Opinie: ‘Rij-instructeurs moeten eerder gevaccineerd worden’

Marcel Nieuwland is motorinstructeur en eigenaar van rijschool 1-2 Ride/Drive. In dit artikel zet hij uiteen waarom hij vindt dat contactberoepen voorrang moeten krijgen op de ranglijst voor coronavaccinaties. “Het is vreemd dat we aan één kant worden geschoven met de rest van Nederland, terwijl het van levensbelang is dat wij eerst aan de beurt zijn”, vindt Nieuwland.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marcel Nieuwland

12 reacties op “Opinie: ‘Rij-instructeurs moeten eerder gevaccineerd worden’”

Paul Soeters|08.01.21|16:06

Beste heer Marcel Nieuwland, kunt u mij uitleggen hoe u van de een op de andere Covid Lockdown switcht van géén contact beroep dus lessen kunnen doorgaan. Naar. Wel contact beroep dus we moeten als eerst geënt worden?

Grt

Kees Nas|08.01.21|16:24

Een andere vraag die opkomt. Mag ik ook effe overslaan qua prik.
Ik hoor tot de groep die er niet van overtuigd is dat dit wel zo goed getest is (en aub geen hele preek houden dat dit dom is of boos worden aub).
Mag je weigeren?
Ook de opmerking dat eenmaal geprikt we gewoon weer die mondkap opdoen.
Uuh waarom dan nog steeds?
Wanneer verdwijnt dat ellendige ding voor m’n neus en mond?

Dervis Gen|08.01.21|21:07

Euhm. Ik heb al corona gehad. Ze weten nog steeds niet of vaccinatie je voorgoed beschermt. Recent hebben ze onderzocht naar sars-cov-1 en na 17jaar bleken je t-cellen nog steeds actief te zijn en je dus nog steeds een afweer had. Dan ga ik ervanuit tot de tegendeel is bezewen dat dit bij de kleinere broertje sars-cov-2 ook het geval zal zijn. Dus ik sla de prik over als je het niet erg vind Marcel. En dat je nog roept dat de NIET-medische “fop”kapje nog steeds dan wel op moet breekt me klomp!

Kees Nas|08.01.21|22:19

Bedankt Dervis. Zo’n soort verhaal hoopte ik precies op.
Ik ben geen expert maar het is lastig om de juiste waarheid eruit te krijgen.
Ik hoor net zoveel deskundigen voorjaar ook zoveel tegen beargumenteren zodat het als leek lastig is om een echte waarheid te krijgen.
Vandaar ook mooi zo’n “neutraal” verhaal ertussen.
Blijft overeind staan de vraag “mag je die prik weigeren ?”
En nog belangrijker (wet privacy) mag je daarna nog gewoon instructeur blijven (van het CBR)
Fopkapje ook ?

Mart Kuiper|08.01.21|23:02

Gevaar is dat we straks naar een samenleving gaan waarbij vaccinatie verplichting er dan weliswaar niet is maar het sociaal maatschappelijk zo lastig wordt gemaakt voor mensen die zich niet hebben laten vaccineren dat je bijna geen keuze hebt. We hebben al ervaren dat het CBR, los van de RIVM richtlijnen, erg creatief is met het verzinnen van eigen corona protocollen, zogenaamd in overleg met de branche. Denk aan het hele mondkapjes verhaal in relatie tot examens.

Mart Kuiper|08.01.21|23:07

Niet mogen meerijden als instructeur of bij eindgesprek aanwezig mogen zijn. Verplichte aanrij en vertrek routes op AVB terreinen ( ja lach niet, echt gebeurd..) Staan we er straks gek van te kijken als ons bepaalde rechten worden ontnomen indien je geen vaccinatie bewijs kunt overleggen? Nu heb ik het als A instructeur wat makkelijker maar een AVD examen mag men dan zonder mij gaan afnemen want dan wordt het een principe kwestie. Voorlopig zijn we nog niet van deze ellende af.

Eddy van den Goorbergh|09.01.21|08:12

België versoepelt één coronamaatregel: rijscholen weer open
De rijscholen in België mogen weer open. Dat heeft het Overlegcomité van alle regeringen in België besloten na een vergadering over de coronamaatregelen. Het is de enige verandering, want verder blijft het land op slot. Hoewel België het relatief goed doet in vergelijking met de buurlanden, is er volgens de leiders onvoldoende ruimte om meer coronamaatregelen te versoepelen.
De rijscholen mogen wel en weer examens doen .bron rtl nieuws

Michael Sonderman|10.01.21|10:39

Ik denk dat met mondkapjes de besmettingskans wel meevalt, toch zou ik graag gevaccineerd worden ondanks dat ik 51 en gezond ben, al is het alleen al om ouders van de leerlingen een veilig gevoel te geven.
Zelf zou ik ook eerder in een taxi gaan zitten waarvan de chauffeur gevaccineerd is, dan bij een principiële dwarsligger. wat overigens niet betekend dat ik vind het verplicht moet worden, dan keer je nog meer mensen tegen je.

Mart Kuiper|10.01.21|13:15

Uit de reacties maak ik op dat vaccinatie een beetje als de kip met het gouden ei wordt gezien. Maar als je echter de deskundigen mag geloven biedt het geen 100% bescherming, is de duur van de werking ook nog onbekend, en kun je als je gevaccineerd bent nog steeds drager van het virus zijn en dus besmettelijk voor anderen. Je wordt alleen zelf niet of minder ernstig ziek.
Dus het is slechts ten dele een oplossing van de problemen waar we nu tegenaan lopen. We zijn er echt nog lang niet.

Michael Sonderman|10.01.21|14:17

Waarom zou je 100% werking willen hebben? Als de ziekenhuizen de stroom gemakkelijk aankunnen is het goed.
We zijn als ondernemers economisch al afhankelijk van het gedrag van de burger, zonder dat de gemiddelde mens het in de portemonnee voelt.
Onze omzet staat stil omdat een ander weigert zich aan de Corona maatregelen te houden, vaccineren versneld de weg naar een normaal leven, jammer dat we dan afhankelijk zijn van de medemens.

Kees Nas|10.01.21|18:34

Het Corona vaccin is onder voorwaarden goedgekeurd. Er staan nog best wat vragen open.
Ik ben geen principiële dwarsligger maar eerder iemand die zelf ook nog nadenkt en niet massaal achter de massa aangaat.
Normaal doet een medicijn om goedgekeurd te worden er veel langer over.
Alle mooie verhalen hoor ik ook maar helaas net zoveel kritische verhalen van mensen die ervoor gestudeerd hebben.
Toen ik “vroeger” op vakantie ging werd me niet gevraagd of ik gevaccineerd ben tegen ????

Youran van Ark|13.01.21|18:38

Michael je begrijpt er niks van. Met vaccinatie ben je nog steeds besmettelijk. Moet je nog steeds een muilkorf op. Moet je nog steeds afstand houden. En veranderd er dus geen ene moer. Dat vaccin is NIET getest zoals het hoort.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Opinie: ‘Rij-instructeurs moeten eerder gevaccineerd worden’ | RijschoolPro

Opinie: ‘Rij-instructeurs moeten eerder gevaccineerd worden’

Marcel Nieuwland is motorinstructeur en eigenaar van rijschool 1-2 Ride/Drive. In dit artikel zet hij uiteen waarom hij vindt dat contactberoepen voorrang moeten krijgen op de ranglijst voor coronavaccinaties. “Het is vreemd dat we aan één kant worden geschoven met de rest van Nederland, terwijl het van levensbelang is dat wij eerst aan de beurt zijn”, vindt Nieuwland.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marcel Nieuwland

12 reacties op “Opinie: ‘Rij-instructeurs moeten eerder gevaccineerd worden’”

Paul Soeters|08.01.21|16:06

Beste heer Marcel Nieuwland, kunt u mij uitleggen hoe u van de een op de andere Covid Lockdown switcht van géén contact beroep dus lessen kunnen doorgaan. Naar. Wel contact beroep dus we moeten als eerst geënt worden?

Grt

Kees Nas|08.01.21|16:24

Een andere vraag die opkomt. Mag ik ook effe overslaan qua prik.
Ik hoor tot de groep die er niet van overtuigd is dat dit wel zo goed getest is (en aub geen hele preek houden dat dit dom is of boos worden aub).
Mag je weigeren?
Ook de opmerking dat eenmaal geprikt we gewoon weer die mondkap opdoen.
Uuh waarom dan nog steeds?
Wanneer verdwijnt dat ellendige ding voor m’n neus en mond?

Dervis Gen|08.01.21|21:07

Euhm. Ik heb al corona gehad. Ze weten nog steeds niet of vaccinatie je voorgoed beschermt. Recent hebben ze onderzocht naar sars-cov-1 en na 17jaar bleken je t-cellen nog steeds actief te zijn en je dus nog steeds een afweer had. Dan ga ik ervanuit tot de tegendeel is bezewen dat dit bij de kleinere broertje sars-cov-2 ook het geval zal zijn. Dus ik sla de prik over als je het niet erg vind Marcel. En dat je nog roept dat de NIET-medische “fop”kapje nog steeds dan wel op moet breekt me klomp!

Kees Nas|08.01.21|22:19

Bedankt Dervis. Zo’n soort verhaal hoopte ik precies op.
Ik ben geen expert maar het is lastig om de juiste waarheid eruit te krijgen.
Ik hoor net zoveel deskundigen voorjaar ook zoveel tegen beargumenteren zodat het als leek lastig is om een echte waarheid te krijgen.
Vandaar ook mooi zo’n “neutraal” verhaal ertussen.
Blijft overeind staan de vraag “mag je die prik weigeren ?”
En nog belangrijker (wet privacy) mag je daarna nog gewoon instructeur blijven (van het CBR)
Fopkapje ook ?

Mart Kuiper|08.01.21|23:02

Gevaar is dat we straks naar een samenleving gaan waarbij vaccinatie verplichting er dan weliswaar niet is maar het sociaal maatschappelijk zo lastig wordt gemaakt voor mensen die zich niet hebben laten vaccineren dat je bijna geen keuze hebt. We hebben al ervaren dat het CBR, los van de RIVM richtlijnen, erg creatief is met het verzinnen van eigen corona protocollen, zogenaamd in overleg met de branche. Denk aan het hele mondkapjes verhaal in relatie tot examens.

Mart Kuiper|08.01.21|23:07

Niet mogen meerijden als instructeur of bij eindgesprek aanwezig mogen zijn. Verplichte aanrij en vertrek routes op AVB terreinen ( ja lach niet, echt gebeurd..) Staan we er straks gek van te kijken als ons bepaalde rechten worden ontnomen indien je geen vaccinatie bewijs kunt overleggen? Nu heb ik het als A instructeur wat makkelijker maar een AVD examen mag men dan zonder mij gaan afnemen want dan wordt het een principe kwestie. Voorlopig zijn we nog niet van deze ellende af.

Eddy van den Goorbergh|09.01.21|08:12

België versoepelt één coronamaatregel: rijscholen weer open
De rijscholen in België mogen weer open. Dat heeft het Overlegcomité van alle regeringen in België besloten na een vergadering over de coronamaatregelen. Het is de enige verandering, want verder blijft het land op slot. Hoewel België het relatief goed doet in vergelijking met de buurlanden, is er volgens de leiders onvoldoende ruimte om meer coronamaatregelen te versoepelen.
De rijscholen mogen wel en weer examens doen .bron rtl nieuws

Michael Sonderman|10.01.21|10:39

Ik denk dat met mondkapjes de besmettingskans wel meevalt, toch zou ik graag gevaccineerd worden ondanks dat ik 51 en gezond ben, al is het alleen al om ouders van de leerlingen een veilig gevoel te geven.
Zelf zou ik ook eerder in een taxi gaan zitten waarvan de chauffeur gevaccineerd is, dan bij een principiële dwarsligger. wat overigens niet betekend dat ik vind het verplicht moet worden, dan keer je nog meer mensen tegen je.

Mart Kuiper|10.01.21|13:15

Uit de reacties maak ik op dat vaccinatie een beetje als de kip met het gouden ei wordt gezien. Maar als je echter de deskundigen mag geloven biedt het geen 100% bescherming, is de duur van de werking ook nog onbekend, en kun je als je gevaccineerd bent nog steeds drager van het virus zijn en dus besmettelijk voor anderen. Je wordt alleen zelf niet of minder ernstig ziek.
Dus het is slechts ten dele een oplossing van de problemen waar we nu tegenaan lopen. We zijn er echt nog lang niet.

Michael Sonderman|10.01.21|14:17

Waarom zou je 100% werking willen hebben? Als de ziekenhuizen de stroom gemakkelijk aankunnen is het goed.
We zijn als ondernemers economisch al afhankelijk van het gedrag van de burger, zonder dat de gemiddelde mens het in de portemonnee voelt.
Onze omzet staat stil omdat een ander weigert zich aan de Corona maatregelen te houden, vaccineren versneld de weg naar een normaal leven, jammer dat we dan afhankelijk zijn van de medemens.

Kees Nas|10.01.21|18:34

Het Corona vaccin is onder voorwaarden goedgekeurd. Er staan nog best wat vragen open.
Ik ben geen principiële dwarsligger maar eerder iemand die zelf ook nog nadenkt en niet massaal achter de massa aangaat.
Normaal doet een medicijn om goedgekeurd te worden er veel langer over.
Alle mooie verhalen hoor ik ook maar helaas net zoveel kritische verhalen van mensen die ervoor gestudeerd hebben.
Toen ik “vroeger” op vakantie ging werd me niet gevraagd of ik gevaccineerd ben tegen ????

Youran van Ark|13.01.21|18:38

Michael je begrijpt er niks van. Met vaccinatie ben je nog steeds besmettelijk. Moet je nog steeds een muilkorf op. Moet je nog steeds afstand houden. En veranderd er dus geen ene moer. Dat vaccin is NIET getest zoals het hoort.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.