Driving Skills for Life schoolt jonge bestuurders bij

Driving skills for life, Ford

Zo’n 450 beginnende bestuurders leren komend weekend hoe ze veiliger kunnen rijden. Op 23, 24 en 25 september organiseert Ford voor de tweede keer in Nederland Driving Skills for Life, een gratis praktijktraining van een dagdeel voor automobilisten tussen de 17 en 24 jaar die net hun rijbewijs hebben. Het evenement vindt plaats in Lelystad.

Het programma is ruim tien jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten met het idee om het leerproces van jonge automobilisten te versnellen en nieuwe vaardigheden op te doen. Op die manier wil Ford een bijdrage leveren aan het terugdringen van het aantal ongelukken, waar beginnende bestuurders relatief vaak bij betrokken zijn. Inmiddels biedt Ford de training in 22 landen aan, waaronder sinds vorig jaar in Nederland. Wereldwijd hebben ruim 650.000 mensen de training gevolgd.

Praktijk

“In de basis is de training hetzelfde, maar we doen met nationale instructeurs. Natuurlijk is er per land ruimte voor personalisatie”, zegt Ford-woordvoerder Sebastiaan van de Pol. Driving Skills for Life is vooral gericht op de praktijk, voorafgegaan door een kort deel autotheorie. Gevaarherkenning, omgaan met het voertuig, snelheidbeheersing en ruimte bewaren vormen de hoofdmoot van het praktijkdeel. Het gaat ook om bewustwording, bijvoorbeeld door duidelijk te maken wat de risico’s zijn van rijden onder invloed van drank en drugs en van afleiding door sociale media achter het stuur.

In Nederland werkt Ford samen met ProDrive die de trainingen verzorgt. De instructeurs die ProDrive hiervoor inzet zijn volgens Van de Pol deels rijschoolhouders uit de regio of freelance instructeurs die ook voor andere rijscholen werken en incidenteel meewerken aan dit soort evenementen.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Driving Skills for Life schoolt jonge bestuurders bij | RijschoolPro

Driving Skills for Life schoolt jonge bestuurders bij

Driving skills for life, Ford

Zo’n 450 beginnende bestuurders leren komend weekend hoe ze veiliger kunnen rijden. Op 23, 24 en 25 september organiseert Ford voor de tweede keer in Nederland Driving Skills for Life, een gratis praktijktraining van een dagdeel voor automobilisten tussen de 17 en 24 jaar die net hun rijbewijs hebben. Het evenement vindt plaats in Lelystad.

Het programma is ruim tien jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten met het idee om het leerproces van jonge automobilisten te versnellen en nieuwe vaardigheden op te doen. Op die manier wil Ford een bijdrage leveren aan het terugdringen van het aantal ongelukken, waar beginnende bestuurders relatief vaak bij betrokken zijn. Inmiddels biedt Ford de training in 22 landen aan, waaronder sinds vorig jaar in Nederland. Wereldwijd hebben ruim 650.000 mensen de training gevolgd.

Praktijk

“In de basis is de training hetzelfde, maar we doen met nationale instructeurs. Natuurlijk is er per land ruimte voor personalisatie”, zegt Ford-woordvoerder Sebastiaan van de Pol. Driving Skills for Life is vooral gericht op de praktijk, voorafgegaan door een kort deel autotheorie. Gevaarherkenning, omgaan met het voertuig, snelheidbeheersing en ruimte bewaren vormen de hoofdmoot van het praktijkdeel. Het gaat ook om bewustwording, bijvoorbeeld door duidelijk te maken wat de risico’s zijn van rijden onder invloed van drank en drugs en van afleiding door sociale media achter het stuur.

In Nederland werkt Ford samen met ProDrive die de trainingen verzorgt. De instructeurs die ProDrive hiervoor inzet zijn volgens Van de Pol deels rijschoolhouders uit de regio of freelance instructeurs die ook voor andere rijscholen werken en incidenteel meewerken aan dit soort evenementen.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.