Seat, Ibiza, Ecomotive

Actie voor behoud belastingvoordelen zuinige lesauto’s

Seat, Ibiza, Ecomotive

AMSTERDAM –  Er is veel tumult ontstaan bij rijders van zuinige auto’s nu het ministerie van Financiën overweegt om de fiscale voordelen te beperken.

“Mensen hebben op verzoek van de overheid zuinige auto’s aangeschaft. En nu lijken ze ineens die voordelen kwijt te raken. Dat kan natuurlijk niet”, zegt Wouter van Embden van Stichting Autobelangen in de Telegraaf.

Hij pleit voor het behoud van de fiscale voordelen voor iedereen die een zuinig voertuig heeft gekocht of besteld. Om dat te bereiken biedt hij binnenkort een petitie aan de Tweede Kamer aan. De actie wordt ondersteund door branchevereniging Bovag.

Wegenbelasting
De zuinige auto lijkt ten onder te gaan aan zijn eigen succes. Inmiddels rijden meer dan 150.000 personen rond in fiscaal aantrekkelijke voertuigen zoals de Peugeot 107, Toyota Aygo, Citroen C1 en Fiat 500.

Volgens de Bovag is een op de vijf nieuwe auto’s tegenwoordig een belastingvrij model. Sinds begin dit jaar hoeft de automobilist bijna geen belasting te betalen voor zeer zuinige auto’s en ook de bijtelling is lager.

Diesel
Sinds de zomer zijn daar belastingvrije dieselauto’s bij gekomen, zoals de Volkswagen Polo BlueMotion en de Seat Ibizia Ecomotive. Bij deze auto’s is het fiscale voordeel nog groter omdat de eigenaar, dus ook de rijschoolhouder, niet de hoge wegenbelasting hoeft te betalen, hetgeen €1000 per jaar kan schelen.

Het enorme succes betekent echter een uitholling van de schatkist. Het ministerie van Financiën becijferde vorig jaar dat de regeling de regering wel eens €34 miljoen zou kunnen kosten.

Uit vertrouwelijke mails van ambtenaren van Financiën blijkt dat de kans bestaat dat de bezitters van zuinige auto’s straks toch wegenbelasting moeten gaan betalen, meldt de Telegraaf. Alhoewel ze erbij zeggen dat de keuze voor deze maatregel natuurlijk aan het nieuwe kabinet is.

Teken hier de petitie

Lees ook: Regeling belastingvrije lesauto’s zoals BlueMotion wankelt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Actie voor behoud belastingvoordelen zuinige lesauto’s”

verkeersschool Rob en Nel|18.08.10|09:59

Hoe kunnen we de politiek nog vertrouwen.
Het is echt te gek dat je als kleine ondernemer investeringen doet en daar goed over nagedacht hebt of het allemaal haalbaar is op grond van maatregelen die de politiek stelt.
Op het moment dat je de investering gedaan hebt, is de politiek al weer bezig om de maatregel van de belastingvrije lesauto al weer terug te draaien omdat ze niet nagedacht hebben wat de consequenties daarvan zijn.
Als wij gelijk aan de politiek zouden handelen waren we allang failliet.
Graag zou ik willen dat ze hierover hun verantwoordelijkheid naar ons gaan nemen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Actie voor behoud belastingvoordelen zuinige lesauto’s | RijschoolPro
Seat, Ibiza, Ecomotive

Actie voor behoud belastingvoordelen zuinige lesauto’s

AMSTERDAM –  Er is veel tumult ontstaan bij rijders van zuinige auto’s nu het ministerie van Financiën overweegt om de fiscale voordelen te beperken.

“Mensen hebben op verzoek van de overheid zuinige auto’s aangeschaft. En nu lijken ze ineens die voordelen kwijt te raken. Dat kan natuurlijk niet”, zegt Wouter van Embden van Stichting Autobelangen in de Telegraaf.

Hij pleit voor het behoud van de fiscale voordelen voor iedereen die een zuinig voertuig heeft gekocht of besteld. Om dat te bereiken biedt hij binnenkort een petitie aan de Tweede Kamer aan. De actie wordt ondersteund door branchevereniging Bovag.

Wegenbelasting
De zuinige auto lijkt ten onder te gaan aan zijn eigen succes. Inmiddels rijden meer dan 150.000 personen rond in fiscaal aantrekkelijke voertuigen zoals de Peugeot 107, Toyota Aygo, Citroen C1 en Fiat 500.

Volgens de Bovag is een op de vijf nieuwe auto’s tegenwoordig een belastingvrij model. Sinds begin dit jaar hoeft de automobilist bijna geen belasting te betalen voor zeer zuinige auto’s en ook de bijtelling is lager.

Diesel
Sinds de zomer zijn daar belastingvrije dieselauto’s bij gekomen, zoals de Volkswagen Polo BlueMotion en de Seat Ibizia Ecomotive. Bij deze auto’s is het fiscale voordeel nog groter omdat de eigenaar, dus ook de rijschoolhouder, niet de hoge wegenbelasting hoeft te betalen, hetgeen €1000 per jaar kan schelen.

Het enorme succes betekent echter een uitholling van de schatkist. Het ministerie van Financiën becijferde vorig jaar dat de regeling de regering wel eens €34 miljoen zou kunnen kosten.

Uit vertrouwelijke mails van ambtenaren van Financiën blijkt dat de kans bestaat dat de bezitters van zuinige auto’s straks toch wegenbelasting moeten gaan betalen, meldt de Telegraaf. Alhoewel ze erbij zeggen dat de keuze voor deze maatregel natuurlijk aan het nieuwe kabinet is.

Teken hier de petitie

Lees ook: Regeling belastingvrije lesauto’s zoals BlueMotion wankelt

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Actie voor behoud belastingvoordelen zuinige lesauto’s”

verkeersschool Rob en Nel|18.08.10|09:59

Hoe kunnen we de politiek nog vertrouwen.
Het is echt te gek dat je als kleine ondernemer investeringen doet en daar goed over nagedacht hebt of het allemaal haalbaar is op grond van maatregelen die de politiek stelt.
Op het moment dat je de investering gedaan hebt, is de politiek al weer bezig om de maatregel van de belastingvrije lesauto al weer terug te draaien omdat ze niet nagedacht hebben wat de consequenties daarvan zijn.
Als wij gelijk aan de politiek zouden handelen waren we allang failliet.
Graag zou ik willen dat ze hierover hun verantwoordelijkheid naar ons gaan nemen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.