Bovag, belastingvrije lesauto, Volkswagen, Polo BlueMotion

Bovag eist duidelijkheid overheid regels belastingvrije auto

BUNNIK – De komende weken trekt Bovag samen met Stichting Autobelangen het land in om steun te verwerven tegen het ‘hap-snap’ beleid van de overheid. Directe aanleiding is het dreigende einde van de mrb-vrijstelling voor zuinige auto’s, zoals de Volkswagen Polo BlueMotion.

Doel van de actie is om de politiek te bewegen voortaan fiscale maatregelen tijdig aan te kondigen en met een minimale looptijd van vier jaar, zodat iedereen voor een acceptabele periode weet waar hij aan toe is bij aanschaf van een nieuwe auto.

De looptijd van een belastingmaatregel is  nu soms minder dan twee jaar en dat is onwerkbaar voor autobezitters, maar ook voor autobedrijven, importeurs, fabrikanten, leasebedrijven en het bedrijfsleven. Op basis van steeds veranderende belastingregels is het immers lastig calculeren en budgetteren, zo zegt de belangenorganisatie.

Bovag staat deze week met haar eigen gouden koets – drie uitvoeringen van mrb-vrijgestelde modellen – om handtekeningen en steun te vergaren. Mensen kunnen hun boodschap voor de politiek kwijt op een van de auto’s. Onder meer Alkmaar, Utrecht, Leeuwarden, Zwolle, Arnhem en Eindhoven worden bezocht.

De tweede dinsdag van september gaan Bovag en Stichting Autobelangen naar Den Haag om de oproep over te brengen aan de politiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Bovag eist duidelijkheid overheid regels belastingvrije auto”

r de graaf|09.09.10|17:26

eerst worden we lekker gemaakt met de sloopregeling waar veel addertjes bij zaten, nu de schone belastingvrije auto die straks niet meer belasting vrij is, we worden zoals gewoonlijk weer genaaid in dit land. ipv dat er voor schonere auto’s een goedkopere wegenbelasting komt ipv belasting vrij dan komt er toch nog geld binnen voor de wegen en word het aanschaffen van een nieuwere auto ook nog gestimuleerd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.