Google, Places, rijschool

Zet uw rijschool op Google Places en sta meteen bovenaan

Zet uw rijschool op Google Places en sta eigenlijk direct – gratis – bovenaan in Google. Met Google Places kunt u het bedrijfsprofiel invullen waardoor u in Google Maps wordt opgenomen.

In het profiel kan meteen de volgende informatie opgenomen worden: naam rijschool, telefoonnummer, (email)adres, beschrijving, lesprijs, website, slagingspercentage, foto’s, video’s, verzorgingsgebied.

Google Maps

Door het optimaliseren van uw bedrijfsnaam in Google Maps heeft dit een nog groter effect op Google zoekresultaten. Mensen gebruiken niet alleen Google Maps maar ook gewoon Google om bedrijven te vinden. Daarom gebruikt Google de bedrijfslocaties uit Google Maps om deze resultaten te laten zien. Deze resultaten komen boven de normale zoekresultaten te staan.

Bijvoorbeeld: Suzanne uit Nijmegen zoekt een rijschool in de buurt om haar rijbewijs bij te halen. In Google zoekt zij naar “rijschool Nijmegen” en krijgt ze een lijst terug met resultaten waar rijles kan volgen. Doordat zij de term rijschool heeft gebruikt krijgt Yvonne enkele resultaten met “rijschool” in hun bedrijfsnaam dikgedrukt.

Resultaten

Google geeft direct zeven resultaten terug met rijscholen in Nijmegen. Yvonne kan ook nog kiezen voor “Meer resultaten in de buurt van Nijmegen”. Op deze manier worden alle rijscholen weergegeven en kan ze snel de informatie bekijken en haar keuze maken.

Wat moet u doen?

  • Ga naar het Google bedrijvencentrum / Google Places.
  • Maak een nieuwe account aan of claim uw reeds vermelde rijschool.
  • Vul uw bedrijfsgegevens zo accuraat mogelijk in, inclusief bedrijfsomschrijving, vestigingen etc. Tip: gebruik in uw bedrijfsomschrijving bij voorkeur de zoektermen rijschool, rijles, rijbewijs, rijinstructeur.
  • Verifieer uw aanmelding via SMS of per post

Bart Pals
Lees ook: Deel 3: Scoor beter in Google met uw rijschool: Google Analytics
Lees ook: Deel 2: Tips om uw rijschool hoger te laten scoren in Google
Lees ook: Verbeter de Google Ranking van uw website op internet
Lees ook: Extra leerlingen met goede ‘landing-pages’ op uw website

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Zet uw rijschool op Google Places en sta meteen bovenaan”

Adriaan|18.09.10|21:09

Goed artikel. De link naar Google places is: http://www.google.com/local/add/businessCenter

Rijschool Lesnu|07.10.12|15:05

Goede artikels. Heb gebruik gemaakt van alle tips

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.