anwb, vlag, media

Franchise-vestiging ANWB Rijscholen in Utrecht is failliet

anwb, vlag, media

De franchise-vestiging van ANWB Rijopleiding in Utrecht is failliet verklaard. Het hoofdkantoor heeft tijdelijk de bedrijfsvoering overgenomen. “De leerlingen kunnen hun normale lesprogramma voortzetten”, zegt woordvoerder Markus van Tol van de ANWB. Wat de oorzaak van het faillissement is, kan hij niet zeggen.

“Wij betreuren het faillissement van de franchisenemer”, vertelt Van Tol. “Hij is echter zelf verantwoordelijk voor zijn eigen activiteiten. Dat valt buiten onze invloedssfeer.”

Curator

Tot curator is benoemd mr. S.V. Hardonk van CMS Derks Star Busmann N.V.. Hij heeft, ondanks diverse verzoeken, nog geen contact opgenomen met VerkeersPro.nl om commentaar op de kwestie te geven.

Naar verluidt is het faillissement aangevraagd omdat de huur van het bedrijfspand aan de Franciscusdreef in Utrecht niet meer opgebracht kon worden. Er zou nog een rekening van 32.000 euro open staan. De verhuurder eiste een directe betaling van 6.000 euro en had beslag laten leggen op een rekening.

Rechtspersoon

De failliette rechtspersoon waar de franchisevestiging van ANWB Rijopleiding Regio Utrecht onder viel is Ledi BV. Het faillissement is op 19 november uitgesproken door de rechtbank.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Franchise-vestiging ANWB Rijscholen in Utrecht is failliet”

Gertjan Fokkinga|28.11.13|13:15

Hoe was dat ook al weer met de ANWB.
Een marktaandeel van 10% halen…..nou ik denk het niet.
Niet in deze tijd…niet met deze bedrijfsvoering….en niet met deze kwaliteit van lessen.
En dan doet een failissement ook geen goed…..
Ik zou zeggen….zet ‘m op ANWB

Pieter van Rosse|28.11.13|15:06

het siert de ANWB wel dat de leerling er niet de dupe van wordt.

Roland Roland|09.01.14|06:09

Is dit niet de ondernemer Leen van LEdi bv. Uit Lexmond die het een paar jaar geleden verdomde de salarissen uit te betalen na zijn veel te duur verbouwde nieuwe bedrijfspand met veel te groot huis voor zoontje lief????

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.