overeenkomst heeft afgesloten met het CBR, de btw over de periode 1 juli t/m 31 december 2010 kan worden terugbetaald aan de rijschool. Deze betaling heeft plaats na 1 januari 2011 en betreft de periode van 1 juli 2010 t/m 31 december 2010.

De exacte voorwaarden zijn afhankelijk van de goedkeuring van de Belastingdienst. Het CBR hoopt deze goedkeuring op korte termijn te ontvangen. Na 1 januari 2011 zijn alle producten btw-plichtig en is btw teruggave niet meer mogelijk.

Bart Pals

Lees ook: Overleg voor uitstel nieuw btw-regime ccv-examens CBR

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.