Koning opent gerenoveerd Bovag-kantoor in Bunnik

Koning Willem Alexander reist op 21 januari naar Bunnik om daar het vernieuwde Bovag-kantoor te openen. Het huidige onderkomen van de branchevereniging, vlakbij de A12, was aan vervanging toe. Bovag heeft gekozen voor een duurzame renovatie, waardoor het kantoor beschikt over een energielabel A.

Het gebouw is al in gebruik genomen, maar nog niet officieel geopend. De officiële openingshandeling wordt dus verricht door de, iets minder dan een jaar geleden, ingehuldigde koning.

Rijswijk

Naast het Nederlandse staatshoofd is ook de Utrechtse commissaris van de koning Willibrord van Beek bij de opening aanwezig. Tevens is de burgemeester van gemeente Bunnik, Hans Martijn Ostendorp, aanwezig bij de officiële gelegenheid.

Zo’n 25 jaar geleden verhuisde de belangenclub naar het kantoor in Bunnik. Daarvoor was Bovag gevestigd in Rijswijk. Destijds opende Prins Bernhard, de opa van de huidige koning, het gebouw. Het pand was echter door de jaren heen verouderd en aan vervanging toe. Tijdens de renovatiewerkzaamheden opereerde Bovag tijdelijk vanuit een ander gebouw op hetzelfde bedrijventerrein.

Mobiliteitssector

Bovag is een belangenvereniging voor diverse bedrijfstakken in de mobiliteitssector. Het heeft, naast een bedrijfsonderdeel voor rijscholen, afdelingen die zich bezighouden met onder meer gemotoriseerde voertuigen, autowassen, autoverhuur en tankstations. Binnen al deze bedrijfstakken tezamen heeft de belangenclub zo’n tienduizend leden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van RijschoolPro.nl en de vaste redacteur van vakblad TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.