SP: CBR moet stoppen met nieuwe reserveringssysteem

RIJSWIJK – Hoofdkantoor CBR. ANP PHOTO PIETER FRANKEN

Rijexameninstituut CBR moet onmiddellijk stoppen met het verder opdringen van hun nieuwe reserveringssysteem voor rijexamens vindt SP-Kamerlid Emile Roemer. Het nieuwe systeem leidt tot lange en onberekenbare wachttijden. Het regent inmiddels klachten onder rijschoolhouders, maar het CBR wil toch doorgaan met de invoering.

In de ogen van Roemer zonder dat de pilot is geevalueerd. “Dit systeem is een bureaucratisch moloch waar de rijschool en de examenkandidaat de dupe van worden. Minister Eurlings moet daarom nu ingrijpen.”

Het nieuwe reserveringssysteem is bedacht in samenspraak met de directies van de BOVAG en FAM.

“Juist kleinere rijscholen, en dat zijn de meeste, hebben forse problemen met dit systeem, maar tot nu toe wordt naar hen niet geluisterd,” aldus Roemer.

Het CBR blijkt volgens Roemer geen enkele boodschap te hebben aan de bezwaren en klachten van de rijschoolhouders. Wachttijden voor een herexamen lopen op tot maar liefst negen weken, rijscholen kunnen niet meer flexibel plannen, en de kosten lopen flink op voor examenkandidaten.
Roemer: “Mocht je bijvoorbeeld door omstandigheden niet op examen kunnen op de afgesproken tijd kan er niet geruild worden en kun je wéér weken wachten.”

In overleg met BOVAG en FAM is een evaluatie opgezet van het nieuwe reserveringssysteem. Roemer: “De bedenkers van het systeem gaan dus ook de evaluatie leiden. Dan ken ik de uitkomt al wel. Maar zo gaan we niet met elkaar om. Minister Eurlings moet dan ook onmiddellijk ingrijpen door het reserveringssysteem op z`n minst een eerlijke evaluatie te geven en vervolgens uiteraard aanpassen. Het CBR moet er zijn voor de rijschoolhouders en exaministen, niet andersom.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “SP: CBR moet stoppen met nieuwe reserveringssysteem”

Jan|03.06.09|13:56

Het CBR is een arrogante organisatie die alleen kijkt naar het eigen belang.
Voorbeeld de motorexamens worden niet meer in Leiden afgeomen.
Men heeft zogenaamd geen geschikte lokatie.
Onzin, ik sprak gisteren een rijschoolhouder die al 3 x een geschikte lokatie heeft aangeboden.
Maar men reageert totaal niet.
Nu moeten de rijschoolhouders uit de regio Leiden 45 min tot 1 uur rijden om in Rijswijk te komen voor zowel deel 1 bijzondere verrichtingen als voor deel 2 de rijproef op de weg.
Belachelijk gewoon.
Zo zijn er wel meer voorbeelden te noemen van het arrogante gedrag van het CBR.
Dus rijschoolhouders zitten jullie met hetzelfde probleem in regio Leiden, zet het dan even op dit forum, dan breng ik jullie in contact met een rijschoolhouder die een rechtzaak tegen het CBR gaat aanspannen.
Met z’n allen sta je sterk!.

HET WORDT TIJD DAT ER EEN TWEEDE EXAMENINSTITUUT KOMT !!!!!!!!!!!!

Dan wil men wel klantgericht gaan werken en service verlenen.

Anti-Cbr|02.06.10|00:15

Cbr Speelt een smerige spel, het zijn monopoly spelers
Ze laten mensen onterecht zakken, alle rijscholen moeten stoppen om nog examens tekopen,
kijken hoe ze dan gaan piepen. Ze zuigen de mensen helemaal leeg van hun geld.

Je moet het doen met die klootzak van de examinator Ze misbruiken hun macht en spelen het boven de wet. Het zijn Vieze oplichters

De oprichters en makers van dat beleid wat van geen kanten klopt en is zo gemaakt dat ze hun zakken spekken over ruggen van anderen Mogen van mij allemaal de tering krijgen

PS. CBR AMSTERDAM IS DE GROOTSTE OPLICHTERS PRAKTIJK

Groet
Anti-Cbr

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.