contract

Vier tijdelijke contracten voor rijinstructeurs tot 27 jaar

contract

DEN HAAG – Werkgevers mogen sinds 9 juli jongeren tot 27 jaar vier keer een tijdelijk contract aanbieden. De wetswijziging is bedoeld om jongeren tijdens de huidige economische crisis langer aan het werk te houden.

Nu geldt nog dat na drie tijdelijke arbeidsovereenkomsten die telkens direct of binnen drie maanden na elkaar zijn afgesloten, de vierde tijdelijke arbeidsovereenkomst automatisch een vast dienstverband is. Dat wordt straks bij de vijfde tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Daarnaast geldt nu dat als tijdens het tweede of volgende tijdelijke contract de duur van 36 maanden wordt overschreden, dit contract automatisch in een vast contract verandert. Dit wordt straks na de duur van 48 maanden.

De maatregel is het gevolg van de economische crisis en geldt in principe tot 1 januari 2012. Als de economische crisis daarna nog aanhoudt, kan de maatregel worden verlengd tot uiterlijk 1 januari 2014.

De rijschoolbranche kent geen eigen cao met een bepaling over het aantal tijdelijke contracten. Dit betekent dat deze (tijdelijke) mogelijkheid om jongeren onder de 27 jaar vier keer een tijdelijk contract aan te bieden gewoon geldt omdat het uit de wet volgt.

Kijk hier voor meer informatie.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Vier tijdelijke contracten voor rijinstructeurs tot 27 jaar”

Bert de Weerd|06.08.10|13:14

Tijdelijk contract of vast contract maakt in de rijschoolbranche feitelijk geen verschil, er bestaat namelijk geen ontslagbescherming voor rijinstructeurs.

Dit komt door een regeling die bedoeld is voor leraren,die een wachtgeldregeling hebben.
Vreemd genoeg geld deze regeling ook voor rijinstructeurs waarvoor geen wachtgeldregeling is. Sterker nog, er is niet eens een CAO.

Leo|16.09.10|00:10

En laten we de mensen boven de 27 die zonder baan zitten die kans maar niet geven!

Bert de Weerd|16.09.10|10:06

Ja, dat is wel erg vreemd!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vier tijdelijke contracten voor rijinstructeurs tot 27 jaar | RijschoolPro
contract

Vier tijdelijke contracten voor rijinstructeurs tot 27 jaar

DEN HAAG – Werkgevers mogen sinds 9 juli jongeren tot 27 jaar vier keer een tijdelijk contract aanbieden. De wetswijziging is bedoeld om jongeren tijdens de huidige economische crisis langer aan het werk te houden.

Nu geldt nog dat na drie tijdelijke arbeidsovereenkomsten die telkens direct of binnen drie maanden na elkaar zijn afgesloten, de vierde tijdelijke arbeidsovereenkomst automatisch een vast dienstverband is. Dat wordt straks bij de vijfde tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Daarnaast geldt nu dat als tijdens het tweede of volgende tijdelijke contract de duur van 36 maanden wordt overschreden, dit contract automatisch in een vast contract verandert. Dit wordt straks na de duur van 48 maanden.

De maatregel is het gevolg van de economische crisis en geldt in principe tot 1 januari 2012. Als de economische crisis daarna nog aanhoudt, kan de maatregel worden verlengd tot uiterlijk 1 januari 2014.

De rijschoolbranche kent geen eigen cao met een bepaling over het aantal tijdelijke contracten. Dit betekent dat deze (tijdelijke) mogelijkheid om jongeren onder de 27 jaar vier keer een tijdelijk contract aan te bieden gewoon geldt omdat het uit de wet volgt.

Kijk hier voor meer informatie.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Vier tijdelijke contracten voor rijinstructeurs tot 27 jaar”

Bert de Weerd|06.08.10|13:14

Tijdelijk contract of vast contract maakt in de rijschoolbranche feitelijk geen verschil, er bestaat namelijk geen ontslagbescherming voor rijinstructeurs.

Dit komt door een regeling die bedoeld is voor leraren,die een wachtgeldregeling hebben.
Vreemd genoeg geld deze regeling ook voor rijinstructeurs waarvoor geen wachtgeldregeling is. Sterker nog, er is niet eens een CAO.

Leo|16.09.10|00:10

En laten we de mensen boven de 27 die zonder baan zitten die kans maar niet geven!

Bert de Weerd|16.09.10|10:06

Ja, dat is wel erg vreemd!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.