Wachttijden herexamens rijbewijs korter door proef

De wachttijden voor de praktijkherexamens voor een rijbewijs zijn dit jaar korter dan voorgaande jaren. Woordvoerders van branchevereniging Bovag en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zeggen dat door een proef de wachttijd in vergelijking met vorig jaar is afgenomen van maximaal zestien tot zeven weken.

In het voorjaar is het traditioneel erg druk en ligt na de aanvraag de wachttijd voor een herexamen volgens een Bovag-woordvoerder tussen de tien en zestien weken. Rijscholen reserveerden daarom vaak van tevoren meer examenplaatsen dan er afrijders waren. Ook verkochten sommige rijscholen illegaal plaatsen door aan anderen.

Bij de huidige proef, die in april begon, konden de rijscholen het aanvragen van herexamens voor het grootste gedeelte alleen op naam doen. De proef wordt later ook toegepast op inschrijvingen voor de reguliere praktijkexamens. Ook schuift het CBR meer examinatoren door naar extra drukke regio’s. Mei is volgens de woordvoerder elk jaar het drukst. In september is de proef afgelopen.

Minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) riep in februari het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen op het matje omdat het een administratieve chaos zou zijn bij de instantie. Omdat er nu een extern onderzoek loopt, wil een CBR-woordvoerder daar niets over zeggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.