CBR zoekt drie individuele opleiders voor opleidingsraad

CBR, foto van Promedia

De opleidingsraad van het CBR valt onder de gebruikersraad en wordt per 1 januari 2022 uitgebreid. Hiervoor zoekt het examencentrum drie individuele opleiders voor een periode van twee jaar. Een van de voorwaarden is dat de opleider een brede achterban vertegenwoordigd. Aanmelden kan tot 17 januari.

Met de uitbreiding krijgt de opleidingsraad van het zeven zetels. Hiervan zijn er vier toegewezen aan de Bovag, FAM, VRB en LBKR. Voor de overige drie is het CBR op zoek naar individuele opleiders.

De taak van de opleidingsraad is om advies te geven over hoe de rij- en theorieopleidingen aansluiten op de examens en processen rond examinering. Daarnaast adviseert de raad over de concept-tariefvoorstellen van het CBR aan het ministerie. Met de uitbreiding van drie zetels hoopt het examencentrum dat het aantal invalshoeken en het draagvlak wordt vergroot.

Voorwaarden aanmelden

Om je aan te melden als individuele opleider moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de opleider een brede achterban vertegenwoordigen, mag je geen wangedrag hebben vertoond en moet er sprake zijn van een landelijke vertegenwoordiging.

Theorie-opleiders moeten minimaal 2.000 theorie-examens categorie B hebben afgenomen per kalenderjaar. Praktijkopleiders moeten minimaal 1.000 eerste praktijkexamens categorie B hebben afgenomen per kalenderjaar.

Geïnteresseerden moeten in een motivatiebrief toelichten waarom ze deel willen nemen aan de raad. Dit kan tot 17 januari. Lees hier alle voorwaarden om lid te worden van de opleidingsraad.

De gebruikersraad

Het CBR heeft sinds 2013 een gebruikersraad die advies geeft over de kwaliteit van onze dienstverlening, producten en het concept tarievenvoorstel. Onder de gebruikersraad vallen drie subraden: de geschiktheidsraad, opleidingsraad en logistiek transport en personenvervoer raad (LTP-raad). De raad wordt uitgebreid omdat de adviesrol volgens het CBR nog niet helemaal werd benut. Ook willen ze meer spreken met examenkandidaten en andere klanten. Dit heeft tevens geleid tot een nieuw reglement.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.