Verkeersschool Nederveen start als franchisegever B-opleiding

Verkeersschool Nederveen uit Hardinxveld-Giessendam is een franchise-organisatie voor de B-rijopleidingen gestart. Sinds 1 januari werken vijf ondernemers via een franchise-formule voor het bedrijf. De andere rijopleidingen die de verkeersschool verzorgt, vallen sinds die tijd onder ‘Nederveen Opleidingen en Trainingen’. Dat laat directeur Ferdy van Well desgevraagd weten.

“We waren al een tijdje bezig om onze verkeersschool anders in te richten”, aldus Van Well. “Maar sinds begin dit jaar hebben we onze naam officieel veranderd en is een tak van ons bedrijf op franchise-basis verdergegaan onder de naam Nederveen BV.”

Rijopleiding

Van Well reageert hiermee op geruchten binnen de rijschoolbranche dat de verkeersschool failliet zou zijn gegaan. “Heel jammer en vervelend dat dat verhaal de ronde doet. Want dat is hier absoluut niet aan de hand. We hebben de zaak alleen wat anders ingericht en er andere namen aan gehangen. Dat is alles.”

De directeur laat weten dat de franchise-tak in de huidige tijd en marktomstandigheden een logische stap bleek. “Instructeurs waren binnen onze organisatie altijd al gewend aan een grote mate van zelfstandigheid. Door hier op door te ontwikkelen en het bedrijf als geheel ook hierop in te richten zijn we in staat om een efficiëntere bedrijfsvoering te realiseren. Een verzelfstandiging van de rijinstructeurs door middel van franchising sluit hier dan ook perfect bij aan.”

Rijinstructeurs

Volgens Van Well maken de franchisenemers gebruik van de bestaande rijlesformule van de verkeersschool. “Tegelijkertijd blijft de kracht van het collectief behouden”, zo laat hij weten. Van de rijinstructeurs die eerder nog bij de verkeersschool in loondienst waren, zijn er inmiddels vijf op franchise-basis aan de slag gegaan.

“Het zijn alleen de B-opleidingen die nu door zelfstandige bedrijfjes worden verzorgd. Alle andere rijlessen en nascholingen vallen onder de tak ‘opleidingen en trainingen’.” De nieuwe naam en franchise-tak werden voor 1 januari van dit jaar officieel gemaakt bij de Kamer van Koophandel.

Verkeersschool

Het bedrijf uit de Zuid-Hollandse gemeente bestaat sinds 1972. Met de hoofdvestiging in Hardinxveld-Giessendam en een nevenvestiging Alblasserdam bestrijkt het lesgebied voor de rijopleidingen Alblasserwaard, Dordrecht, Gorinchem, Noord-Brabant en omstreken. Naast alle rijbewijscategorieën worden ook nascholingen en trainingen voor beroepschauffeurs aangeboden en kunnen bijvoorbeeld verkeersangstigen bij de rijschool terecht.

Roosmarijn Dierick

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkeersschool Nederveen start als franchisegever B-opleiding | RijschoolPro

Verkeersschool Nederveen start als franchisegever B-opleiding

Verkeersschool Nederveen uit Hardinxveld-Giessendam is een franchise-organisatie voor de B-rijopleidingen gestart. Sinds 1 januari werken vijf ondernemers via een franchise-formule voor het bedrijf. De andere rijopleidingen die de verkeersschool verzorgt, vallen sinds die tijd onder ‘Nederveen Opleidingen en Trainingen’. Dat laat directeur Ferdy van Well desgevraagd weten.

“We waren al een tijdje bezig om onze verkeersschool anders in te richten”, aldus Van Well. “Maar sinds begin dit jaar hebben we onze naam officieel veranderd en is een tak van ons bedrijf op franchise-basis verdergegaan onder de naam Nederveen BV.”

Rijopleiding

Van Well reageert hiermee op geruchten binnen de rijschoolbranche dat de verkeersschool failliet zou zijn gegaan. “Heel jammer en vervelend dat dat verhaal de ronde doet. Want dat is hier absoluut niet aan de hand. We hebben de zaak alleen wat anders ingericht en er andere namen aan gehangen. Dat is alles.”

De directeur laat weten dat de franchise-tak in de huidige tijd en marktomstandigheden een logische stap bleek. “Instructeurs waren binnen onze organisatie altijd al gewend aan een grote mate van zelfstandigheid. Door hier op door te ontwikkelen en het bedrijf als geheel ook hierop in te richten zijn we in staat om een efficiëntere bedrijfsvoering te realiseren. Een verzelfstandiging van de rijinstructeurs door middel van franchising sluit hier dan ook perfect bij aan.”

Rijinstructeurs

Volgens Van Well maken de franchisenemers gebruik van de bestaande rijlesformule van de verkeersschool. “Tegelijkertijd blijft de kracht van het collectief behouden”, zo laat hij weten. Van de rijinstructeurs die eerder nog bij de verkeersschool in loondienst waren, zijn er inmiddels vijf op franchise-basis aan de slag gegaan.

“Het zijn alleen de B-opleidingen die nu door zelfstandige bedrijfjes worden verzorgd. Alle andere rijlessen en nascholingen vallen onder de tak ‘opleidingen en trainingen’.” De nieuwe naam en franchise-tak werden voor 1 januari van dit jaar officieel gemaakt bij de Kamer van Koophandel.

Verkeersschool

Het bedrijf uit de Zuid-Hollandse gemeente bestaat sinds 1972. Met de hoofdvestiging in Hardinxveld-Giessendam en een nevenvestiging Alblasserdam bestrijkt het lesgebied voor de rijopleidingen Alblasserwaard, Dordrecht, Gorinchem, Noord-Brabant en omstreken. Naast alle rijbewijscategorieën worden ook nascholingen en trainingen voor beroepschauffeurs aangeboden en kunnen bijvoorbeeld verkeersangstigen bij de rijschool terecht.

Roosmarijn Dierick

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.