Rijschoolleerlingen verzwijgen coronaklachten tijdens examen

Rijschoolleerlingen verzwijgen coronaklachten of vakanties in oranje gebieden vanwege de lange wachtlijsten bij het CBR. Want als de automobilisten in spe wel eerlijk vertellen dat ze klachten hebben of uit een risicogebied komen, wordt het examen geannuleerd. Dat zeggen verschillende brancheverenigingen tegen BNR.

Leerlingen zijn bang dat ze weer onderaan de wachtlijst komen te staan. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) bevestigt hierover signalen te krijgen. Een woordvoerder noemt het onbegrijpelijk dat leerlingen eventuele klachten verzwijgen. “Een leerling die minder dan tien dagen voor het examen in een risicogebied is geweest, krijgt kosteloos een nieuw examen op een ander moment.”

Het fragment van BNR is hier te beluisteren.

(Bron: ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad RijschoolPro.

2 reacties op “Rijschoolleerlingen verzwijgen coronaklachten tijdens examen”

Mart Kuiper|28.08.20|18:46

Leuk hoor een kosteloos nieuw examen. Maar wie draait er op voor de gereserveerde tijd van de rijschool, de extra rijlessen van de kandidaat als die misschien weer weken (maanden) moet wachten op een nieuwe datum. Net alsof gezondheidsverklaringen altijd maar waarheid worden ingevuld als de gevolgen bij de leerling bekend zijn. CBR wil graag de moraalridder uithangen maar denk ook even praktisch na en dan kan dit geen verrassing zijn.

Bob van Melzen|30.08.20|19:10

leerlingen weten de examendatum vaak voordat ze op vakantie gaan naar een Corona gebied en maken de keuze om dan toch te gaan. Quarantaine is er niet voor niks. resultaat van dit egoïstisch gedrag is dat en nu examinatoren met postieve test thuis zitten. Leerlingen moeten zich realiseren dat ze mogelijk mensen aansteken die ziek worden en er dood aan kunnen gaan ! Instructeurs weten van die vakantie af en handelen even onverantwoord.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.