Minister Cramer: sloopregeling voor de zomer

Milieuminister Jacqueline Cramer verwacht de sloopregeling voor oude (bestel)auto’s voor de zomer in te kunnen voeren.

Dat meldt ze in een brief aan de Tweede Kamer. “Op dit moment wordt hard gewerkt om de regeling zo snel mogelijk van start te kunnen laten gaan. Hierbij geldt echter dat zorgvuldigheid voorop staat. Ik streef ernaar om de regeling nog vóór de zomer open te kunnen stellen.”

Er wordt momenteel onder meer bekeken op welke manier de gemeentelijke initiatieven voor sloopregelingen het beste kunnen aansluiten op de landelijke. De Bovag wil dat de premie eind mei, hooguit begin juni wordt ingevoerd.

Cramer legt in de brief ook uit waarom er geen splinternieuwe auto hoeft te worden teruggekocht om in aanmerking te komen voor een sloopsubsidie. “Door de automarkt van onder af te stimuleren, verwacht het kabinet een goed milieuresultaat tegen relatief beperkte kosten. Zo komt een groot deel van de premies ten goede aan de Nederlandse autobranche. […] Doordat de terug te kopen auto niet nieuw hoeft te zijn kan de Nederlandse sloopregeling ook toe met lagere premies dan bijvoorbeeld de € 2.500 die in Duitsland gehanteerd worden.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.