Alcoholslot

Rechter stelt beroepschauffeur in gelijk over alcoholslot

Een rechter heeft een beroepschauffeur voor het eerst in het gelijk gesteld in een zaak over het alcoholslot. Het CBR had de man een alcoholslot gegeven, omdat hij onder invloed van alcohol in zijn privé-auto reed. Daardoor kon hij zijn beroep niet meer uitvoeren en liep inkomsten mis. De rechter in Haarlem vond dit te ver gaan liet het alcoholslot verwijderen, zo meldt de NOS.

De rechtbank wijst daarnaast op een ongelijkheid in de wet die het voor taxichauffeurs en koeriers met een alcoholslot mogelijk maakt om wel te blijven rijden. Dat komt doordat het alcoholslot alleen wordt gegeven bij voertuigen waarin met een rijbewijs B mag worden gereden.

Alcoholslot

Het alcoholslot kan wel in taxi’s en koeriersauto’s worden ingebouwd. Bij voertuigen waarvoor een groot rijbewijs is vereist, gebeurt dat niet. Mogelijk gaan nu veel chauffeurs hun straf aan proberen te vechten.

Er zijn al honderden soortgelijke rechtszaken gevoerd door chauffeurs, maar telkens stelde de rechtbank het CBR in het gelijk. Veel beroepschauffeurs raakten daardoor hun baan kwijt.

Hoger beroep

Het CBR, dat de wet uitvoert in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Rechter stelt beroepschauffeur in gelijk over alcoholslot”

Johan Timmer|31.12.12|18:40

Volgens mij is dit de omgekeerde wereld. Het alcoholslot krijg je toch niet voor niks. Als je nou gewoon niet drinkt als je moet rijden, heb je toch ook geen last van een alcoholslot.

Hugo Mentink|03.01.13|11:32

Inderdaad Johan, wat helemaal scheef zit in vergelijking met dit verhaal is dat een rijinstructeur, bij het niet halen van het praktijkonderdeel voor verlenging van zijn instructiebevoegdheid, wel zijn baan kwijt is…..

Youran van Ark|03.01.13|18:52

Zelfs op dit artikel reageren met opmerkingen over de WRM!?
Kom op jongens, laat je niet zo kennen zeg.

Hugo Mentink|03.01.13|21:17

Sorry Youran wanneer het als retoriek is overgekomen. Ik was namelijk helemaal niet van plan om dit als platform te gebruiken om weer een protest te starten m.b.t. de WRM. Ik ben zelf opgeleid volgens de nieuwe WRM. Maar je moet toch toegeven dat als je dit er zo over nadenkt het toch behoorlijk krom in elkaar steekt!?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rechter stelt beroepschauffeur in gelijk over alcoholslot | RijschoolPro
Alcoholslot

Rechter stelt beroepschauffeur in gelijk over alcoholslot

Een rechter heeft een beroepschauffeur voor het eerst in het gelijk gesteld in een zaak over het alcoholslot. Het CBR had de man een alcoholslot gegeven, omdat hij onder invloed van alcohol in zijn privé-auto reed. Daardoor kon hij zijn beroep niet meer uitvoeren en liep inkomsten mis. De rechter in Haarlem vond dit te ver gaan liet het alcoholslot verwijderen, zo meldt de NOS.

De rechtbank wijst daarnaast op een ongelijkheid in de wet die het voor taxichauffeurs en koeriers met een alcoholslot mogelijk maakt om wel te blijven rijden. Dat komt doordat het alcoholslot alleen wordt gegeven bij voertuigen waarin met een rijbewijs B mag worden gereden.

Alcoholslot

Het alcoholslot kan wel in taxi’s en koeriersauto’s worden ingebouwd. Bij voertuigen waarvoor een groot rijbewijs is vereist, gebeurt dat niet. Mogelijk gaan nu veel chauffeurs hun straf aan proberen te vechten.

Er zijn al honderden soortgelijke rechtszaken gevoerd door chauffeurs, maar telkens stelde de rechtbank het CBR in het gelijk. Veel beroepschauffeurs raakten daardoor hun baan kwijt.

Hoger beroep

Het CBR, dat de wet uitvoert in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Rechter stelt beroepschauffeur in gelijk over alcoholslot”

Johan Timmer|31.12.12|18:40

Volgens mij is dit de omgekeerde wereld. Het alcoholslot krijg je toch niet voor niks. Als je nou gewoon niet drinkt als je moet rijden, heb je toch ook geen last van een alcoholslot.

Hugo Mentink|03.01.13|11:32

Inderdaad Johan, wat helemaal scheef zit in vergelijking met dit verhaal is dat een rijinstructeur, bij het niet halen van het praktijkonderdeel voor verlenging van zijn instructiebevoegdheid, wel zijn baan kwijt is…..

Youran van Ark|03.01.13|18:52

Zelfs op dit artikel reageren met opmerkingen over de WRM!?
Kom op jongens, laat je niet zo kennen zeg.

Hugo Mentink|03.01.13|21:17

Sorry Youran wanneer het als retoriek is overgekomen. Ik was namelijk helemaal niet van plan om dit als platform te gebruiken om weer een protest te starten m.b.t. de WRM. Ik ben zelf opgeleid volgens de nieuwe WRM. Maar je moet toch toegeven dat als je dit er zo over nadenkt het toch behoorlijk krom in elkaar steekt!?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.