RijschoolProTV: Ondernemers helpen in de rijschoolbranche

Deze week staat de uitzending van RijschoolProTV in het teken van de landelijke formule Start je rijschool. Dit initiatief van rijschoolhouder Casper Loef is bedoeld om (beginnende) rijschoolhouders te ondersteunen. Hij wil ondernemers coachen en helpen bij alles wat er komt kijken bij het opzetten en draaiende houden van een eigen bedrijf.

In de uitzending van vandaag legt Loef in de studio uit hoe hij op het idee is gekomen van Startjerijschool.nl. Hij miste begeleiding en steun toen hij besloot om een eigen rijschool op te zetten. Hoe zorg je ervoor dat je online gevonden wordt en hoe trek je de aandacht?

Loef wil ondernemers adviseren over zaken als marketing, je bedrijfswebsite en praktische zaken zoals de inschrijving voor de Kamer van Koophandel. Verder deelt hij zijn toekomstplannen. Loef hoopt een keurmerk voor leerlingen op te zetten, zodat zij kunnen zien waar goede rijlessen worden gegeven. Het creëren van een prettige sfeer in de auto is daarbij zeer belangrijk, zodat leerlingen zich op hun gemak voelen. Hoe je daarvoor zorgt – ook op mindere dagen – vertelt hij in de studio. Met de komst met een keurmerk hoopt hij een kwaliteitsslag in te kunnen zetten.

Lessen in een Rolls Royce

In de video komt rijschoolhouder Leendert Roos aan het woord. Zijn leerlingen krijgen les in een Rolls Royce. De eigenaar van Lessen bij Leendert legt uit hoe hij op het idee kwam om een oldtimer als lesvoertuig in te zetten. Ook vertelt hij wat de voordelen zijn van lessen in zo’n opvallend voertuig. 

De nieuwsuitzending van RijschoolProTV is vanaf woensdag 22 september, 16.00, hier te bekijken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.