Wolf Trainingen, rijschool, rijinstructeur, Het Nieuwe Rijden, Ecomobiel

Wolf Trainingen leert besparen op de Ecomobiel Beurs

Elektrische of hybride auto’s en rijscholen hebben voorlopig nog weinig met elkaar van doen, onder meer vanwege het ontbreken van een versnellingsbak. Toch dragen ook rijscholen hun steentje bij aan een beter milieu, zo bleek tijdens de Ecomobiel Beurs in Rotterdam. Bijvoorbeld via trainingen aan bestaande rijbewijsbezitters.

“Wanneer automobilisten onze training hebben gevolgd, kunnen ze zo’n 7 procent brandstof besparen”, legt Annelien Gijzen van Wolf Trainingen uit. “Zo kan heel eenvoudig het milieu verbeterd worden.”

Rijles

Tijdens de Ecomobiel Beurs konden bezoekers een training van een half uur volgen bij twee docenten van Wolf Trainingen. Zij gaven tips over Het Nieuwe Rijden en het rijgedrag. Milieuvriendelijk rijden bestaat immers ook uit sociaal weggedrag.

“Vroeger hebben veel automobilisten geleerd om bijvoorbeeld te vroeg te ontkoppelen bij het naderen van een verkeerslicht. Hierdoor gaat kostbare energie verloren”, vertelt Wolf-coördinator bedrijfstraining Erik van Leerzem. “Dat soort zaken proberen we af te leren. Zo kan er eenvoudig brandstof bespaard worden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.”

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.