bovemij

Bovag-dochter Bovemij boekt 26,5 miljoen euro winst

De Bovemij Verzekeringsgroep heeft het afgelopen jaar 26,5 miljoen euro winst geboekt. Dat is 0,8 miljoen minder dan in 2010. Wel zijn de premieomzet gestegen en de uitgekeerde schadelast verminderd. Door een toename van het eigen vermogen met 13,5 miljoen werd de solvabiliteitspositie verder versterkt (2,7 x de minimale eis), zo blijkt uit het jaarverslag. Bovemij is onderdeel van brancheorganisatie Bovag.

“2011 is voor de Bovemij Verzekeringsgroep een prima jaar geweest. In opnieuw een jaar van economische crisis, zijn we er toch in geslaagd onze doelstellingen te behalen. We kunnen spreken van een gezonde groei en een goed rendement”, meldt de Raad van Bestuur.

Bovag

“Samen met Bovag en haar leden heeft de Bovemij Verzekeringsgroep een verdere uitbouw gerealiseerd van haar dienstverlening aan de branche. De schadestroomsturing naar Bovag-bedrijven is opnieuw toegenomen, er is een start gemaakt met de inrichting van een Bovag Vitaliteitsloket ten behoeve van werkgevers en werknemers.”

“Door op intensieve wijze samen te werken met Bovag en haar leden slagen we erin een steeds groter deel van de geldstromen, die samenhangen met financiële dienstverlening, bij Bovag-leden terecht te laten”, meldt de Raad van Bestuur.

Premie

In 2011 is de premieomzet van de Bovemij Verzekeringsgroep gestegen tot € 265,7 miljoen. De premiegroei van meer dan € 5 miljoen is voornamelijk voortgekomen uit de verkoop van auto- en fietsverzekeringen via Bovag-bedrijven, werknemersverzekeringen en volmachten. De omzet in het directe zakelijke kanaal, onder andere garageverzekeringen en wagenparken, stabiliseerde in 2011.

De bruto schadelast is in 2011 (65,6%) lager dan in 2010 (66,7%). Evenals vorig jaar was er sprake van een lage frequentie van grote brand-, hagel- en letselschaden. Wel was sprake van een beperkt aantal zeer forse schaden (met name hagelschaden).

Winst

Het resultaat van de Bovemij Verzekeringsgroep voor belastingen over 2011 bedraagt € 26,5 miljoen (2010: € 27,3 miljoen). Het resultaat voor belastingen bestaat uit het beleggingsresultaat en het technisch resultaat. Het technisch resultaat steeg in 2011 tot € 12,2 miljoen (2010: € 9,3 miljoen). Het beleggingsresultaat over 2011 bedroeg € 15,1 miljoen (2010: € 17,7 miljoen).

Het balanstotaal is gestegen met 9,9% ten opzichte van 2010 (van € 367,6 miljoen naar € 404,5 miljoen). Deze stijging is vooral veroorzaakt door de stijging van de technische voorzieningen.

Eigen vermogen

In 2010 en 2011 is het herverzekeringsprogramma deels afgebouwd, waardoor de Bovemij Verzekeringsgroep een groter deel van de premie voor eigen rekening en risico neemt. Door een toename van het eigen vermogen met € 13,5 miljoen, werd de solvabiliteitspositie verder versterkt tot 2,7 keer de vereiste solvabiliteit (2010: 2,4).

“In 2012 liggen onze prioriteiten bij de verkoop van consumentenverzekeringen via het Bovag-netwerk, de inrichting van het Bovag Vitaliteitsloket en de groei van de portefeuille werknemersverzekeringen. Ook werken we aan de inrichting van een juridisch dienstverleningsloket voor de branche en zijn we gestart met een onderzoek naar de oprichting van een eigen financieringsmaatschappij”, kondigt de Raad van Bestuur aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Bovag-dochter Bovemij boekt 26,5 miljoen euro winst”

Jan|14.06.12|22:48

Nou dan kunnen de premies flink omlaag!!!!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.