lesauto

Bovag conjunctuurpeiling: minder winst voor rijscholen

BUNNIK – De winst van veel Bovag-rijscholen is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat blijkt uit de conjunctuurpeiling ‘Winstgevendheid’ van de brancheorganisatie, gehouden onder haar leden.

Bij maar liefst 39 procent van de ondervraagde rijscholen is de winst in het eerste kwartaal van dit jaar afgenomen, vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. In hoeverre dit te maken heeft met de strenge vorstperiode, waardoor onder meer veel motorlessen uitvielen, is onbekend. Drie maanden geleden lag het aantal rijscholen met lagere opbrengst dan vorig jaar op 37 procent.

Bij twintig procent van de Bovag-leden is de winstgevendheid in het eerste kwartaal wél toegenomen, ten opzichte van een jaar geleden. In kwartaal vier van 2009 meldde  nog 23 procent hogere verdiensten dan een jaar eerder. 41 procent van de rijscholen heeft geen verandering gemerkt, eind vorig jaar lag dat cijfer op 40 procent.

Toch zien de Bovag rijscholen de toekomst weer zonniger tegemoet. Ondanks dat 39 procent een winstdaling te verwerken kreeg, verwacht slechts 28 procent dat dit in het huidige kwartaal weer het geval is. Terwijl 23 procent zelfs méér verwacht te verdienen dan vorig jaar, zo blijkt uit de peiling.

Bart Pals

BovagConjunctuurPeilingQ1_2010

Bron: Bovag Rijscholen

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bovag conjunctuurpeiling: minder winst voor rijscholen | RijschoolPro