failliet

Rijschool Koos van der Bilt uit Rotterdam is failliet verklaard

De Rotterdamse rijschool Koos van der Bilt is failliet verklaard. De rechtbank in Rotterdam heeft een curator aangesteld. Totdat duidelijk is wat er met het bedrijf gebeurt, zullen de rijlessen voorlopig gewoon doorgang vinden. Verkeersschool Koos van der Bilt is een van de grote (transport)rijscholen in Rotterdam.

Het faillissement zit nu in een bevriezingsperiode. Hierbij draait de onderneming gewoon door, om zo geldschieters of een eventuele overnamekandidaat te kunnen vinden. Omdat het hier een Bovag-rijschool betreft, zal indien nodig het BGF-garantiefonds in werking kunnen treden voor gedupeerde leerlingen bij de categorie B.

Rijscholen

De curator was donderdagochtend nog niet bereikbaar om toelichting te geven op de reden van het faillissement. Het is algemeen bekend dat C- en D-rijscholen in zwaar weer zitten. Ook hebben B-rijscholen in de regio Rotterdam met forse concurrentie te maken, wat voor enorme prijserosie zorgt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Rijschool Koos van der Bilt uit Rotterdam is failliet verklaard”

Autorijschool Bert|18.10.12|11:44

Helaas wordt er in het artikel niet op ingegaan hoe het met de loondoorbetaling van de werknemers zit!
Maar wat niet is, kan nog komen ;)

Bart Pals|18.10.12|12:36

@Bert: dat weten we ook nog niet. Maar mocht een failliet bedrijf daartoe niet meer in staat zijn, dan neemt het UWV dat normaal gesproken over.

Annelies de Sain|19.12.12|09:17

Helaas wordt er in het artikel ook niet gesproken over achterna zittenvan ex leerlingen die zogenaamd een paar lessen niet betaald zouden hebben!
Nadat er al tweemaal vanuit de leerling bewijsstukken zijn overhandigt, wordt ze nu door een incasso bureau benaderd dat ze per direct 155 euro over moet maken!
Grrr die rijschool heeft/had zijn boekhouding totaal niet op orde.
KASSA waardig dit soort zaken. Ook w.b.hoe Mirus (incassobureau) dit afhandelt. Werkelijk schandalig!

Rijschool Rotterdam|09.05.13|02:22

nee hoor , wanneer je failliet bent, moeten werkenmers weliswaar als preferente schuldeisers betaal worden , maar als het geld er niet is, dan is het er niet en heb je pech! jammer maar dat is de keihardde werkelijkheid in NL.

Groet,
jack
http://www.rijschoolrotterdam.nu

Rijschool Rotterdam|09.05.13|02:23

google eens maar op failissment recht dan kom je er genoeg over te weten!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.