Rijopleider bouwt oude ‘bibliobus’ om tot mobiel leslokaal

Kreeft Opleidingen uit Hoogeveen heeft een voormalige bibliotheekbus opgekocht om als mobiel leslokaal voor verkeerseducatie in te zetten. De ‘bibliobus’ die de afgelopen tien jaar lang door de provincie Drenthe reed, wordt onder leiding van rijschoolhouder Gert-Jan Kreeft getransformeerd en moet vanaf april voor onder andere dode hoek-projecten en Code95 op locatie inzetbaar zijn. “Als een klant bijvoorbeeld geen geschikt leslokaal heeft, dan rijden wij er voortaan gewoon naartoe. Met verwarming, stroom, verlichting, stromend water en zelfs een koffiezetapparaat aanwezig, kunnen we helemaal kant en klaar leveren”, aldus de ondernemer. 

Tot voor kort leenden leerlingen van basisscholen in de provincie boeken via de witte bussen van Biblionet. Maar omdat steeds meer scholen zelf de uitleen van boeken gaan verzorgen, werden de mobiele bussen overbodig. Sinds 1 januari worden ze dan ook niet meer ingezet. “Mijn kinderen hebben in het verleden zelf ook gebruik gemaakt van de bibliobus, dus ik was bekend met het verleden van het voertuig. Het is mooi dat we het na de koop wéér voor educatie kunnen inzetten”, aldus de rijschoolhouder.

Bus

De bibliobus werd op Marktplaats aangeboden en Kreeft Opleidingen kwam als hoogste bieder uit de bus. Om de tien meter lange vrachtautotrailer klaar te maken voor inzet voor de rijschool, wil Kreeft overigens wel een aantal aanpassingen maken. “De boekenplankjes gaan eruit en er komen klapstoeltjes in. Maar dat moet allemaal vrij snel te regelen zijn.”

Met een beetje geluk kan het voertuig vanaf april worden ingezet, zo geeft de rijschoolhouder te kennen. Kreeft: “Er is al airco in de bus aanwezig, dus de inzet van het voertuig in de zomermaanden moet geen enkel probleem zijn.”

Roosmarijn Dierick

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Roosmarijn Dierick

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.