Google, website, rijschool

Deel 2: Tips om uw rijschool hoger te laten scoren in Google

Het zoeken van een rijschool gaat tegenwoordig niet meer via de Telefoongids, maar via zoekmachine Google. Daarom is het belangrijk om een goede website te hebben die hoog scoort in Google. Maar hoe werkt dat? Deze week deel 2 met Tips om hoger te scoren in Google: domeinnamen.

Domeinnaam

Als je gevonden wilt worden op ‘rijschool Amsterdam’, dan is de domeinnaam ‘www.rijschoolamsterdam.nl’ het beste. Immers, Google denkt dat als het keyword in je domeinnaam staat, dan zal het wel van wezenlijk belang zijn voor je website.

Vaak zie je dan ook bij de eerste tien Googleresultaten domeinen staan die de keywords bevatten waarop je gezocht hebt. Heb je al een website die je focuskeywords niet bevat? Niet getreurd, het is maar één van de vele factoren. Bovendien kun je er in het verdere webadres nog wel mee scoren. Zeg maar ‘de tekst achter de .nl/.

URL

De term URL staat voor Uniform Resource Locator, ofwel unieke bestandslocatie. Een voorbeeld van een URL is http://nl.wikipedia.org/wiki/URL. Het is als het ware het adres voor je specifieke webpagina’s.

Als je focus zoekwoorden in je URL worden genoemd, dan helpt dat voor je vindbaarheid op die zoekwoorden in Google. Verwacht je dat een leerling gaat zoeken op ‘prijs rijles rijschool Amsterdam’, dan is een URL als http://www.rijschoolamsterdam.nl/prijsrijles veel beter dan http://www.rijschoolamsterdam.nl/1234-gha.php .

Ook hier geldt weer dat goede cms-software je hier mee helpt. URL’s worden dan bijvoorbeeld aangemaakt door de naam van de titel automatisch in de URL te verwerken.

Heb je al een website die heet www.vsjansen.nl en je wilt gevonden worden op ‘rijschool Utrecht’. Maak dan een subpagina aan met de URL: www.vsjansen.nl/rijschoolutrecht. Hierin zet je bijvoorbeeld informatie over je vestiging in Utrecht.

Lees volgende week deel 3: Tips om uw Google Ranking te verbeteren

Lees ook: Verbeter de Google Ranking van uw website op internet
Lees ook: Scoor beter in Google met uw rijschool: Google Analytics

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.