Achttien verkeersscholen gaan trainingen geven voor DAF

Achttien verkeersscholen hebben een overeenkomst gesloten met DAF Nederland, waardoor ze nu deel uitmaken van het landelijk netwerk van DAF Partners en exclusieve trainingen voor de fabrikant mogen geven.

DAF Nederland wil door de samenwerking met zelfstandige verkeersscholen een landelijk netwerk van opleidingsinstituten creëren die chauffeurstrainingen verzorgen. Met dat netwerk wordt het voor DAF-chauffeurs makkelijker om hun verplichte praktijktraining te volgen in een DAF-voertuig. Dat leidt volgens DAF tot betere prestaties van de chauffeurs en een lager brandstofgebruik.

Evaluatie

Voordat de verkeersscholen hun handtekening konden zetten, zijn ze uitgebreid gescreend door DAF. Een van de eisen was dat ze moesten beschikken over DAF Euro 6-voertuigen. Ook moesten ze minimaal twee chauffeurstrainers hebben die door DAF zijn opgeleid. Elk jaar worden de prestaties van de scholen geëvalueerd door de DAF Driver Academy, die deel uitmaakt van DAF Nederland.

Zeven van de achttien rijscholen waren al aangesloten bij het DAF-netwerk. Dat aantal heeft de truckfabrikant uitgebreid naar achttien om zo een landelijke dekking te krijgen.De verkeersscholen zijn gevestigd in dezelfde regio als de 72 Nederlandse DAF-dealers.

Uniforme aanpak

Ook is door de overeenkomst met de achttien rijscholen een uniforme aanpak ontstaan.Transportondernemers ontvangen bij aanschaf van een DAF Euro 6 (CF, XF of LF) een voucher voor een eendaagse DAF Driver Training. Die kunnen ze vervolgens inzetten bij elk van de DAF Partners. De training telt mee voor de verplichte nascholing in het kader van de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95).

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Achttien verkeersscholen gaan trainingen geven voor DAF | RijschoolPro

Achttien verkeersscholen gaan trainingen geven voor DAF

Achttien verkeersscholen hebben een overeenkomst gesloten met DAF Nederland, waardoor ze nu deel uitmaken van het landelijk netwerk van DAF Partners en exclusieve trainingen voor de fabrikant mogen geven.

DAF Nederland wil door de samenwerking met zelfstandige verkeersscholen een landelijk netwerk van opleidingsinstituten creëren die chauffeurstrainingen verzorgen. Met dat netwerk wordt het voor DAF-chauffeurs makkelijker om hun verplichte praktijktraining te volgen in een DAF-voertuig. Dat leidt volgens DAF tot betere prestaties van de chauffeurs en een lager brandstofgebruik.

Evaluatie

Voordat de verkeersscholen hun handtekening konden zetten, zijn ze uitgebreid gescreend door DAF. Een van de eisen was dat ze moesten beschikken over DAF Euro 6-voertuigen. Ook moesten ze minimaal twee chauffeurstrainers hebben die door DAF zijn opgeleid. Elk jaar worden de prestaties van de scholen geëvalueerd door de DAF Driver Academy, die deel uitmaakt van DAF Nederland.

Zeven van de achttien rijscholen waren al aangesloten bij het DAF-netwerk. Dat aantal heeft de truckfabrikant uitgebreid naar achttien om zo een landelijke dekking te krijgen.De verkeersscholen zijn gevestigd in dezelfde regio als de 72 Nederlandse DAF-dealers.

Uniforme aanpak

Ook is door de overeenkomst met de achttien rijscholen een uniforme aanpak ontstaan.Transportondernemers ontvangen bij aanschaf van een DAF Euro 6 (CF, XF of LF) een voucher voor een eendaagse DAF Driver Training. Die kunnen ze vervolgens inzetten bij elk van de DAF Partners. De training telt mee voor de verplichte nascholing in het kader van de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95).

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.