Ook contractlogistiek heeft last van de recessie

De markt voor contractlogistiek kende binnen Europa een paar goed presterende landen. Volgens Transport Intelligence waren het in eerste instantie Nederland en België die profiteerden van robuuste import vanuit het verre oosten.

Ook Nederland en België hebben nu echter te lijden onder de economische recessie. De groei in 2008 (5%) komt dan ook volledig voort uit de goede resultaten in de eerste drie kwartalen.

Landen die lijken te profiteren van de neergaande economie zijn Slowakije en Roemenië, terwijl ook andere Centraal- en Oost-Europese landen presteerden beter dan het Europese gemiddelde.

Erg slecht gaat het in Groot-Brittannië. Volgens ceo John Manners-Bell van Transport Intelligence is het onwaarschijnlijk dat de groeicijfers in de contract logistieke markt over heel 2009 zo zullen zijn als over heel 2008. Daar werd immers nog geprofiteerd van de eerste kwartalen die wel goed waren. “Ik verwacht dat 2009 geen groei laat zien maar stabiel is aan 2008.”

Als we af moeten gaan op de woorden van Manners-Bell hoeft er binnen de contractlogistiek nog geen sprake te zijn van de paniek. Stilstand is in de huidige economie namelijk zeker geen achteruitgang.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.