rijles, rijschool, rijinstructeur, WRM

Theoretische WRM-bijscholing ook op zondag bij Alessie

Om met name kleine rijscholen tegemoet te komen gaat Alessie Masterclasses de theoretische WRM-bijscholing voor rijinstructeurs ook op zondag aanbieden op verschillende locaties in Nederland.

Directeur Maurice Alessie verwacht daarmee in een behoefte te voorzien. “WRM wordt toch al ervaren als een belasting. We merken dat scholing op een dag door de week gezien wordt als een aanslag op de agenda en de omzet. Op deze manier hoeven rijschoolhouders geen leerlingen af te zeggen.”

Flexibel

Het is nog te vroeg om te kunnen beoordelen of de zondagcursus aanslaat, want Alessie heeft het initiatief nog maar heel recent aangekondigd. Het regelen van bijscholing op zondagen was niet zo ingewikkeld, vertelt Alessie. “Ik ben klein en daardoor flexibel.”

Naast Alessie zijn er nog drie andere docenten actief bij het opleidingsinstituut in Tilburg, maar de directeur verwacht dat hij de zondagcursussen in eerste instantie zelf gaat geven. Dat is voor hem zeker geen straf. “We maken er natuurlijk een leuke dag van.”

Auteur: Yvonne Ton

6 reacties op “Theoretische WRM-bijscholing ook op zondag bij Alessie”

berry|06.06.12|08:18

Erg prettig te weten dat er ook mensen zijn die mee denken aan de zzp,er .
Een nieuwe collega van mij heeft de opleiding gevolgt bij Alessie en was zeer tevreden over de manier van lesgeven en individuele begeleiding.

Sabor|06.06.12|20:59

Welke locaties gaan dit worden? Wat gaat het kosten? Ik ben wel geintresseerd.

Els|08.06.12|01:25

Kom op Berry en Sabor!! instructeurs moeten nu 60 tot 70 uur per week in de auto lessen om een beetje brood te kunnen verdienen! Dan nog de administratie en planning en zit je zo maar aan gemiddeld 80 uur per week!!
BLIJ zijn dat je op zondag nog een WRM-bijscholing kan doen is echt belachelijk dat instructeurs dit tegenjuichen!! Hanteer gewoon een normaal uurtarief van tussen de 45 en 55 euro dan kan je gewoon overdag en door de weeks de cursussen volgen

John|08.06.12|21:56

@ Els,

Wat een ander voor uurtarief hanteert is natuurlijk zijn/haar zaak.
Volgens mij vergeet je een groep rijscholen hier. Wat te denken van de “part-time” rijscholen. Dus diegenen die een rijschool hebben naast een part-time baan. Ik heb ooit een scholing gevolgd die ook door Maurice Alessie werd gegeven. Toen werkte hij nog voor Compact opleidingen en gaven ze de cursus “het nieuwe rijexamen”op zondag. Veel part-timers kwamen hier. Anders moesten ze bij de baas een snipperdag nemen.

Sabor|08.06.12|22:18

Hey els, jij weet zeker niet wat het allemaal kost, een gezin en 2 opgroeiende kinderen. Heerlijk toch 60 uur per week werken. Komt er tenminste wat geld binnen. Moeten toch denken aan onze oude dag ha ha. O ja, zondag is gewoon een werkdag, we leven in 2012. En ik draag geen zwarte sokken. En wie zegt dat ik niet een gewoon uurtarief vraag.

donna|23.06.12|21:05

zou IBKI op zondag ook de aanwezigheidscontrole gaan uitvoeren???? ik denk het niet Misschien leest dhr schouten wel mee en is het een idee
zo kom je makkelijk aan je punten voor je bevoegdheid te houden, aanmelden tekenen en betalen klaar is kees
Het maakt ook niet uit want die bijscholingen stellen toch niks voor maar overtuig daar de instanties maar eens mee

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Theoretische WRM-bijscholing ook op zondag bij Alessie | RijschoolPro
rijles, rijschool, rijinstructeur, WRM

Theoretische WRM-bijscholing ook op zondag bij Alessie

Om met name kleine rijscholen tegemoet te komen gaat Alessie Masterclasses de theoretische WRM-bijscholing voor rijinstructeurs ook op zondag aanbieden op verschillende locaties in Nederland.

Directeur Maurice Alessie verwacht daarmee in een behoefte te voorzien. “WRM wordt toch al ervaren als een belasting. We merken dat scholing op een dag door de week gezien wordt als een aanslag op de agenda en de omzet. Op deze manier hoeven rijschoolhouders geen leerlingen af te zeggen.”

Flexibel

Het is nog te vroeg om te kunnen beoordelen of de zondagcursus aanslaat, want Alessie heeft het initiatief nog maar heel recent aangekondigd. Het regelen van bijscholing op zondagen was niet zo ingewikkeld, vertelt Alessie. “Ik ben klein en daardoor flexibel.”

Naast Alessie zijn er nog drie andere docenten actief bij het opleidingsinstituut in Tilburg, maar de directeur verwacht dat hij de zondagcursussen in eerste instantie zelf gaat geven. Dat is voor hem zeker geen straf. “We maken er natuurlijk een leuke dag van.”

Auteur: Yvonne Ton

6 reacties op “Theoretische WRM-bijscholing ook op zondag bij Alessie”

berry|06.06.12|08:18

Erg prettig te weten dat er ook mensen zijn die mee denken aan de zzp,er .
Een nieuwe collega van mij heeft de opleiding gevolgt bij Alessie en was zeer tevreden over de manier van lesgeven en individuele begeleiding.

Sabor|06.06.12|20:59

Welke locaties gaan dit worden? Wat gaat het kosten? Ik ben wel geintresseerd.

Els|08.06.12|01:25

Kom op Berry en Sabor!! instructeurs moeten nu 60 tot 70 uur per week in de auto lessen om een beetje brood te kunnen verdienen! Dan nog de administratie en planning en zit je zo maar aan gemiddeld 80 uur per week!!
BLIJ zijn dat je op zondag nog een WRM-bijscholing kan doen is echt belachelijk dat instructeurs dit tegenjuichen!! Hanteer gewoon een normaal uurtarief van tussen de 45 en 55 euro dan kan je gewoon overdag en door de weeks de cursussen volgen

John|08.06.12|21:56

@ Els,

Wat een ander voor uurtarief hanteert is natuurlijk zijn/haar zaak.
Volgens mij vergeet je een groep rijscholen hier. Wat te denken van de “part-time” rijscholen. Dus diegenen die een rijschool hebben naast een part-time baan. Ik heb ooit een scholing gevolgd die ook door Maurice Alessie werd gegeven. Toen werkte hij nog voor Compact opleidingen en gaven ze de cursus “het nieuwe rijexamen”op zondag. Veel part-timers kwamen hier. Anders moesten ze bij de baas een snipperdag nemen.

Sabor|08.06.12|22:18

Hey els, jij weet zeker niet wat het allemaal kost, een gezin en 2 opgroeiende kinderen. Heerlijk toch 60 uur per week werken. Komt er tenminste wat geld binnen. Moeten toch denken aan onze oude dag ha ha. O ja, zondag is gewoon een werkdag, we leven in 2012. En ik draag geen zwarte sokken. En wie zegt dat ik niet een gewoon uurtarief vraag.

donna|23.06.12|21:05

zou IBKI op zondag ook de aanwezigheidscontrole gaan uitvoeren???? ik denk het niet Misschien leest dhr schouten wel mee en is het een idee
zo kom je makkelijk aan je punten voor je bevoegdheid te houden, aanmelden tekenen en betalen klaar is kees
Het maakt ook niet uit want die bijscholingen stellen toch niks voor maar overtuig daar de instanties maar eens mee

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.