TVM verzekeringen introduceert zero emissie verzekering

TVM introduceert zero emissie verzekering

Zero emission voor vrachtwagens en bestelauto's Foto: Unsplash

TVM Verzekeringen introduceert als eerste in de branche een speciale zero emissie verzekering voor vrachtwagens en bestelauto’s. De verzekering is bedoeld als bescherming voor de transportondernemers die een forse investering moeten doen om minder uitstoot binnen de transport voor elkaar te krijgen.

Tijdens de Klimaatconferentie van Glasgow in 2021 hebben vijftien landen hun handtekening gezet onder de ambitie om vanaf 2040 alle nieuwe vrachtauto’s en bestelbussen in hun land te laten rijden zonder uitstoot. Daarnaast mogen er vanaf 2050 geen uitlaatgassen meer uitgestoten worden in het wegvervoer. Ook is in het Nederlandse Klimaatakkoord onder meer de ambitie vastgelegd om in 2025 minimaal dertig Nederlandse steden ‘zero emissie’ te gaan bevoorraden. Dit betekent dat de transitie naar uitstootvrij vervoer in volle gang is en dat bedrijven die actief zijn in (stedelijke) distributie nu al met voorbereidingen te maken krijgen. TVM Verzekeringen wil daarop inspelen en de ondernemers ondersteunen.

Wilma Toering, CCO TVM verzekeringen: “De energietransitie vraagt om forse investeringen en is complex. Met deze nieuwe verzekering neemt TVM drempels weg in de transitie naar zero emissie transport.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

TVM introduceert zero emissie verzekering | RijschoolPro
TVM verzekeringen introduceert zero emissie verzekering

TVM introduceert zero emissie verzekering

Zero emission voor vrachtwagens en bestelauto's Foto: Unsplash

TVM Verzekeringen introduceert als eerste in de branche een speciale zero emissie verzekering voor vrachtwagens en bestelauto’s. De verzekering is bedoeld als bescherming voor de transportondernemers die een forse investering moeten doen om minder uitstoot binnen de transport voor elkaar te krijgen.

Tijdens de Klimaatconferentie van Glasgow in 2021 hebben vijftien landen hun handtekening gezet onder de ambitie om vanaf 2040 alle nieuwe vrachtauto’s en bestelbussen in hun land te laten rijden zonder uitstoot. Daarnaast mogen er vanaf 2050 geen uitlaatgassen meer uitgestoten worden in het wegvervoer. Ook is in het Nederlandse Klimaatakkoord onder meer de ambitie vastgelegd om in 2025 minimaal dertig Nederlandse steden ‘zero emissie’ te gaan bevoorraden. Dit betekent dat de transitie naar uitstootvrij vervoer in volle gang is en dat bedrijven die actief zijn in (stedelijke) distributie nu al met voorbereidingen te maken krijgen. TVM Verzekeringen wil daarop inspelen en de ondernemers ondersteunen.

Wilma Toering, CCO TVM verzekeringen: “De energietransitie vraagt om forse investeringen en is complex. Met deze nieuwe verzekering neemt TVM drempels weg in de transitie naar zero emissie transport.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.