Suzuki Alto is hot deze dagen

epa01654823 The new Suzuki Alto is shown during the press day at the 79th Geneva International Motor Show, 04 March 2009, in Geneva, Switzerland. The Motor Show will open its gates to public from 5 to 15 March, presenting over 1000 brands with more than 85 world and european firsts in the sector saloon alone. […]

Vanwege de economische recessie daalt de verkoop van auto’s enorm. Het failliet gaan van onder meer Kroymans is de autobranche niet in de koude kleren gaan zitten.

Zo werden er in april slechts 20 Kia’s, 7 Alfa Romeo’s en 5 Saab’s geregistreerd. Het was echter niet alleen kommer en kwel afgelopen maand.

Suzuki doet het, misschien wordt dat in mei vanwege de aanslag met de Suzuki Swift anders, buitengewoon goed. De nieuwe Suzuki Alto vindt gretig aftrek: er werden liefst 675 Alto’s verkocht, waarmee de nieuwe uitvoering met stip binnenkomt op plaats 6 van meest populaire auto’s.

Ook Volkswagen draait nog altijd lekker: de Golf (ook populairste lease-auto) haalde plaats nummer 1 en de Passat de tweede plaats. De Honda Civic staat op nummer drie met dank aan alle lease-racers die voor 14% en de Civic Hybrid kiezen.

Op het artikel echter toch nog negatief af te sluiten, over de hele breedte werden er bijna 30% minder auto’s verkocht dan in april vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.